Zeven tips voor het maken van een fantastisch afstudeerboek

Door Albelli op 25 juni 2020

We willen graag iedereen proficiat wensen die zijn of haar diploma heeft behaald! De zomer na het afstuderen is een unieke ervaring. Voor veel studenten zal een normale afstudeerceremonie niet mogelijk zijn dit jaar, maar dat betekent niet dat ze het niet mogen vieren. Het maakt niet uit wie er afstudeert, het is altijd een leuk idee om een gepersonaliseerd afstudeerboek van albelli samen te stellen om dat bijzondere moment in de kijker te zetten. We hebben een lijst met tips en ideeën samengesteld die je kunnen helpen bij het maken van een fantastisch fotoboek boordevol lieve woorden, foto’s en nog veel meer.

  • Creëer verbluffende fotoproducten met albelli
  • 100% tevredenheidsgarantie
  • Snel en makkelijk te bestellen online

Een boek voor hoogtepunten

Iedereen beleeft zijn of haar studententijd anders, maar één ding is zeker: het afstuderen is een echte mijlpaal. Met albelli was het nog nooit zo eenvoudig om een fotoboek te ontwerpen en er alle fantastische momenten in te verzamelen. Vul je fotoboek met zoveel mogelijk foto’s, quotes, verhalen en herinneringen – de perfecte manier om alle hoogtepunten op één plek te verzamelen.

Vergeet geen tekst toe te voegen

Met albelli is het erg eenvoudig om je eigen quotes, verhalen, grapjes, leuke momenten en nog veel meer toe te voegen met behulp van onze tekstprogramma. Dit is de perfecte manier om je boek te personaliseren met dingen die echt uniek zijn voor jezelf, je kind of je kleinkind. Je kan zelfs ruimte laten voor enkele handgeschreven tekstjes, net zoals in een old school jaarboek.

Samenwerken is leuk


Speel even voor detectieve en neem contact op met mensen die een belangrijke rol hebben gespeeld in het leven van de persoon voor wie het boek bedoeld is. Denk bijvoorbeeld aan een hoofdstuk speciaal gewijd aan bijzondere mensen, teams of groepen. Maar kijk wat verder dan alleen maar vrienden, denk eens out of the box en verzamel quotes, foto’s, verhalen en meer van leraren, mentors en de cafébaas van hun favoriete bar! Iedereen die een rol heeft gespeeld in het studentenleven moet erin betrokken worden. Je weet maar nooit welke geheimen je nog ontdekt!

Niet alles draait om foto’s

Als je denkt aan een afstudeerboek of een ander jaarboek, dan denk je waarschijnlijk meteen aan een boek met foto’s op elke pagina. Gebruik deze kans om wat uniek te proberen! Beperk je niet tot de norm, maak komaf met tradities en ontwerp een echt uniek fotoboek. Pak het zo creatief mogelijk aan en combineer wat formelere foto’s met spontane foto’s. Denk eraan dat het boek niet alleen om foto’s draait, met albelli is het ook erg eenvoudig om tekst, illustraties, randen, achtergronden en nog veel meer toe te voegen.

Zet je vriendschappen in de kijker

Afstuderen aan de universiteit is het einde van een bijzondere periode. Het is een periode waarin je vriendschappen voor de rest van je leven sluit. Voor die bijzondere mensen in je leven volstaat het niet om alleen maar in woorden te omschrijven hoe belangrijk ze voor je zijn. Een fotoboek vertelt echt jullie leven samen. Bovendien is het makkelijk om maken en is het een aandenken dat ze nooit zullen vergeten. Bekijk hier onze tips voor het vertellen van verhalen en doe wat inspiratie op.

Begin bij het begin

Als je een afstudeerboek voor je kind of kleinkind maakt, dan kan je ook wat verder terug in de tijd gaan, zelfs tot aan hun geboorte. Vertel het verhaal vanaf de dag van het geboorte tot hun eerste stapjes, de kleuterschool en nog veel meer. Je hebt ongetwijfeld een archief boordevol foto’s die je hiervoor perfect kan gebruiken. Een fotoboek met daarin het hele levensverhaal van een jongvolwassenen is een perfect cadeau voor iedereen die zijn of haar volgende stappen in het leven gaat zetten.

Gebruik één van onze themaboeken

Maak je maar geen zorgen, als je even niet voldoende inspiratie hebt, kan je altijd op ons rekenen. Je kan altijd kiezen voor één van onze vooraf ontworpen themaboeken, zo kan jij je helemaal focussen op het uitkiezen voor de perfecte foto’s. Bekijk hier onze collectie themaboeken.

We hopen dat we je van de nodige inspiratie hebben kunnen voorzien voor het maken van het perfecte afstudeerboek. Het enige wat je nu nog hoeft te doen is naar onze pagina met fotoboeken gaan en beginnen ontwerpen!

creëer nu