7 creatieve tips om je kerstkaarten te showen

Door Albelli op 9 december 2017

Maak opvallende kerstversieringen van je kerstkaarten met deze 7 eenvoudige tips.

De kerstkaarten die je van vrienden en familie krijgt zijn een mooie aanvulling op je kerstversiering. Je moet alleen wel weten hoe je ze tot hun recht laat komen. Met deze 7 tips is het nooit meer een chaos op de schouw!

Wil je zelf ook je eigen kerstkaarten maken? We hebben vele creatieve ideeën voor je voor het maken van je eigen wenskaarten. Van welke foto’s je kunt gebruiken tot eenvoudige stappen die je kunt volgen bij het ontwerpen van je fotokaart

1. Beter dan kerstballen

Versier je kerstboom met je kerstkaarten. Voor een extra feestelijk tintje kun je een gaatje maken in een hoek van de kaarten en deze met een rood lintje ophangen. Of plaats ze gewoon in de kerstboom en gebruik de takken om ze in evenwicht te houden.

Dit heb je nodig: een kerstboom, rood lint, perforator

2. Vormen maken

Het is natuurlijk eenvoudig om je kerstkaarten aan je muur of op een prikbord te hangen, maar pak het ook eens wat creatiever aan en hang ze op in een feestelijke vorm. Wij vinden dat boomvormen altijd een extra kerstgevoel geven.

Dit heb je nodig: pritt buddies, prikbord, duimspijkers. Dit heb je nodig: pritt buddies, prikbord, duimspijkers.

3. Verlicht je kaarten

Maak je kerstkaarten vast aan een draad of lint met mini-wasknijpers en hang ze op in de kamer of bijvoorbeeld aan je schouw. Als je er kerstlichtjes doorheen doet, wordt het nog gezelliger.

Dit heb je nodig: draad of lint, mini-wasknijpers, kerstlichtjes. Dit heb je nodig: draad of lint, mini-wasknijpers, kerstlichtjes.

4. Zet ze op tafel

Gebruik een paar kerstkaarten om je eettafel te versieren. De gezellige winterse taferelen geven een knusse sfeer aan je etentje en vormen meteen een leuk gespreksonderwerp.

Gebruik een paar kerstkaarten om je eettafel te versieren. De gezellige winterse taferelen geven een knusse sfeer aan je etentje en vormen meteen een leuk gespreksonderwerp. Gebruik een paar kerstkaarten om je eettafel te versieren. De gezellige winterse taferelen geven een knusse sfeer aan je etentje en vormen meteen een leuk gespreksonderwerp.

5. Eenvoudig maar effectief

Hang je kerstkaarten aan het plafond of aan je deur als feestelijke mobiel. Voor een extra kerstachtig tintje kun je een lint met glitters gebruiken.

Dit heb je nodig: lint (weeral!), plakband, metalen clips. Dit heb je nodig: lint (weeral!), plakband, metalen clips.

6. De krans

Vergeet de traditionele kerstkrans en maak er eentje van je kerstkaarten. Knip simpelweg een cirkel uit een stuk karton en maak hier de ontvangen kerstkaarten aan vast met een wasknijper. Je kunt er een lint aan bevestigen en de krans aan de binnenkant van de deur hangen.

Wat je nodig hebt: karton, schaar, wasknijpers

7. Dennenappelhouder

Wandel je veel in het bos? Neem dan de volgende keer als je gaat een dennenappel mee en lijm het op een houten plaatje. Maak daarna een gleuf in de bovenkant van de dennenappel met een scherp mes en schuif hier vervolgens de kerstkaart in. Je kunt meerdere dennenappels gebruiken als je meerdere kerstkaarten wilt neerzetten. Voor een extra feestelijke touch, kun je een decoratief lintje aan de voorkant vastmaken.

Wat je nodig hebt: dennenappel, houten plaatje, scherp mes, lint, lijm

Neem een kijkje op onze blog voor meer creatieve tips als deze en voor cadeau-inspiratie. Van kerstkaarten tot wanddecoratie en van fotoboeken tot foto’s op mokken, je vindt er vele unieke ideeën voor gepersonaliseerde fotoproducten.

Deel deze blog op Facebook en Twitter door op de onderstaande icoontjes te klikken en inspireer je vrienden en familie om ook creatief aan de slag te gaan.