In 5 stappen een fotoboek voor het team van je kind

Door Albelli op 28 juni 2023

Wil je het einde van een fantastisch sportseizoen vieren of de hobby van je kind in de kijker zetten? Een uniek fotoboek is een prachtige manier om de teamsprit te vieren. Ontdek hoe je makkelijk een fantastisch fotoboek van het team van je kind maakt in 5 stappen.

Eén voor allen en allen voor één! Van de lokale voetbalploeg naar de favoriete hobby van je kinderen, deel van een team zijn, is een geweldig gevoel. Voor onze kinderen is het nog specialer: ze leren gaandeweg de structuren van de samenleving kennen, ervaren geluk, een gezamenlijk doel en leren wat een groepsgevoel is. Wil je jouw kind zijn succesvol sportseizoen vieren of het einde van het schooljaar? Onze gepersonaliseerde fotoboeken zijn de perfecte manier om al deze unieke herinneringen aan hun jeugd vast te leggen. Een fotoboek barstensvol geweldige herinneringen maken voor het hele team moet geen moeilijke opdracht zijn. Met albelli ontwerp je gemakkelijk een fotoboek voor het hele team in slechts vijf stappen.

1, Plan het fotoboek vooraf

Als je weet dat je een team fotoboek wil maken voor je zoon of dochter, kan je alvast enkele fotomomenten plannen! Van de schooluitstap, tot sporttournooien en van avontuurlijke weekenduitstappen tot CM-kampen: fotomomenten genoeg voor kinderen. Spreek met de andere ouders af om voldoende foto’s te nemen op elk event – vergeet niet om er ook van te genieten.

Nog een tip om je fotoboek te vullen: zorg ervoor dat je voldoende foto’s hebt van elk teamlid. Vergeet niet om de ouders om toestemming te vragen. Actiefoto’s, kleine en grote overwinningen en momenten van vreugde, teamspirit en oprechte vriendschap. Naast geposeerde foto’s, zijn actiefoto’s vaak nog spontaner.

Als je vooraf je fotomoment niet kon plannen, maak dan een lijst van speciale gelegenheden, overwinningen of activiteiten die je zeker wil opnemen in je fotoboek. Doorzoek je fotobibliotheek en vraag ook of andere ouders foto’s willen delen. Het kan ineens een leuke gelegenheid zijn om herinneringen boven te halen. Dat is nog eens teamspirit!

2, Kies een thema

Eens je alle foto’s verzameld hebt, kies je best een centraal thema om je fotoboek vorm te geven. In de albelli biblitoheek vind je meer dan 250 themaboeken in diverse stijlen: van klassieke jaarboeken tot leuke en hippe plakboeken. Kies het thema dat het beste past bij het team van je zoon of dochter.

Dankzij onze beschikbare themaboeken kan je onmiddellijk aan de slag. Goed nieuws, onze themaboeken kan je ook volledig personaliseren. Kies je kleurenpalet, lettertype en de positie van je foto’s. Voeg pagina’s toe of laat er weg. Tot je het perfecte ontwerp hebt voor je gepersonaliseerd fotoboek.

3, Upload je foto’s en voeg een bijschrift toe

Een je het thema gekozen hebt, komt het leuke deel: foto’s en bijschriften invoegen. Of je het team fotoboek vormgeeft in de online software op je laptop of onderweg in de albelli app, het blijft gemakkelijk: kies en upload de gewenste foto’s en je bent klaar voor de start. Je kan foto’s in chronologische volgorde rangschikken of per gelegenheid of je zet in elk onderdeel een teamlid centraal. Denk eraan om je fotoboek te bewaren zodat je op eender welk moment verder kan gaan. Na het uploaden van je foto’s en het invoegen in je fotoboek, denk eens na om leuke bijschriften toe te voegen. Zo geef je jouw fotoboek een extra touch en breng je herinneringen tot leven. Heb je grappige anekdotes van een weekend met de jeugdbeweging? Of is er een liedje dat typerend was voor het schooljaar of de vriendengroep van je kind ? Voor extra inspiratie kan je ook andere ouders contacteren. Kies de tekst tool in de software en laat het schrijven beginnen. Kies het leukste lettertype, kleur, grootte en positie. Alles is mogelijk!

4, Voeg nog enkele details toe

Eén van de grootste voordelen van de albelli ontwerpsoftware is dat je nog enkele details kan toevoegen. Blader doorheen de bibliotheek van iconen, fotokaders and kleurrijke clipart en tover hiermee een glimlach op je kind zijn gezicht. Neem een kijkje in de sportcategorie naar keuze en laat je creativiteit de vrije loop in je fotoboek.

5, Een finale check en laat je fotoboek afdrukken

Misschien wel de belangrijkste stap in het maken van een fotoboek is de laatste: nakijken! Ben je klaar om te laten afdrukken? Loop nog een laatste keer doorheen je hele fotoboek. Pagina per pagina. Lees de bijschriften en check of er geen typfouten staan. Kijk alle pagin’s na en zorg dat je blij bent met alle details. Wil je helemaal zeker zijn? Vraag aan een andere ouder om er ook even door te gaan. Eens je blij bent met het eindresultaat, tel het aantal teamleden en bestel het aantal exemplaren dat je nodig hebt. Zo ontvangt elk teamlid een unieke herinnering om eeuwig te koesteren.

Plan je nu al vooruit naar een zomer vol voetbal en tennis of ga je onmiddellijk aan de slag om een prachtig jaarboek te maken om het einde van een memorabel schooljaar te vieren? Laat je inspireren door onze indrukwekkende themaboeken en ga ervoor.

creëer nu