Friendsmas: 10 leuke manieren om kerst te vieren met je vrienden

Door Albelli op 30 oktober 2023

Kerstmis is de mooiste periode van het jaar, het perfecte moment om met je vrienden samen te komen voor wat feestelijk plezier. Van schaatsen in het park tot een gezellige avond met kerstliedjes: ontdek tien leuke en feestelijke activiteiten om jouw “Friendsmas” onvergetelijk te maken!

Kerstmis is de mooiste periode van het jaar, het perfecte moment om met je vrienden samen te komen voor wat feestelijk plezier. Van schaatsen in het park tot een gezellige avond met kerstliedjes: ontdek tien leuke en feestelijke activiteiten om jouw “Friendsmas” onvergetelijk te maken!

1. Je huis in een feestelijk jasje

Je huis versieren voor kerst is veel leuker als je vrienden een handje helpen. Zet je kerstboom in de juiste positie, haal slingers en versieringen van de zolder en zet je lieve vrienden aan het werk! Vergeet niet een flesje cava en lekkere snacks in te slaan om tussendoor een gezellige pauze te houden. Dit is de perfecte Friendsmas-avond!

2. Plan een Friendsmas shoppingdag

Hoe gezellig is het om op een frisse winterdag de winkels en kerstmarkten af te schuimen op zoek naar speciale cadeaus voor je geliefden? Maak je shoppingdag nog magischer door samen met je beste vriendinnen te gaan winkelen en koffiepauzes met veel gelach in te lassen. Het winkelen hoeft niet te stoppen als je eenmaal thuis bent! Steek de koppen bij elkaar, schenk een glaasje glühwein in en help elkaar met het ontwerpen van prachtige fotoboeken om cadeau te doen aan jullie familie en vrienden. Misschien heb je wel foto’s van elkaar die je kan toevoegen!

3. Plezier op de schaatsbaan

Of je nu je pirouettes oefent of gewoon probeert om overeind te blijven, een Friendsmas is niet compleet zonder een uitstapje naar de plaatselijke schaatsbaan. Zorg ervoor dat je handschoenen en een wollen muts draagt. En… vergeet niet op te warmen met een heerlijke, warme chocolademelk en een grap over je schaatskunsten (of gebrek aan) op het ijs!

4. Tijd om cadeaus in te pakken

Kerstcadeaus mooi inpakken kost wel wat tijd. Dus waarom maak je er geen gezellige avond van met je vrienden en doe je het niet samen? Vraag je vrienden om enkele mooie strikken en rollen inpakpapier mee te nemen. In ruil daarvoor zorg jij voor de drankjes en hapjes. Zo zijn al je cadeaus in een mum van tijd ingepakt en heb je ongetwijfeld veel plezier tijdens het inpakken!

5. Organiseer een kerstliedjesavond

Waarom organiseer je geen kerstliedjesavond? Of het nu gaat om Jingle Bells of de nieuwste kerstmuziek in de hitlijsten: er is geen beter moment om je favoriete kerstklassiekers luidkeels mee te brullen. Zorg voor heerlijke hapjes en drankjes en de avond is compleet!

6. Schrijf samen kerstkaarten

Het is de gedachte die telt. Wat is een betere manier om de mensen om je heen te laten weten dat je aan hen denkt dan het geven van een mooie kerstkaart? Maak ze dit jaar extra persoonlijk door foto’s te gebruiken en zo jouw eigen kerstkaart te ontwerpen. Nodig je vrienden uit voor een gezellige schrijfsessie en laat iedereen van wie je houdt weten dat je dankbaar voor ze bent. Zo tover je ongetwijfeld een glimlach op hun gezicht deze feestdagen.

7. Plan een kerstdiner

Verzamel de foodies van je vriendengroep voor een kerstdiner en geniet van je favoriete feestelijke smaken. Als elke gast een andere kerstgerecht meebrengt, heb je in een mum van tijd een feestmaal om met iedereen te delen. Maak een groepschat om afspraken te maken en voorkom dat er twee dezelfde gerechten gemaakt worden. Of kiezen jullie voor een heerlijke gourmet avond?

8. Organiseer een kerstfilmavond

Van Home Alone tot Elf: kerst is een droom voor filmliefhebbers. Waarom breng je je familie en vrienden niet samen voor een filmmarathon, waarbij iedereen zijn favoriete film kiest? Maak het nog specialer door je te verkleden als je favoriete filmpersonage(s)! En vergeet niet een voorraadje kerstsnacks in te slaan: iemand zin in een warme chocolademelk en karamelpopcorn?

9. Ontspannen in de wellness

Al dat plannen, winkelen en die pre-kerstfeestjes kunnen behoorlijk stressvol zijn. Dus waarom kom je niet samen met je beste vrienden voor een verwendag in de wellness? Trakteer jezelf op een manicure, massage of gezichtsbehandeling en laat je hele lichaam tot rust komen voor het eerste grote feest tijdens kerstavond. Zie het als een kerstcadeau aan jezelf. En als iemand je iets vraagt waar je was? Dan zeg je gewoon dat je een dagje gewinkeld hebt.

10. Organiseer een ‘Secret Santa’

Cadeautjes geven is één van de hoogtepunten met kerst, maar dit hoeft niet beperkt te blijven tot enkel familieleden! Organiseer een Secret Santa-avond, waarbij elke vriend(in) willekeurig een naam kiest om een mooi geschenk voor te kopen. Het belangrijkste doel is om ervoor te zorgen dat niemand weet wie welk cadeau heeft gekocht. Dit betekent dat de cadeaus zo leuk en gek mogen zijn als je zelf wilt. Van grappige foto’s op mokken tot willekeurige cadeaus waar ze helemaal weg van zullen zijn: een Secret Santa is perfect voor elke Friendsmas!

Hoe je kerst ook viert met je vrienden, vergeet niet je gsm of camera in de buurt te leggen om alle leuke momenten vast te leggen. Wie weet maak je wel een paar knappe kiekjes voor op de kerstkaarten van volgend jaar!