Ontwerpideetjes voor Kerstmis

Door Albelli op 18 oktober 2019

Het ontwerpen van je eigen gepersonaliseerde kerstkaart is de perfecte manier om het jaar met je favoriete foto’s te eindigen.

Bij albelli hebben we ideetjes die je kunnen helpen om de perfecte kaart te ontwerpen. We hebben een eenvoudige handleiding gemaakt die je kan helpen met het ontwerpen van je eigen gepersonaliseerde kerstkaarten.

Kies een grootte

Eerst en vooral is het belangrijk dat je de gewenste vorm, grootte en design uitkiest die het best bij je foto’s past. Denk na over de afbeeldingen die je wil gebruiken en hoe ze mooi op een kaart kunnen passen.

En voor wie ze bedoeld zijn – zorg ervoor dat de foto’s geschikt zijn voor je publiek. Je kan kiezen uit verschillende albelli fotokaarten, of je nu op zoek bent naar staande, liggende of vierkante kaarten, gevouwen of plat. De keuze is aan jou, maar wees gerust, alle kaarten krijgen een eigen enveloppe.

Vooraf ontworpen of van nul beginnen?

Zodra je bent ingelogd in het online albelli fotoprogramma, kan je kiezen voor één van onze fantastische vooraf ontworpen ontwerpen om je te helpen bij de indeling van je fotokaart.

Wij hebben verschillende sjablonen, gaande van grappig, tot tijdloos klassiek en grafisch hedendaags. Als je liever je eigen creatieve pad volgt, kan je aan de slag met een blanco kaart.

Het uploaden en indelen van je foto’s

Het uploaden van je foto’s naar het albelli fotoprogramma kan bijna niet eenvoudiger – het is alsof je een bijlage aan een mail toevoegt. Klik op de knop om de foto’s te uploaden en de gewenste foto’s uit te kiezen.

Zodra ze geüpload zijn, kan je een foto selecteren en deze naar de gewenste lay-out slepen. Wanneer de foto op je kaart staat, kan je hem bijsnijden en draaien totdat het er voor jou perfect uitziet.

Kies een achtergrond

Het is belangrijk dat de kleur van de achtergrond mooi bij de gekozen foto’s, het design en het thema past. Klik op het tabblad Achtergrond in het online bewerkprogramma en kies de gewenste kleur uit.

Om je hierbij te helpen, hebben we achtergrondkleuren gegroepeerd waarvan wij vinden dat ze goed passen bij bepaalde events en trends. Je kan deze vinden via de vervolgkeuzelijst. Klik gewoon op de gewenste kleur om de achtergrond op de fotokaart te wijzigen.

Voeg je eigen tekst toe

Aangezien het een gepersonaliseerde kerstkaart is, is het leuk om zelf de tekst binnenin te schrijven. Dit kan je doen met ons tekstbewerkingsprogramma. Klik op de “T” in de toolbar om je kerstgroeten te typen, het lettertype, de kleur en de stijl uit te kiezen en het tekstvak te verplaatsen naar de gewenste plek.

Als je even geen inspiratie hebt, kan je onze blog bekijken voor ideetjes om in je kerstkaart te schrijven.

Begin alvast te personaliseren

Nu is het tijd om je kerstkaart te personaliseren. Hier wordt het pas echt leuk om met het albelli fotoprogramma aan de slag te gaan. Selecteer de opties voor kaders om je foto’s leuker te maken – sleep degene die jij wil naar de kaart, hij past zich automatisch aan de afmetingen van je foto’s aan. Door voor één van onze sjablonen te kiezen, zorg je er meteen voor dat je kaart zich onderscheidt van de rest.

Klik op de afbeelding waarop je een sjabloon wil toepassen en selecteer dan een sjabloon in het menu links. We hebben ook een heleboel clipart in kerstsfeer die je aan je kaart kan toevoegen. Als je hiermee klaar bent, zal je kerstkaart pas echt gepersonaliseerd zijn.

Ga voor glans

Zodra je je kerstkaart bekeken hebt en je tevreden bent, klik je op ‘Toevoegen aan winkelmandje’. Hierna krijgt je nog de keuze uit een glanzende en matte afwerking. Alle kaarten van albelli zijn standaard mat.

Maar om je foto’s echt te laten stralen, kan je kiezen voor glans. Hierdoor krijgen ze een betere kleurintensiteit, zien ze er scherper uit, voelen ze glad aan en stralen ze natuurlijk.

Bestel je fotokaarten

Je bent bijna klaar. Zodra je de gewenste finish hebt uitgekozen, klik je op verdergaan en word je doorgestuurd naar de betaalpagina. Nu hoef je alleen nog maar te wachten totdat je gepersonaliseerde kerstkaarten bij je geleverd worden. Goed gedaan!

Om je eigen gepersonaliseerde kerstkaarten te maken, ga je gewoon naar de albelli website. Hier kan je doorheen al onze fantastische fotoproducten scrollen en meteen aan de slag gaan met je fantastische fotoproject.