Zes tips voor reisfotoboeken

Door Albelli op 13 september 2023

Ben je terug van vakantie en ben je een heleboel prachtige reisfoto’s rijker? Herbeleef alle mooie momenten van je trip met een persoonlijk reisfotoboek. Hier zijn zes van onze beste tips om het beste uit je vakantiekiekjes te halen.

Bij citytrips en zomervakanties horen prachtige fotomomenten: van het proeven van een lekker ijsje bij het Colosseum tot een dansje voor de Eiffeltoren. Maar wat doe je met al die foto’s van je trip als je weer thuis bent? Herbeleef je mooiste reisherinneringen met een persoonlijk reisfotoboek. Heb je de smaak te pakken? Voeg dan leuke anekdotes en interessante weetjes toe. Het resultaat: een fantastisch fotoboek dat je nog jarenlang met plezier doorbladert.

Op welke manier je ook een ode wilt brengen aan je weekendje weg of een hele zomer vol ontdekkingsreizen: met albelli is het maken van je eigen persoonlijke reisfotoboek een fluitje van een cent.

1. Begin met het ordenen van je foto’s

Een reisfotoboek start met het selecteren en ordenen van je foto’s. Upload je foto’s eenvoudig naar de albelli online-, desktop- of on-the-go-ontwerpsoftware en bepaal hoe je je reis wilt presenteren. Orden de foto’s in chronologische volgorde als je wilt dat je fotoboek elk detail van je reis van begin tot eind in beeld brengt. Of maak je reisfotoboek persoonlijker en orden op bezienswaardigheden, gebieden of andere categorieën zoals mensen of eten.

2. Voeg teksten toe

Teksten toevoegen aan je foto’s is een goede manier om je fotoboek een persoonlijk tintje te geven en de grappigste, indrukwekkendste of hartverwarmendste momenten van je reis uit te lichten. Schrijf korte en bondige teksten met wie (of wat) er op de foto staat en eventueel ook de datum en de locatie waar je de foto hebt gemaakt.

Als je wat creatievers wil, kun je meer in detail treden en het verhaal achter de foto vertellen. Je hoeft geen professioneel schrijver te zijn om je verhaal te delen. Als je niet de juiste woorden vindt, gebruik dan een grappig citaat dat op dat moment werd gezegd of gebruik passende songteksten. Deel wat je voelde toen de foto werd gemaakt en onthoud het voor de komende jaren.

3. Breng het in kaart

Kaarten toevoegen aan je reisfotoboek is eenvoudig met de albelli software. Typ gewoon je bestemming of reis in Google Maps en maak een screenshot van de kaart. Klik daarna op het tabblad ‘Invoegen’ in de software, upload je screenshot en je bent klaar!

Een leuke tip: gebruik een kaart als inleiding voor elk nieuw deel van je reis. Als je dus bijvoorbeeld een paar dagen in Rome hebt doorgebracht voordat je op de trein sprong naar Milaan en vervolgens naar Venetië, gebruik dan een volledige pagina om een afbeelding van je route op te nemen. Als je reis een avontuur met meerdere bestemmingen was, kun je je fotoboek zelfs beginnen met een dubbele pagina met de kaart. Kies ervoor om de kaart alleen te presenteren of voeg foto’s en grappige teksten toe op bepaalde punten langs de route. Doe het vooral op jouw manier.

4. Voeg wat extra’s toe

Het interessante van het maken van je eigen persoonlijke reisfotoboek met albelli is het aantal extra’s in onze software. Onze achtergronden met reisthema’s bieden genoeg voor elke trip die je maar kunt bedenken, ook voor ‘s werelds populairste bestemmingen: van Amsterdam tot New York, Barcelona en Thailand.

Van kleurrijke en eigenzinnige kaders voor je foto’s tot een heel scala aan reisgerelateerde clipart om in je creatie te verwerken: je hebt zoveel opties om je eigen, unieke exemplaar samen te stellen. Speel met honderd verschillende paginalay-outs en geniet van het maken van je fotoboek!

5. Vermeld leuke weetjes

Wat voor reis je dit jaar ook hebt gemaakt, reizen zit vol leerzame ervaringen. Of je nu voor de eerste keer de Londense metro neemt of de geschiedenis achter die ene beroemde bezienswaardigheid leert kennen: vaak komen we boordevol leuke weetjes thuis. Je persoonlijke reisfotoboek is een fantastische plek om al je nieuwe weetjes in te noteren. Schrijf gewoon je leuke weetje als tekst bij de door jou gekozen foto. Raadpleeg Google als je geheugen je even in de steek laat!

6. Eten, eten, eten!

Bourgondiër of niet, onze culinaire ervaringen maken een groot deel uit van onze reisherinneringen. Wijd een paar pagina’s aan het beschrijven van de meest indrukwekkende of verrassende eetmomenten van je reis. Heb je een lokale delicatesse uitgeprobeerd? Of een beproefde favoriet met een lokale twist gegeten? Wat het ook is, vermeld de beste eetzaakjes in je fotoboek.

Een leuke tip: was het gerecht echt hemels? Zoek het recept op en geef je fotoboek een extra dimensie met een ingrediëntenlijst bij de foto van je favoriete buitenlandse gerecht. Dit is een geweldige manier om te onthouden wat dit moment zo verrukkelijk maakte en je te inspireren om het zelf ook eens te proberen als je weer thuis bent.

Elke reis zit vol fotomomenten. Maar laat die prachtige foto’s geen stof vatten in je galerij. Haal het beste uit de mooie herinneringen op je telefoon of laptop, duik in ons assortiment speciale kaders, afbeeldingen en reisthema’s en maak nu je eigen albelli reisfotoboek.

Meteen beginnen