De ultieme paasgids

Door Albelli op 27 maart 2023

De eerste zonnestraaltjes zijn er weer en dat betekent dat het weer bijna Pasen is. Als je het dit jaar thuis met de familie viert, is dat het perfect moment om creatief uit de hoek te komen. Je kan bijvoorbeeld heerlijke paaskoekjes bakken en leuke paasdecoratie maken. We hebben enkele leuke ideetjes en activiteiten verzameld die je samen met de hele familie kan doen.

  • Ontwerp fantastische fotoproducten voor Pasen
  • 100% tevredenheidsgarantie
  • Snel en eenvoudig online te bestellen

Tijd voor een brunch

Het is tijd om even tot rust te komen en samen met het gezin te genieten van een heerlijke brunch. Vraag de kinderen om te helpen met de voorbereidingen zoals het maken van pannenkoeken, heerlijke eitjes, een lekkere toast of zalige sandwiches. Er is niets leuker dan samen rond de tafel te zitten en te genieten van al het heerlijke eten dat jullie samen hebben gemaakt.

Creatief met decoratie

Een van de leukste dingen aan Pasen zijn de mooie tafeldecoraties. Vraag de kinderen om een prachtig bloemstuk voor op tafel te maken. Ze kunnen hiervoor de mooie bloemen uit de tuin gebruiken. Een ander leuk idee is om mooie naamkaartjes en een tafelplan te maken. Als je het graag groots aanpakt, kan je de kinderen een tafellaken geven waarop ze zelf een paashaas of leuke paaseitjes kunnen tekenen. Diegene met de mooiste tekeningen wint een prijs!

Maak cadeaumandjes

Nu de creativiteit toch in de lucht hangt, kan je even de tijd nemen om enkele prachtige paasmandjes te maken. Je kan dit doen als een leuk project met de kinderen of je kan ze ermee verrassen. Paasmandjes met leuke oortjes of fluffy decoratie, met bloemen of versierd als een ei… Het maakt niet uit waar je voor kiest, ze zullen er ongetwijfeld prachtig uitzien. Bovendien kunnen de kinderen deze mandjes gebruiken wanneer ze in de tuin de eitjes gaan zoeken.

Ontwerp je eigen kinderboek voor Pasen

Meld je aan in ons online bewerkprogramma en ontwerp een gepersonaliseerd kinderboek met al jullie paasavonturen erin. Laat iedereen een verhaaltjes schrijven zodat het een echt familieboek wordt. Als je het graag zo creatief mogelijk aanpakt, kan je bijvoorbeeld hun tekeningen uploaden of je kan ervoor kiezen om er allemaal foto’s van het hele gezin tijdens de paasvakantie aan toe te voegen. Het lezen van dit boek zou zelfs kunnen uitgroeien tot een jaarlijkse paastraditie. Bekijk onze fotoboekgalerij voor meer inspiratie en ideetjes.

Eieren verven

Pasen is niet compleet zonder mooi versierde eitjes. Het is leuk om met de hele familie samen aan de slag te gaan, haal de eitjes er dus maar bij en vraag de kinderen om hun eigen eieren te personaliseren. Zorg voor voldoende materiaal zodat ze hun creativiteit echt de vrije loop kunnen laten gaan, denk bijvoorbeeld aan glitters, stickers, verf, pennen en veren.

Paaskoekjes bakken

Koekjes smaken nog beter als je ze ‘s ochtends samen met het hele gezin hebt gebakken. Vergeet ook zeker het paasthema niet terug te laten komen zoals bijvoorbeeld grote oortjes net zoals de Paashaas die heeft. Je kan er ook voor kiezen om met verschillende kleuren te werken.

Paaseieren rapen

Paaseieren rapen is natuurlijk een echte topactiviteit. Het is de perfecte manier om de hele familie mee te nemen naar te tuin en zo actief te blijven. Verstop de eieren overal, zowel op de grond als in struiken en bomen zodat de hele familie kan helpen zoeken. Je kan eventueel wat tips geven om zo voor nog meer spanning te zorgen.

Versier de paasboom

Het versieren van de paasboom is dan wel een oude traditie, maar dat betekent niet dat je er geen moderne twist aan kan geven. Je kan de boom bijvoorbeeld wit of zilver spuiten en er een Japanse toets aan toevoegen met wat kersenbloesem. Vergeet ook niet dat je de onderkant kan decoreren met lekkernijen. Zorg ervoor dat je paasboom centraal staat, het maakt daarbij niet uit of je vasthoudt aan één bepaald thema of dat je iedereen in de familie een eigen design laat maken.

Maak een gepersonaliseerd fotoboek

Wanneer de hele familie samen is, is dat het perfecte moment om de camera boven te halen en alles vast te leggen. En waar kan je die foto’s beter bewaren dan in je eigen, gepersonaliseerde fotoboek? Het is perfect om zelf te houden of om cadeau te doen. Misschien kan het ontwerpen van een fotoboek voor Pasen wel uitgroeien tot een echte traditie. Het is een unieke manier om van je foto’s te genieten en met ons online bewerkprogramma kan het gewoon niet eenvoudiger.

Creëer nu