Lees meer over onze samenwerking met Make-A-Wish | albelli

Door Albelli op 11 juni 2024

albelli is al geruime tijd sponsor van de stichting Make-A-Wish, die ernstige zieke kinderen een hart onder de riem steekt.

Wat is Make-A-Wish?

De stichting Make-A-Wish is een liefdadigheidsorganisatie die helpt bij het vervullen van de wensen van kinderen van 2 tot 18 jaar die ernstig ziek zijn.

Duizenden kinderen zijn gediagnosticeerd met een ernstige ziekte, die hun leven en dat van hun familie voor altijd zal veranderen. Voor deze kinderen komt er een plotseling einde aan hun kindertijd, waarbij behandelingsplannen, ziekenhuisbezoeken en slapeloze nachten het leven overnemen. Een wens doet een kindertijd die is gestolen door een ernstige ziekte, opnieuw opleven. Het zorgt voor verlichting en vrolijkheid bij kinderen en hun dierbaren en heeft een diepe en blijvende impact op hun hele leven.

Wat houdt de samenwerking in?

Onze organisaties hebben dezelfde waarden rond het leven vieren, de herinneringen en momenten die we creëren en de onvergetelijke verhalen die we onderweg maken. Daarom zijn we een partnerschap aangegaan met Make-A-Wish: we zijn enorm gepassioneerd om die kostbare momenten met de kinderen en hun dierbaren te vieren. We steunen Make-A-Wish via geldinzamelingen, ondersteuning van fotoproducten en vrijwilligerswerk van onze medewerkers.

Ons vrijwilligerswerk

Door onze producten te delen en geld in te zamelen, hopen we dat de vervulde wensen een onvergetelijke ervaring worden. Ons team van vrijwilligers maakt, drukt en verzendt fotoboeken voor ongeveer 500-700 wensen per jaar zodat de kinderen en hun families deze herinneringen voor altijd kunnen koesteren.

Maak kennis met Alexander Hof, Product Owner en vrijwillig fotograaf!

Hoe ben je betrokken geraakt bij het vrijwilligerswerk voor Make-A-Wish bij albelli?

“Ik heb me aangemeld om vrijwilliger te worden voor het maken van fotoboeken. albelli werkt al meer dan tien jaar samen met Make-A-Wish. Deze samenwerking begon toen we voor elke vervulde wens een gratis fotoboek afdrukten, iets dat ik en de rest van het team van de 50 vrijwilligers vandaag de dag nog steeds met plezier en trots doen.”

Wat houdt dat precies in?

“We krijgen foto’s van een Wish Journey, bewerken en leggen deze vast in een van onze prachtige fotoboeken met platliggende premium pagina’s die naar de familie kunnen worden verzonden. Dit sluit rechtstreeks aan bij de missie van albelli om vreugde te creëren door mensen te verbinden met de momenten die het meest belangrijk zijn in ons leven.

Ik realiseerde me al snel dat het best moeilijk was om een verhaal te vertellen waar je geen deel van uitmaakte, dus solliciteerde ik als vrijwillig fotograaf. Nu neem ik regelmatig deel aan wensvervullingen waardoor ik zelf de magie kan vastleggen bij het creëren van geluksmomenten voor deze kinderen. Ik heb ook persoonlijk een aantal boeken kunnen afleveren bij kinderen die dichtbij wonen. Het is geweldig om hun lach te zien als ze die wensvervulling opnieuw beleven. Kinderen hechten veel waarde aan deze boeken en nemen ze vaak mee naar het ziekenhuis als ze behandeld moeten worden. Het is zo’n waardevolle herinnering.”

Heb je speciale herinneringen aan een wens die je hebt geholpen te vervullen?

“Tijdens een recente wens, hadden we een roze limousine en Porsche GT3’s geregeld voor een ritje. Niet omdat het meisje met de wens van Porsches hield, maar omdat ze haar twee broers graag erbij wilde hebben. De politiebegeleiding zorgde ervoor dat elk kruispunt werd vrijgemaakt, wat geweldig was om te zien en qua fotografie was dit een hele leuke dag. Het belangrijkste bij alle wensen waar ik aan heb meegewerkt, is de positieve ervaring die de kinderen hebben. Hoe slecht hun situatie ook is, ze glimlachen de hele dag.”

​Onze inzamelingsacties

Een andere manier waarop albelli Make-A-Wish helpt, is door geld in te zamelen. In september 2023 ging een team van 21 gepassioneerde medewerkers van albelli hun grootste fysieke uitdaging ooit aan: een 4 dagen durende fietstocht van 500 km van Londen naar Amsterdam, waarmee € 20.000 werd opgehaald voor de stichting.

Maak kennis met Madalina Ion, Social Media Manager en deelnemer aan de fietstocht!

Wat heeft jou geïnspireerd om deel te nemen aan de Make-A-Wish fietstocht?

“Ik werd enthousiast van het idee om het bewustzijn voor de stichting te vergroten, om geld voor ze in te zamelen en om de ernstig zieke kinderen en hun familie blij te maken. Ik hou ook van nieuwe avonturen, kansen om uit mijn comfortzone te stappen en meer over mezelf bij te leren. En ik dacht dat het een geweldige kans zou zijn om nieuwe contacten te leggen met collega’s met wie ik misschien niet dagelijks samenwerk, en om ons bedrijf als geheel beter te begrijpen.”

Wat was voor jou het moeilijkste deel?

“Op persoonlijk vlak was fietsen in Groot-Brittannië het meest risicovolle deel. Ik woon in Amsterdam en Groot-Brittannië was een land dat ik niet kende, met fietsregels waar ik me snel aan moest aanpassen, zoals auto’s die van de andere kant komen en het heuvellandschap, waardoor ik wat onzeker werd. Maar iets moeilijks doen vormt juist ook een kans om nieuwe lessen te leren en geïnspireerd te worden. Die vier dagen waren zwaar, ja, maar uiteindelijk was het het allemaal waard, omdat we de kans hadden om een goed doel te helpen dat zich inzet voor de kinderen die het elke dag zwaar hebben.”

Samenwerken met de Make-A-Wish Foundation en helpen om de wensen van duizenden kinderen in vervulling te laten gaan, is iets waar albelli enorm trots op is. Volg zeker onze social media pagina’s voor updates over de samenwerking.

Meer informatie over Make-A-Wish vind je op https://worldwish.org/