Experiment voor spannende foto’s

Ontdek het spel met de randen van je foto. Laat een kleiner stukje zien van het geheel. Het lijkt dan alsof er iemand met een schaar de foto op een bewuste plek heeft afgeknipt. Doordat je niet alles ziet, wordt het spannend. Je mag nu zelf gaan bedenken wat zich allemaal buiten de foto afspeelt!

1. Fotografeer iemand voor de helft

Heb je al eens geprobeerd iemand voor slechts de helft te fotograferen? De helft van het gezicht, of slechts de benen. Een veelgebruikte truc van fotograferen om een foto 'spannender' te maken. Zet je onderwerp niet volledig op de foto.
Wat speelt zich hier buiten de foto af? Dat is aan de fantasie van de kijker om in te vullen.

2. Fotografeer door een boom, raam of sleutelgat

Met een doorkijkje wordt je foto ineens bijzonder. Kijk naar wat er in de omgeving allemaal is: een deur, een boom of een raampje. Dat kan je allemaal gebruiken om je een doorkijkje mee te maken. Doordat er ook nog iets op de voorgrond te zien is geeft dat een extra dimensie.
Ga op zoek naar 'doorkijkjes'. Fotografeer door takken heen en maak een doorkijkje voor een extra dimensie.

3. Maak een close-up

Door dicht op je onderwerp te gaan staan of in te zoomen kan je een close-up maken. Dit kan handig zijn als de rest van de omgeving niet interessant is. Op die manier maak je van iets saais toch iets interessants. Fotografeer van heel dichtbij, zo maak je van een alledaags saai onderwerp toch iets bijzonders
Isoleer je onderwerp van de omgeving. Combineer een close-up met een gewone overzichtsfoto. Dat geeft afwisseling en dynamiek in je fotoboek.
Please update your browser

We built this website with the latest technologies, which makes this website faster and easier to use. Unfortunately your browser's version does not support these technologies.