11 schattige ideetjes om de evolutie van je baby vast te leggen

Door Albelli op 20 juni 2022

Bereid je alvast voor op heel wat schattigheid dankzij deze leuke ideetjes voor het inkaderen en printen van de babyfoto’s van je kleine bengel.

Ze worden zo snel groot, dus je vindt het vast leuk om heel wat foto’s te maken van hun babytijd. Laat al deze leuke momenten niet zomaar op je camera staan. Hier volgen 11 creatieve ideeën om je te helpen bij het weergeven van al je leuke babyfoto’s. En als je hulp nodig hebt voor het nemen van de leukste foto’s van je kids, raadpleeg dan onze blog met heel wat tips voor hoe je het best aan de slag kan gaan.

Gebruik wanddecoratie om hen te zien groeien

Is het geen leuk idee om de ontwikkeling van je kinderen met wanddecoratie te documenteren? Je kan hen telkens dezelfde pose laten aannemen en dezelfde foto recreëren. Probeer aan elke foto iets toe te voegen dat het aantal maanden tussen twee foto’s weergeeft. Bijvoorbeeld een cijfer op hun shirt of een klein teken met hun leeftijd erop. Je kan dan elke foto apart printen en ze op volgorde weergeven. Maar als je niet weet hoe je hieraan moet beginnen, kan je onze tips lezen over hoe je wanddecoratie op een professionele manier kan creëren.

Maak jaarlijkse fotoboeken

Begin met elk jaar een fotoboek te maken vol met de leukste momenten van het jaar. Je kan voor elk fotoboek dezelfde cover gebruiken om het zo consistent mogelijk te houden en een volledige collectie voor op je boekenrek te maken. Wij zijn gek op de linnen cover of die met een leuke print op de achterkant. Maar als je meer inspiratie nodig hebt, kan je ons blog met ideetjes voor de covers van fotoboeken raadplegen.

Vier hun mijlpalen in je fotoboek

Je kan ook een fotoboek creëren met daarin alle mijlpalen van je kleine schat. Kies bijvoorbeeld voor foto’s van hun eerste stapjes en voeg hun eerste woordjes eraan toe. Als ze oud genoeg zijn, kan je bijvoorbeeld ook foto’s van hun eerste dag op het kinderdagverblijf toevoegen. Lees nog meer over ideetjes voor fotoboeken voordat je aan de slag gaat.

Maak een tijdlijn met foto-afdrukken

Maak elke maand een foto van je kleine bengel en voeg er een retro look aan toe. Er is wat vrije ruimte onderaan zodat je er een leuke spreuk of de datum waarop je de foto nam aan toe kan voegen. Hierna kan je de foto’s chronologisch ophangen om wat unieks aan de kinderkamer toe te voegen.

Creëer wanddecoratie van handafdrukken

Hand- en voetafdrukken zijn perfect om weer te geven hoe snel kinderen groeien. Je zou bijvoorbeeld elke maand nieuwe afdrukken kunnen maken. Je kan onder andere dezelfde kleur verf op wit papier gebruiken. Hierna scan je ze in en print je ze als wanddecoratie. Canvas is perfect hiervoor en je kan bijvoorbeeld telkens hetzelfde formaat kiezen zodat je uiteindelijk een hele collectie hebt verzameld.

Maak een jaarlijkse collage

Is het geen goed idee om elk jaar een collage van de leukste momenten te maken? Met behulp van maximaal 81 foto’s kan je een mozaïekraster maken! Perfect voor aan de muur. En als je graag elke maand een foto wil maken tot aan de eerste verjaardag van je baby, dan kan je kiezen voor een lay-out met 12 foto’s.

Maak een lengtetabel met foto’s

Tover de lengtetabel van je kinderen om tot een unieke creatie met behulp van foto’s. Je kan hun lengte op de muur markeren en dan een foto van hen op dat moment erlangs plakken. retro foto-afdrukken zijn perfect hiervoor want aan de onderkant is er voldoende ruimte voorzien om er de datum en hun lengte op te schrijven.

Maak een verjaardagskalender met hun beste foto’s

Een verjaardagskalender is een leuk cadeau voor de grootouders. Je kan de lay-out van elke kalender personaliseren met foto’s van je kleintjes en alle belangrijke verjaardagen en feestjes toevoegen voordat je hem laat printen.

Print hun tekeningen op een mok

Als je kind een kleine Picasso is en je koelkast vol tekeningen hangt, dan kan je deze kunstwerkjes omtoveren tot een geschenk. Je kan ze fotograferen of inscannen en de tekeningen daarna op een mok laten printen. Een fantastisch cadeau voor de grootouders of een schattig aandenken dat je mee naar je werk kan nemen.

Personaliseer hun verjaardagsuitnodigingen

Elk jaar opnieuw organiseer je een leuk verjaardagsfeestje voor je kleine schat. Waarom kies je dan ook niet meteen voor uitnodigingen met een leuke foto van hem of haar erop? Je kan zelf ook elk jaar eentje bijhouden en er later nostalgisch nog eens op terug kijken. Liefst wanneer je kinderen oud genoeg zijn om zich ervoor te schamen!

Ga aan de slag met een leuke fotoslinger

Maak zelf een slinger door foto’s van schattige momenten aan elkaar te knopen. Je kan kleine pinnetjes gebruiken om ze op een lint vast te klikken of een perforator en een lint om ze aan elkaar binden. Hierna kan je de slinger in de kinderkamer ophangen en er steeds foto’s aan toe blijven voegen.

Het maakt niet uit of je pas net bevallen bent, een kleine bengel in huis hebt of nog zwanger bent, we hopen dat deze ideetjes je kunnen helpen om mooie prints, kunst of fotoboeken te maken en deze leuke tijden vast te leggen. Maar waarom zou je je beperken tot slechts één van deze ideetjes? Je kan enkele van onze ideeën realiseren of ze cadeau doen aan de grootouders bijvoorbeeld.