13 manieren om je eigen reeks van fotoboeken te maken

Door Albelli op 29 december 2022

Maak van al die foto’s op je telefoon een schitterende reeks fotoboeken die iedereen graag in huis zou willen hebben.

Als je net zoals ons bent, dan staan je telefoon en computer vol met foto’s. Maar een telefoon is natuurlijk geen plek om je foto’s te bewaren, daarom hebben we 13 ideeën voor het maken van een reeks fotoboeken. Organiseer ze per thema, chronologisch of op welke manier je zelf wilt. Geef je foto’s de plaats die ze verdienen.

Mensen van wie je houdt

Verzamel de foto’s van de mensen die het belangrijkst voor je zijn in fotoboeken. Maak bijvoorbeeld een boek van familieleden, goede vrienden en je partner. Wat een mooie manier om elke dag herinnerd te worden aan alle fijne mensen in je leven. En zij zullen het geweldig vinden om in je huis vereeuwigd te worden. Lees onze blog over familiegeschiedenis om ideeën op te doen voor wie je iets kan maken.

Op zoek naar een geschikte titel voor je fotoboeken? Je kan bijvoorbeeld elk boek de naam geven van de persoon aan wie je het opdraagt. Of wees creatief en vernoem elk boek naar wat ze voor jou betekenen:
Mijn grote liefde.
Mijn partner in crime.
Mijn kleine boef.
Etc.

Wat worden ze snel groot

Leg elk jaar het leven van je kinderen vast met een reeks van fotoboeken. Wanneer ze groot zijn, kan je nostalgisch terugkijken naar alle momenten en hen er zelfs mee plagen bij hun vrienden of bij een date. Op zoek naar inspiratie? Bekijk onze tips voor babyfotoboeken en babyfotografie.

Ideeën voor de titel van je fotoboeken:
Eva’s eerste jaar; Eva’s tweede jaar
Eva, 1 jaar; Eva, 2 jaar

Het verhaal van je relatie

Leg jullie relatie vast in een reeks fotoboeken, met een boek per jaar of elke zes maanden. Van de eerste dates tot het ontmoeten van de ouders en samenwonen, je zal deze fotoboeken koesteren wanneer je terugblikt op jullie relatie over een aantal jaar.

Ideeën voor de titel van je fotoboeken:
Eva & Alex 2021; Eva & Alex 2022
Jij en ik 2021; Jij en ik 2022

Jaarlijkse vakantie

Maak een fotoboek van alle grote en kleine, momenten die je vastlegt tijdens de zomervakantie. Wanneer vrienden of familie overwegen om dezelfde reis te maken, tover jij het fotoboek tevoorschijn voor alle tips. En als thuis weer slecht weer wordt, kan je terug kijken op de mooie zonnige momenten. Bekijk onze tips en laat je inspireren door onze mooie themaboeken.

Ideeën voor de titel van je fotoboeken:
Canada 2019; Frankrijk 2022; Thailand 2021
Winter in Australië; Zomer in Peru
Ons grote Britse avontuur; Onze Romereis; Ons Franse uitstapje

Een reeks kookboeken

Als je een enthousiaste hobbykok bent met heel wat recepten bij de hand, maak dan een reeks van je eigen kookboeken om ze naar het volgende niveau te tillen. Sorteer ze per maaltijd, ingrediënt, smaak of seizoen en vul de fotoboeken met recepten en foto’s van de gerechten. Deze tips bieden inspirerende ideeën voor kookboeken.

Ideeën voor de titel van je fotoboeken:
Ontbijt op bed; Lunchtijd; Samen dineren
Zoet; Bitter; Pittig; Hartig
Koken Zomer; Koken Herfst; Koken Winter; Koken Voorjaar

Je reizen door de jaren heen

Sorteer al je reisfoto’s per jaar en vul er telkens één fotoboek mee. Herhaal dit voor elk jaar en voor je het weet heb je een reeks boeken over al je avonturen, groot en klein. Je hebt je eigen chronologische reisverslag, klaar om vrienden en familie te inspireren met alle magische plaatsen waar je bent geweest!

Ideeën voor de titel van je fotoboeken:
2021 Reizen; 2022 Reizen
De wereld rond in 2021; De wereld rond in 2022
Al mijn reizen 2021; Al mijn reizen 2022

Weekendje weg

Een klein vierkant fotoboek is perfect voor het vastleggen van alle mooie momenten van je citytrips of weekenduitstapjes. Ze zijn klein, zeer betaalbaar en makkelijk te maken, dus deze boekenreeks is ideaal als je meerdere reizen per jaar maakt. Bekijk onze ideeën voor citytrip-fotoboeken en doe inspiratie op!

Ideeën voor de titel van je fotoboeken:
Lissabon mei 2022; Wenen december 2021
Etend door Parijs; Dansend door Sevilla; Fietsend door Amsterdam
Londen met Alex; Milaan met Vanessa

De feestdagen

Dankzij onze drukke levens zijn feestdagen, zoals kerst en Pasen, misschien de enige momenten waarop je hele familie samenkomt. Zorg er dan ook voor dat je deze waardevolle momenten vastlegt met een fotoboek van die dag of weekend en maak hier een reeks van fotoboeken van. Ze zijn leuk om cadeau te geven en om boven te halen als jullie volgende keer weer samen zijn.

Ideeën voor de titel van je fotoboeken:
Pasen 2020; Kerst 2021; Suikerfeest 2022
Iets te vieren 2021; Iets te vieren 2022

Een jaarboek voor ieder jaar

Maak een jaarboek van alle speciale momenten van de laatste 12 maanden – met vrienden naar het park, met familie dineren of met die speciale persoon op de bank relaxen. Het is de perfecte manier om alle kleine details die ons dagelijks leven vormen te vieren. Bekijk deze creatieve ideeën voor een jaarboek en ga aan de slag!

Ideeën voor de titel van je fotoboeken:
2021; 2022
Het jaar van de hond; Het jaar van het varken; Het jaar van de slang
Het jaar dat we verhuisden; Het jaar dat we een baby kregen; Het jaar dat we gingen reizen

Het geheime leven van huisdieren

Vier alle hartverwarmende momenten van je harige vriendjes met een fotoboek van hun schattige levens. Je zal gegarandeerd liefdevol op hen terugkijken de komende jaren. Heb je te weinig foto’s van je huisdier? Bekijk deze tips over hoe je geweldige foto’s van je dier kan maken!

Ideeën voor de titel van je fotoboeken:
Baxter 2021; Molly 2022
Leven met Honden; Leven met Katten; Leven met Konijnen

Seizoen voor seizoen

Heb je te veel foto’s voor alleen een jaarboek? Splits ze dan op per seizoen – een boek voor de zomer, herfst, winter en lente. Een leuk detail is om een foto van je favoriete plek, of dit nu je straat, park of het plaatselijke café is, in elk fotoboek te plaatsen om het een echt seizoensgevoel te geven. Bekijk onze tips voor strandfotografie als je de zomereditie echt wilt laten schitteren.

Ideeën voor de titel van je fotoboeken:
Zomer 2022, Herfst 2022; Winter 2022; Voorjaar 2022
Winterse zonsondergangen; Zomerse zonsondergangen
Winter in de bergen; Zomer aan het strand

Een jaarlijks familiefotoboek

Voor de meesten van ons vormt familie de hoeksteen van ons leven en er is geen betere manier om die band te vieren dan met een jaarlijks familiefotoboek. Vier al jullie momenten samen en bekijk de komende jaren hoe de familie is gegroeid. Bekijk onze tips voor groepsfotografie en voorkom stress bij het maken van die grote groepsfoto’s!

Ideeën voor de titel van je fotoboeken:
Familie Smit 2019; Familie Smit 2020
Familiebijeenkomsten 2021; Familiebijeenkomsten 2022

Fotografiethema’s

Of je nu net gestart bent met fotograferen of een portfolio hebt dat al jaren teruggaat, het maken van een reeks fotoboeken met fotografiethema’s kan een geweldige manier zijn om je talent onder de aandacht te brengen. Je kan je foto’s een kleurcodering geven of ze groeperen met meer abstracte thema’s. Ze zullen een geweldig referentiepunt vormen om op terug te kijken naarmate je fotografievaardigheden zich ontwikkelen.

Ideeën voor de titel van je fotoboeken:
Zwart-wit; Sepia; Kleur
Architectuur; Natuur; Portretten
Roze; Blauw; Groen; Oranje

We zouden het geweldig vinden om te zien hoe je jouw reeks fotoboeken thuis bewaart, dus deel je foto’s op sociale media door #albelli te gebruiken. Of inspireer je vrienden en familie door deze blog te delen op sociale media met de onderstaande icoontjes. Haal foto’s van je telefoon en maak er een geweldige reeks fotoboeken van met deze 13 creatieve ideeën.