Ga aan de slag met deze tips en maak je eigen albelli kalender

Door Albelli op 13 januari 2023

Of ze nu voor jezelf zijn of voor familie en vrienden, met de gepersonaliseerde fotokalenders van albelli heb en houd je het hele jaar door overzicht. Lees onze tips en ontdek hoe je onze exclusieve ontwerpen makkelijk kan aanpassen.

Of je nu al je afspraken in een oogopslag wilt zien of een bijzonder cadeau zoekt voor een speciaal iemand: ga creatief aan de slag en maak je eigen fotokalender. Onze handige tips helpen je op weg bij het kiezen van een vooraf ontworpen kalender en leren je hoe je deze naar wens kan aanpassen.

Voor wie is de kalender?

Voordat je begint, is het belangrijk om na te denken voor wie je de kalender maakt. Zo kan je beter de foto’s en het ontwerp kiezen waar de ontvanger blij van wordt. Onze kalenders kan je met elke maand van het jaar laten beginnen. Daardoor is een fotokalender het hele jaar door een geweldig cadeau. Als je er een voor jezelf maakt, bedenk dan waar je hem wilt ophangen. Daarna kan je gericht nadenken over de uitstraling van de kalender.

Kies een formaat

Kies nu het formaat van je kalender. Er zijn meerdere opties: A3, A4, A4 dubbel en vierkant. Als je niet kan kiezen, bedenk dan waar je kalender komt te hangen. Voor open ruimtes is de fotokalender A4 dubbel de favoriet van onze klanten. Hiermee kan je een centraal punt in je ruimte creëren en je favoriete foto’s en gebeurtenissen beter tot hun recht laten komen. Voor kleinere ruimtes, zoals je bureau, neemt een vierkante of A4-kalender minder ruimte in beslag.

Kies een ontwerp

Je hebt keuze uit meer dan 100 exclusieve ontwerpen, dus je vindt vast en zeker een ontwerp dat bij jouw stijl past. Of die stijl nu rustig, eigentijds of speels is. We hebben onlangs meer dan 30 nieuwe ontwerpen toegevoegd, net op tijd voor het cadeauseizoen. Je kan je ontwerp ook een persoonlijke touch geven met een aantal creatieve opties in onze ontwerpsoftware, zoals het toevoegen van kaders of clipart.

Kies je foto’s

Nadat het thema en het ontwerp duidelijk zijn, moet je alleen nog maar je foto’s uitzoeken en toevoegen. Probeer foto’s te vinden die bij de maanden passen, zoals foto’s met winterse taferelen in januari en februari. Voel je ook weer niet te verplicht om dat te doen. Je kan er bijvoorbeeld ook voor kiezen om een hele eigen kalender te maken, uniek voor jou.

Wees creatief

Nu je je ontwerp hebt gekozen en je foto’s hebt toegevoegd, kan je gaan experimenteren met een paar van onze fantastische extra functies.

Gebeurtenissen

Je kan belangrijke gebeurtenissen toevoegen aan elke dag van het jaar. Denk daarbij aan verjaardagen, jubilea en huwelijken. Zo wordt je ontwerp ook nog eens praktisch.

Illustraties

Bekijk onze vele categorieën met clipart die je overal aan je ontwerp kan toevoegen. Perfect om je kalender wat extra glans of flair te geven.

Kaders

Je foto’s moeten niet in een klassiek vierkant of rechthoekig kader worden geplaatst. Onze ontwerpsoftware heeft tal van unieke kaderopties die je naar eigen smaak kan gebruiken.

Sjablonen

Als je het aandurft, probeer dan eens een van onze sjablonen uit. Je kan het sjabloon je foto’s laten overlappen en ze in een bepaalde vorm snijden.

Berichten

Je kan tekst of berichten toevoegen aan je kalender om het persoonlijk te maken. Zoals een kort bijschrift over de foto’s van die maand of een leuke quote die past bij de foto’s die je hebt gekozen.

De laatste check

Bijna klaar om te bestellen. Nu is het tijd om elke pagina zorgvuldig te controleren en ervoor te zorgen dat alles eruit ziet zoals jij dat wilt. Je hebt de juiste foto’s, de data kloppen en je bent tevreden met je ontwerp. Vraag een vriend(in) of familielid om het ook nog even te controleren. Die kunnen er met een frisse blik naar kijken.

Bestellen maar

Nu is het tijd om achterover te leunen en te ontspannen. Jouw werk zit erop. Zodra je op de bestelknop hebt gedrukt, gaan wij hard aan het werk om je gepersonaliseerde kalender tot leven te brengen en rechtstreeks bij je thuis af te leveren. Tijd voor een kopje koffie, je hebt het verdiend!

Kalenders zijn altijd handig en nuttig, maar een gepersonaliseerde kalender is wel iets heel speciaals. Jij of je familie en vrienden zullen er een heel jaar lang plezier van hebben en het is een geweldige manier om terug te kijken op jullie mooiste momenten samen. Klaar om aan de slag te gaan?

Maak nu je gepersonaliseerde kalender