Hoe maak je een hartverwarmend herinneringsboek?

Door Albelli op 23 februari 2023

Een gepersonaliseerd herinneringsboek is een hartverwarmende manier om een dierbare te herdenken. Bij albelli zorgen we ervoor dat je het makkelijk zelf kan maken. Lees onze eenvoudige tips en ontdek hoe je een herdenkingsgeschenk maakt. Zo vier je op een mooie manier het leven van je dierbare.

Een herinneringsboek is een prachtige manier om het leven van een dierbare te vieren. Met een herinneringsboek vol leuke foto’s, warme anekdotes en persoonlijke eerbetuigingen kan je alle momenten vieren, groot en klein, die het leven van jouw dierbare uniek maakten.

Hoe maak je een herinneringsboek?

Bij albelli maken we de creatie van een herinneringsboek makkelijk. Zo kan jij je focussen op hetgeen dat het belangrijkst is: het herdenken van een mooi leven. We hebben het proces eenvoudiger gemaakt en een knappe selectie van herinneringsthemaboeken gemaakt. Je kan deze ontwerpen volledig naar smaak aanpassen: van het kleurenschema en de lettertypes tot de indelingen en afbeeldingen.

Van het kiezen van een thema tot een final check voor het afdrukken: lees deze blog verder en ontdek onze tips voor het maken van een herinneringsboek.

1. Kies een thema

De eerste stap bij het maken van je herinneringsboek is een thema kiezen. Ofwel bedenk je je eigen thema en begin je vanaf nul met het ontwerp van je fotoboek, ofwel kies je een van onze kant-en-klare herdenkingsthema’s. Houd het eenvoudig en verfijnd met een klassiek herinneringsboekontwerp, of kies voor een modern en kleurrijk ontwerp om het verhaal een levendige toets te geven.

2. Voeg foto’s toe

De tweede stap bij het maken van een herinneringsboek is foto’s zoeken en ze toevoegen aan je ontwerp. Begin bij het begin: ga op zoek naar kinderfoto’s en ga daarna verder met oudere foto’s. Blader door oude familiealbums of dozen met oude foto’s en selecteer enkele exemplaren uit elke levensfase van je dierbare.

Heb je veel oude foto’s? Dan kan je ze makkelijk inscannen en op je computer opslaan. Als je thuis geen scanner hebt, probeer dan een scan-app en doe het rechtstreeks vanop je gsm. Hulp nodig bij dit stukje? Ontdek onze blog voor het scannen van oude foto’s.

3. Vraag hulp van anderen

 

Het maken van een herinneringsboek is een prachtige manier om het leven te herdenken van iemand die je liefhebt en kan vaak heel emotioneel zijn. In deze fase wil je misschien ervaringen delen met vrienden en familie en samenwerken aan het boek. Als dit goed aanvoelt voor je, organiseer dan een gezellige avond waarop iedereen persoonlijke toevoegingen aan het herinneringsboek kan meebrengen. Wissel verhalen uit, lach, huil en denk terug aan de mooie herinneringen van je dierbare.

4. Voeg brieven en notities toe

In een gepersonaliseerd herinneringsboek hoef je niet enkel met foto’s te werken. Laat je innerlijke creatieveling los en bedenk unieke manieren om extra content toe te voegen. Of het nu gaat om brieven, postkaartjes of gekke briefjes uit het verleden: handgeschreven boodschappen zijn een mooie aanvulling voor je herinneringsboek. Ze kunnen een verhaal tot leven brengen als ze gecombineerd worden met de juiste foto’s. Denk bijvoorbeeld aan het combineren van een postkaartje met een foto van de bestemming of een verjaardagskaartje met een foto van de speciale dag.

5. Voeg handgemaakte tekeningen toe

Tekeningen en krabbels zijn een andere geweldige toevoeging aan een herinneringsboek. Als je dierbare een verborgen kunstenaar was, scan dan een paar van zijn of haar werkjes en voeg deze toe aan het herinneringsboek. Of misschien is er een kindertekening bewaard gebleven? Scan deze dan en voeg het toe.

6. Voeg hun favoriete muziek toe

Muziek speelt een grote rol in ons leven en onze favoriete liedjes blijven ons vaak ons hele leven bij. Voeg de tekst van een paar van de favoriete liedjes van je dierbare toe in het boek: of het nu het hele liedje is of slechts een paar regels. Was er een liedje dat ze altijd zongen voor hun kinderen of kleinkinderen? Of misschien een karaokeklassieker waarmee ze altijd op het podium stonden te schitteren? Voeg deze toe aan het boek.

7. Schrijf tekstjes

Als je afbeeldingen, verhalen en aandenkens een plekje hebben gekregen in het boek, is de volgende stap tekstjes voor je foto’s. Tekstjes zijn een gemakkelijke manier om een vloeiend verhaal te maken in je herinneringsboek. Of het nu gaat om een simpele datum en locatie of een hele anekdote.

8. Speel met extra’s

We weten dat het maken van een herinneringsboek heel persoonlijk is en dat niet elk ontwerp voor iedereen geschikt is. Daarom zijn je al onze thema’s volledig aanpasbaar. Zo kan je experimenteren met de tools en iets creëren dat net zo uniek is als je dierbare. Verander het kleurenpalet, kies de favoriete kleuren van je dierbare uit, speel met verschillende lettertypes en tekstgroottes en verken onze bibliotheek met illustraties en afbeeldingen voor net dat tikkeltje meer.

9. Final check

Lees elke pagina nog eens geconcentreerd na en controleer op typefouten in de verhalen en tekstjes. Check of de data en locaties kloppen en zorg ervoor dat je tevreden bent met alle afbeeldingen en toegevoegde extra’s. Als je klaar bent, kies je het aantal exemplaren dat je wil afdrukken en dan rond je je bestelling af.

Het maken van een herinneringsboek is een hartverwarmende manier om het leven van je dierbare te herdenken. Ontdek onze ontwerpen voor herinneringsboeken en begin nu met je eigen ontwerp.

MAAK JOUW HERINNERINGSBOEK