Tekstideeën voor een save the date kaartje

Door Albelli op 17 juni 2022

Waar begin je bij het maken van jouw save the date kaartjes? Met het vinden van de juiste woorden! Hier vertellen we je alles wat je moet weten over gepersonaliseerde save the date kaartjes. Van wanneer je save the dates moet versturen tot sjablonen voor de perfecte save the date tekst.

Het schrijven van een save the date kaartje is een spannend onderdeel van je trouwplanning. Je hebt de locatie gevonden, de datum vastgelegd en eindelijk kan je jouw familie en vrienden uitnodigen zodat zij jullie grote dag in hun agenda zetten.

Jullie save the date is de allereerste keer dat jullie gasten een tipje van de sluier krijgen over jullie grote dag. Het maken van een save the date kaartje is iets om naar uit te kijken en waarbij jullie je geen zorgen moeten maken over het vinden van de juiste woorden voor op het kaartje. Daarom vind je hier een aantal eenvoudige tips voor het maken van je eigen trouwdrukwerk, van de perfecte tekstideeën voor de save the date kaartjes tot wanneer je een save the date kaartje moet versturen.

Wat zijn save the date kaartjes?

Save the dates zijn iets anders dan een uitnodiging voor een trouwfeest. Save the date kaartjes zijn een kennisgeving van jullie trouwdatum en bevatten slechts een paar essentiële details. Deze worden meestal zes of meer maanden vóór jullie grote dag naar de mensen op de gastenlijst van jullie trouwfeest gestuurd.

Hoewel save the date kaartjes niet strikt noodzakelijk zijn, zorgt het versturen van een save the date ervoor dat zoveel mogelijk mensen die grote dag met jullie kunnen vieren. Het wordt altijd op prijs gesteld als je mensen van tevoren op de hoogte brengt, zo ver als maar mogelijk is. Dat is vooral belangrijk voor gasten die in het buitenland wonen of als je een trouw op een bestemming of een meerdaags evenement wilt organiseren.

Wat schrijf je op een save the date kaartje?

Zoals we al zeiden, is een save the date kaartje een eenvoudige aankondiging van je trouwdag, dus je moet niet veel tekst toevoegen. Hier is een checklist voor wat je op een save the date kaartje moet zetten:

– De namen van het gelukkige trouwkoppel.

– De trouwdatum.

– De plaats, regio of het land waar het huwelijk zal plaatsvinden. (Als je de locatie al weet, dan kan het geen kwaad om dit van tevoren te delen.)

– Laat mensen weten dat jullie trouwuitnodigingen zullen volgen met alle details.

Als je je save the date-kaartje hebt geschreven, schrijf je linksboven op de envelop de naam en het retouradres van het trouwkoppel. In het midden van de envelop schrijf je de naam van degenen die je uitnodigt en hun adres.

Ideeën voor de tekst op het save the date kaartje

De manier waarop je de informatie op je save the date kaartje verwoordt moet passen bij de stijl van het trouwkoppel en het thema van je trouwfeest. Voor een groot, wit trouwfeest kies je voor een klassiek save the date kaartje met formelere teksten. Als je grote dag een leuke en informele gebeurtenis is, pas dan je save the dates aan bij je thema met meer casual teksten en een speelser ontwerp.

Hier zijn een paar eenvoudige save the date teksten voor een moderne, klassieke of speelse save the date-stijl.

1. Moderne save-the-date-tekst

Save the date

Laura Smit & David Nicolaas

1 oktober 2022

Hasselt, Limburg

De officiële uitnodiging volgt

www.davidenlauragaantrouwen.be

2. Klassieke save-the-date-tekst

Laura Smit en David Nicolaas

zouden uw aanwezigheid op hun trouwceremonie zeer op prijs stellen.

1 oktober 2022

Hasselt, Limburg

De officiële uitnodiging volgt.

3. Leuke en informele save-the-date-tekst

Laura Smit & David Nicolaas gaan trouwen

Zet het in de agenda!

1 oktober 2022

Hasselt, Limburg

Meer info volgt binnenkort 😉

www.davidenlauragaantrouwen.be

Bij albelli vind je gemakkelijk de juiste save the date tekst. Blader door meer dan 60 verschillende vooraf ontworpen sjablonen om het perfecte save the date-ontwerp voor jullie trouwdag te vinden. Ook kan je ervoor kiezen om de tekst die er al staat te bewerken en deze aan te passen aan de stijl van jullie trouwfeest. Als je op zoek bent naar een meer persoonlijke touch voor de save the date kaartjes, gebruik dan onze teksten als sjabloon en ga daarmee aan de slag.

Klaar om te beginnen met het maken van jullie perfecte save the date kaartje? Bekijk ins assortiment trouwkaarten, maak een keuze en begin met het maken van jullie gepersonaliseerde kaarten in slechts een paar eenvoudige klikken.

Creëer nu