Na een vakantie staan onze telefoons en camera’s altijd bomvol met foto’s van onvergetelijke momenten. We hebben zes creatieve manieren bedacht om deze foto’s tot leven te brengen met behulp van onze mozaïekmaker.

1. Kleurblokken

Kleurblokken zijn een leuke manier om (je raadt het al) kleur in neutrale ruimtes te brengen. Maak het persoonlijk door je foto’s op kleur te selecteren. Bijvoorbeeld groene bossen of de warme gloed van zonsondergangen.

2. Maak een Kleurovergang

Wil je meer dan één kleur? Probeer eens een kleurovergang te maken in je mozaïek, door foto’s te gebruiken die geleidelijk van kleur veranderen. Dit kun je op veel verschillende manieren doen. Maak een overgang van dag naar nacht, of van groen naar blauw bijvoorbeeld. Probeer verschillende opties en kijk wat het beste werkt met de foto’s die je hebt gemaakt.

3. Speel met Texturen

Het gaat bij foto’s niet alleen om de kleur, maar ook om de textuur. Bundel foto’s met dezelfde texturen. Metaal, hout, stof en zand samen zorgen voor een opvallend mooi effect. Het is bovendien een ideale manier om al die vergelijkbare foto’s te gebruiken.

4. Vier een Moment

Er zijn soms momenten tijdens een reis die niet goed tot hun recht komen met één enkele foto. Voor deze momenten is een mozaïek perfect. Maak een hele mozaïek van één moment en beleef het zo opnieuw.

5. Pop Art

Wil je een opvallende wanddecoratie maken? Ga dan voor de Andy Warhol look. Gebruik dezelfde foto, maar pas steeds een andere filter toe. Je kunt voor een subtiele tint gaan, of voor een opvallende, felle filterkleur.

6. Vertel een Verhaal

Vertel je reis door je foto’s op chronologische volgorde te plaatsen. Je kunt beginnen met foto’s op het vliegveld en vervolgens dag voor dag verder te gaan. Of vertel het verhaal van één bijzondere dag uit je reis.

Maak je eigen mozaïek wanddecoratie

Natuurlijk zijn er heel veel andere manieren om een mozaïek wanddecoratie te maken. Heb je zelf een leuk idee? Deel het dan in de comments.

Reacties