Vijf geweldige ‘terug naar school’-tips voor een leuk en overzichtelijk schooljaar

Door Albelli op 16 augustus 2023

Van leuke doe-het-zelf-projecten tot een familieplanner voor meer overzicht: begin het nieuwe schooljaar goed met deze tips.

Nu de zomer ten einde loopt en een nieuw schooljaar voor de deur staat, is het tijd om orde op zaken te stellen. Wij helpen je met 5 ‘terug naar school’-tips, want een goede voorbereiding is dan ook het halve werk!

Blijf op schema met een familieplanner

Een familieplanner is dé oplossing voor een gezin waarin alle leden een drukke agenda hebben. Geef elk lid van het gezin een eigen kleur en kies een ontwerp dat het best past bij elke persoonlijkheid. Dankzij een familieplanner kunnen ook de kinderen makkelijk het overzicht bewaren van al hun activiteiten.

Kijk terug op de zomer met een fotoboek

Koester de favoriete zomermomenten van je kinderen met een fotoboek. Ga gezellig samen aan de slag en laat ze het fotoboek daarna tonen aan hun vrienden. Plezier gegarandeerd! Experimenteer met de vele creatieve mogelijkheden en stel een fotoboek samen dat helemaal bij je kind past. Tip: voeg tekst toe naast de foto’s om ze wat meer context te geven en om leuke weetjes van die dag te onthouden.

Maak een checklist voor schoolspullen

Een nieuw schooljaar betekent vaak ook: nieuwe spullen. Zie niets over het hoofd en stel een checklist op. Wat hebben ze nodig? Of het nu om een nieuwe rugzak of schriften gaat: maak er een leuke gezinsactiviteit van. Ga samen naar de winkel en beloon ze tussendoor met een welverdiende pauze en wat lekkers!

Creëer een plek waar ze zich kunnen concentreren

Uit verschillende onderzoeken blijkt dat een goede werkplek je productiever maakt. Dat is voor je kind niet anders. Richt daarom samen een plek in waar ze huiswerk kunnen maken. Dat is leuk én gezellig! Een fotokalender met zijn of haar favoriete foto’s kan helpen om de agenda van je kind op een leuke manier bij te houden.

Plan een creatief project tijdens het schooljaar

Plan nu ook al leuke naschoolse projecten. Houd samen met de kinderen een brainstormsessie waarin jullie nadenken over ideeën en hoelang elk project zal duren. Houd het eenvoudig: knutsel en schilder decoraties voor in hun kamers of leg samen een minituinje aan.

Terug naar school gaan is voor iedereen in het gezin even wennen. Met deze ideeën hopen we dat het voor jou en de kinderen makkelijker is om het overzicht te bewaren. Als je tips hebt, horen we die graag: deel ze met ons op Instagram door @albelli_be te taggen.