5 tips om een fantastisch babyboek te maken

Door Albelli op 27 juli 2020

Je baby verdient een eigen fotoboek. Laten we je helpen om je baby te verwelkomen in deze wereld met een gepersonaliseerd albelli fotoboek.

Wanneer je een baby krijgt, kan je zeker zijn van twee dingen: je zal VEEL foto’s maken en je zal weinig tijd hebben. Vermijd het scrollen door alle foto’s op je smartphone door een babyboek te creëren met albelli. We hebben het zo eenvoudig mogelijk gemaakt om al je favoriete foto’s in een gepersonaliseerd fotoboek te verzamelen. Het is leuk om voor jezelf te maken, maar het is ook de perfecte verrassing voor grootouders, vrienden en familie die je niet zo vaak kunnen bezoeken als ze zouden willen.

  • Fantastische fotoproducten ontwerpen met albelli
  • 100% tevredenheidsgarantie
  • Snel en eenvoudig online te bestellen

Maak een boek vol mijlpalen

De eerste maanden van je baby zitten boordevol mijlpalen. Het is dan ook een goed idee om je fotoboek in chronologische volgorde te ordenen. Op die manier zie je snel de vooruitgang die je baby heeft gemaakt. Je kan een fotoboek vergelijken met een verhaal waaraan je allerlei mijlpalen toevoegt, denk bijvoorbeeld aan het krijgen van het eerste tandje en allerlei leuke herinneringen.

Ga creatief aan de slag met extraatjes

Een fotoboek hoeft niet alleen maar uit foto’s te bestaan. Ga creatief aan de slag met wat je aan de pagina’s toevoegt – een scan van de geboorteakte, echo’s van je zwangerschap, hand- en voetafdrukken en zelfs een foto van hun eerste knuffel. Al deze dingen zorgen voor meer kleur en helpen om het verhaal van je baby te vertellen. Vergeet ook geen foto’s toe te voegen waar je zelf opstaat, het klinkt misschien raar, maar soms maak je zoveel foto’s van je kleintje dat je vergeet om er ook enkele als gezin te maken. Neem dus de tijd om een leuke gezinsfoto te maken. Neem ook enkele brede foto’s van je woonkamer, je slaapkamer en de rest van het huis. Als je in de toekomst zou verhuizen is dit een leuke herinnering aan de plek waar je baby zijn of haar eerste maanden heeft doorgebracht.

Kleine beetjes helpen

Natuurlijk zijn de eerste glimlach en de eerste stapjes fantastische momenten om op beeld vast te leggen, maar vergeet ook de kleinere mijlpalen niet. De eerste keer dat ze beseffen dat ze hun handen zelf kunnen controleren (ja, da’s echt een ding!), is ook een geweldig moment om vast te leggen. Het is ook altijd leuk om hun rommelige eetavonturen vast te leggen of hun dutjes op verschillende plaatsen (inclusief de buik van opa). Bel je vrienden en familie even op om te vragen of je hun foto’s ook mag gebruiken voor wat variatie.

Voeg enkele persoonlijke details toe

Met albelli kan je je eigen tekst toevoegen aan je fotoboek. Het tekstprogramma is perfect om leuke quotes of teksten, annekdotes en titels toe te voegen. Je kan een leuk bijschrift schrijven met daarin meer details over wat er zich afspeelt op de foto en je kan vrienden en familie zelfs vragen of een briefje te schrijven die je baby kan lezen wanneer hij of zij ouder is.

Bekijk onze vooraf ontworpen designs

Als je niet veel tijd hebt, en dat is met een pasgeboren baby waarschijnlijk het geval, of als je even geen inspiratie hebt, kan je onze vooraf ontworpen designs een kans geven. Je kan ze erg makkelijk personaliseren. Wij hebben het design alvast voor jou gemaakt. Het enige wat je hoeft te doen is je foto’s erin plaatsen en het geheel personaliseren. We hebben heel wat verschillende vooraf ontworpen fotoboeken: van leuke stijlen vol illustraties tot minimalistische en hedendaagse lay-outs. Je vindt vast eentje die bij je past. Als je op zoek bent naar tips en inspiratie om je eigen albelli fotoboek te maken, bekijk dan onze handleiding hier.

We hopen dat deze tips en ideetjes je inspiratie hebben gegeven voor het maken van een babyboek. Het enige wat we nu nog kunnen doen is je feliciteren met je baby! Tijd om aan de slag te gaan op de albelli fotoboekpagina.

Als er een bepaald thema of design in deze blog je aandacht heeft getrokken, dan zal je vast erg blij zijn om te horen dat deze allemaal ontworpen zijn door onze getalenteerde albelli designers. Op onze fotoboekpagina vind je ongetwijfeld een vooraf ontworpen babyboek dat volledig bij je past.

creëer nu