Ideeën voor een leuke staycation met albelli

Door Albelli op 9 juli 2020

De zomer is weer in het land! De zon schijnt, de hemel is blauw en het is tijd voor wat plezier. We hopen allemaal dat we later dit jaar enkele exotische bestemmingen kunnen gaan verkennen, maar voor nu gaan we op avontuur wat dichter bij huis. Neem even de tijd om te genieten van je eigen regio. Bovendien hebben we hier bij albelli enkele leuke gezinsactiviteiten bedacht om je bezig te houden. Vergeet zeker niet om al je plezier tijdens je staycation vast te leggen zodat je het in een fotoboek, foto-afdrukken of een ander fotoproduct kan verzamelen. 

  • Ontwerp fantastische fotoproducten met albelli
  • 100% tevredenheidsgarantie
  • Snel en eenvoudig online te bestellen

Een dag aan het strand

Als je in de buurt van de kust woont, kan je altijd een dag gaan doorbrengen op het strand. Het perfecte moment om wat vitamine D op te doen en te genieten van het zand tussen je tenen. Het geluid van de geloven is trouwens perfect om helemaal tot rust te komen. Het strand is ook de ideale plek voor kinderen om zich even helemaal uit te leven in open lucht. Woon je niet aan de kust, ga dan op zoek naar een meer of zwemvijver in de buurt. Neem wat handdoeken, strandballen, snacks en natuurlijk je camera mee en geniet samen van een heerlijk dagje weg.

Kamperen in eigen tuin

Dit geweldige idee doet ons meteen terugdenken aan onze kindertijd. Tover je achtertuin om tot een echte camping met een tent en enkele comfortabele matrassen. Maak het geheel af met enkele lantaarns en geniet van een gezellige barbecue terwijl jullie samen leuke herinneringen ophalen. Slapen onder de sterren geeft je echt het gevoel dat je even weg bent van alles, zelfs als je nog steeds comfortabel naar je eigen toilet kan gaan.

Wandelen met het gezin


Laat het hele gezin bewegen tijdens een wandeling op het platteland. Een wandeling is perfect om iedereen even uit huis te krijgen en te genieten van de natuur. Neem wat eten en drank mee en geniet van de wandelpaden dicht bij huis. Je kan de kinderen enkele taken geven zoals het zoeken van verschillende plantjes, bloemen en bessen zodat ze geïnteresseerd blijven en jij heerlijk kan genieten van de zon en de frisse lucht. Vergeet niet om enkele leuke foto’s van jullie wandeling te nemen. Het is altijd leuk om mooie groepsfoto’s te maken op een nieuwe locatie. Jullie kunnen zelfs jullie mooiste kerstpak aantrekken en alvast een leuke foto maken voor jullie kerstkaartje later dit jaar.

Ontdek je buurt

Met onze passie voor reizen, vergeten we vaak hoe mooi het bij ons kan zijn. Ontdek meer over de geschiedenis van je buurt en ga enkele monumenten, historische gebouwen, parken, en nog zoveel meer, bezoeken. Bekijk even goed de straatnamen en ontdek waarom deze gekozen werden. Wanneer je het verhaal achter deze plekken ontdekt, voel je je nog meer verbonden met je buurt. Neem de tijd voor een stedelijke fotoshoot, ga op zoek naar interessante gebouwen, reflecties en abstracte vormen om enkele hedendaagse foto-afdrukken, of misschien zelfs een fotoboek, mee te ontwerpen.

Ga naar een (kinder)boerderij

Het maakt niet uit of je in de stad of op het platteland woont, vaak is er wel ergens een boerderij in de buurt die je vrij mag bezoeken. Zo’n boerderij geeft je het gevoel dat je even ergens anders bent. Bovendien is het de perfecte plek om je kinderen dingen te leren over dieren, groenten en boerderijen natuurlijk. Met een beetje geluk zit er ook nog een winkeltje aan de boerderij waar je enkele heerlijke lokale producten kunt kopen om thuis van te genieten.

Herontdek je stad

Een thuisvakantie betekent natuurlijk niet dat je de hele zomer lang thuis moet blijven. Als je in de stad woont kan je enkele parken, rivieren, bruggen en historische gebouwen gaat ontdekken. Of je kan naar een volledig andere wijk in de stad gaan die je tot nu toe nooit bezocht hebt. Het is altijd leuk om het verhaal achter deze plekken te ontdekken. Vergeet dus zeker geen onderzoek te doen en plan je eigen fiets- of wandeltocht met je familie en vrienden. Je zal zien dat je op die manier heel wat nieuwe plekken kan ontdekken. Onderweg kan je natuurlijk even stoppen voor een lekkere koffie. Neem zeker voldoende foto’s om je stedelijk avontuur nooit meer te vergeten. Deze foto’s waarop je andere plekken gaat ontdekken zijn perfect als wanddecoratie of voor in een fotoboek.

Kies je eigen avontuur

Je hoeft niet naar de jungle om avonturen te beleven, ook dicht bij huis zijn er voldoende activiteiten te vinden. Rotsklimmen is bijvoorbeeld erg populair, dus waarom ga je niet op zoek naar een klimmuur in je buurt. Als je gek bent op water, kan je een zwembad in de buurt gaan bezoeken of een dagje aan zee plannen om er te windsurfen. Vergeet ook hier geen foto’s te maken. Zodra je weer thuis bent en je hartslag weer normaal is, kan je de tijd nemen om een fotomontage samen te stellen met daarin al je avonturen.

Deze zomer zullen we niet ver kunnen reizen, dat is dus de perfecte gelegenheid voor een leuke staycation in je eigen buurt. Perfect om nieuwe herinneringen te maken. Vergeet zeker je camera niet mee te nemen wanneer je samen met je familie en vrienden nieuwe plekken en activiteiten gaat ontdekken. We weten wel zeker dat een fotoboek, foto-afdrukken en wanddecoratie van de zomer 2020 dingen zullen zijn waar je graag op terug zal willen kijken. Als je op zoek bent naar tips en inspiratie om je eigen albelli fotoboek te maken, bekijk dan onze handleiding hier. Het enige wat je hoeft te doen is naar onze startpagina gaan en aan de slag gaan.

creëer nu