albelli fotoboeken zijn erg eenvoudig te maken. Zodra je weet hoe onze fotoprogramma’s werken, wordt het personaliseren van je fotoboeken erg eenvoudig en heb je tal van creatieve mogelijkheden binnen handbereik. Maar als je honderden foto’s moet sorteren voordat je echt aan de slag kan gaan en je nog helemaal geen idee hebt welke foto’s je in je boek wil laten zien, dan kan het moeilijk zijn om van start te gaan.

Daarom hebben we eenvoudige handleidingen gemaakt over het plannen van het perfecte fotoboek. We hebben ons team van copywriters en ontwerpers gevraagd om hun kennis te delen, van tips voor het vertellen van verhalen tot fantastische ideetjes voor het design die je zullen helpen om elke keer weer professioneel ogende fotoboeken te creëren.

Hoe kan je een verhaal vertellen met je fotoboek

Je hoeft niet goed te zijn met woorden om een leuk verhaal te kunnen vertellen, je foto’s kunnen dat in jouw plaats doen. Of je nu je foto’s het werk wil laten doen of gewoon een bijschrift aan een wat grotere foto toe wil voegen, deze gids helpt je bij het bedenken van een thema, het creëren van een structuur en het schrijven van een tekst die perfect bij je foto’s past.

 

Meer lezen

 

Fantastische tips voor je fotoboek

Je hoeft geen diploma grafische vormgeving te hebben om een mooi fotoboek te ontwerpen. Deze handleiding helpt je om te denken als een ontwerper met tips over het kiezen van een kleurenpalet, tips over consistent zijn en meer info over hoe je onze vooraf ontworpen designs als een echte pro kan gebruiken.

 

Meer lezen

 

Hoe kan je een werkmethode voor je fotoboek opstellen

Als je al hebt nagedacht over het verhaal dat je wil vertellen en over hoe je boek eruit moet zijn, is het tijd om aan de slag te gaan. Je begint best met het maken van een werkmethode zodat je je foto’s kan organiseren en je alvast weet welke stijl je wil ontwerpen.

Wanneer onze ontwerpers hun eigen fotoboeken maken, denken ze na over elke fase en plannen ze hoe ze elk boek gaan aanpakken – een beetje zoals een checklist. Deze handleiding toont je hoe zij te wek gaan wanneer ze met een nieuw project beginnen.

 

Meer lezen

 

Hoe kan je een fotoboek voor speciale gebeurtenissen maken

Huwelijksfeesten, geboortes of belangrijke verjaardagen – het leven zit boordevol fantastische gebeurtenissen. Als je een speciale gebeurtenis in de kijker wil zetten, moet je fotoboek het wel tot zijn recht laten komen. Deze handleiding geeft je eenvoudige tips over hoe je een fotoboek kan gebruiken om een belangrijke mijlpaal in de kijker te zetten. We geven je zelfs tips over hoe je het boek tijdens het event zelf kan gebruiken.

 

Meer lezen

 

Hoe kan je het perfecte reisboek ontwerpen

Met een fotoboek kan je al je unieke reisherinneringen steeds opnieuw beleven. We tonen je hoe je al je fantastische vakantiefoto’s weer kan geven, of het nu gaat om een trektocht door Zuid-Amerika of een korte citytrip met de familie.

 

Meer lezen

 

Reacties