Dit ongewone jaar heeft ervoor gezorgd dat mensen zich echt zijn gaan verdiepen in hun favoriete hobby. Heb je een oude hobby weer opgenomen of ben je met wat nieuws begonnen? We hopen in ieder geval dat je er leuke foto’s van hebt gemaakt. Het ontwerpen van een fotoboek over je favoriete hobby, of een andere activiteit die je dit jaar heeft bezig gehouden, was nog nooit zo eenvoudig dankzij onze Smart Assistant. Het doet al het lastige werk dat er bij het maken van een albelli fotoboek komt kijken zoals het kiezen van de beste foto’s en ze leuk indelen zodat je zelf meer plezier kunt beleven aan het maken van een uniek fotoboek. Download ons fotoprogramma en probeer het even uit. Als je hulp nodig hebt om ermee aan de slag te gaan, vind je hier enkele tips met betrekking tot de Smart Assistant.

Organiseer jezelf

Als je je foto’s niet netjes op één plek georganiseerd hebt, zoals op een harde schijf bijvoorbeeld, dan kan het even duren voordat je ze allemaal uitgezocht hebt, zelfs met de hulp van onze Smart Assistant. Probeer je foto’s altijd in mappen in te delen zodat je minder tijd verliest tijdens het ontwerpen van je boek. Een andere handige tips is om altijd de originele afbeelding te gebruiken als je met onze Smart Assistant werkt. Foto’s die je van sociale media hebt geplukt, hebben niet de interne gegevens die Smart Assistant nodig heeft om snel te kunnen werken.

Kies je indeling voor je fotoboek

Kies uit onze opties een indeling die je leuk vindt. Dat is eigenlijk alles wat je nu hoeft te doen. De rest doet onze Smart Assistant. Hij zet je foto’s mooi samen en probeert zo jouw verhaal te vertellen. Dit is ongetwijfeld de makkelijkste manier om een fotoboek te ontwerpen, jij kan ondertussen gewoon op de zetel gaan genieten van een kopje koffie.

Maak mappen met thema’s

Welk thema je ook wil voor je fotoboek, onze Smart Assistant werkt sneller en efficiënter als je je foto’s per thema in aparte mappen groepeert.

Gebruik foto’s met de hoogst mogelijke resolutie

De Smart Assistant zorgt altijd voor de mooiste indelingen in je fotoboek, maar daarvoor heb je wel foto’s met een hoge resolutie nodig. Op die manier zorg je voor een echt professionele finish. Afbeeldingen met een lage resolutie zien er vaak wazig of korrelig uit. Een goede regel om te onthouden is dat een foto minimaal 2MB groot moet zijn om hem met hoge kwaliteit te kunnen printen.

Voeg extra foto’s toe

Zodra de Smart Assistant klaar is met het maken van de indelingen, kun je meteen je fotoboek bestellen – zo eenvoudig is het. Maar als je graag nog wijzigingen aan wilt brengen, kan dat natuurlijk. Je houdt zelf de volledige creatieve vrijheid. Alles wat het voor je doet, kan je achteraf nog wijzigen. Je kan foto’s tweaken, de volgorde waarin ze staan wisselen, foto’s verwijderen en er nog zoveel toevoegen als je wil.

Leg de laatste hand aan je fotoboek

Als je tevreden bent met de snelle selectie en de indelingen van onze Smart Assistant, is het tijd voor de nodige afwerking. Je kan bijvoorbeeld achtergrondkleuren, clipart, tekst, kaders,… toevoegen. Je kies helemaal zelf hoe je de afwerking aanpakt.

Er zijn heel wat geweldige onderwerpen die een fotoboek waard zijn, van dit jaar tot verjaardagen, huisdieren, kunstwerken van je kinderen, je tuin of zelfs een collectie oude foto’s die je teruggevonden hebt. Wat je ook wil ontwerpen, de Smart Assistant maakt het snel en makkelijk voor jou. Je hoeft alleen nog maar op de knop hieronder te klikken om aan de slag te gaan.

Op zoek naar meer leuke manieren om inspiratie op te doen? Er zijn duizend en één redenen om een fotoboek te ontwerpen – bekijk enkele van onze favoriete op ons social channel.

creëer nu

Reacties