Onze nieuwe Smart Assistant heeft slechts enkele minuten nodig om fotoboeken van albelli te maken. Het doet al het lastige werk zoals het kiezen van de beste foto’s en ze leuk indelen zodat je zelf meer plezier kunt beleven aan het maken van een uniek fotoboek. Download ons fotoprogramma en probeer het even uit. Maar als je hulp nodig hebt om ermee aan de slag te gaan, vind je hier enkele tips en tricks met betrekking tot de Smart Assistant.

1. Ruim je afbeeldingen op

Het maken van een fotoboek kan heel wat tijd in beslag nemen als je foto’s over verschillende mappen verdeeld zijn. Je kan beginnen met het netjes bijhouden van je afbeeldingen van zodra je ze genomen hebt. Dit doe je door de instellingen van je camera up-to-date te houden. Hier hebben we elke ideetjes voor jou om je foto’s te organiseren.

Als je in een andere tijdzone reist, is het belangrijk dat je ervoor zorgt dat al je apparaten voorzien zijn van de juiste datum en tijd. Wanneer je je foto’s dan uploadt, zorgt de juiste informatie ervoor dat de Smart Assistant er snel doorheen kan bladeren.

We vinden het allemaal leuk om met onze smartphone foto’s te maken en we voegen ze vaak het eerst toe aan Instagram, Facebook of Whatsapp. Maar deze platforms verwijderen vaak de bestandgegevens die de Smart Assistant nodig heeft om je foto’s in het fotoboek te plaatsen. Om ervoor te zorgen dat de Smart Assistant optimaal aan de slag kan, gebruik je dan ook best de originele versies van je afbeeldingen in plaats van een kopie van één van je sociale media accounts.

Je kan controleren of je foto’s alle informatie bevatten die de Smart Assistant nodig heeft door de bestandseigenschappen te bekijken. Om dit op een computer te doen, moet je meestal met de rechtermuisknop op een afbeeldingsbestand klikken.

Een andere manier voor het organiseren van je foto’s, is door een naampatroon te volgen voor al je afbeeldingen. Op die manier wordt het heel wat eenvoudiger om je foto’s terug te vinden en te uploaden.

Probeer bijvoorbeeld een patroon zoals:
JJJJ-MM-DD-Plaats-Beschrijving

2. Kies je favoriete indeling voor je fotoboek

Wanneer je klaar bent om een fotoboek te maken, selecteer je je beste foto’s zodat de Smart Assistant aan de slag kan met je favoriete foto’s. Om een fotoboek te maken, moet je ook je favoriete indeling in het menu van ons fotoprogramma uitkiezen. Zodra je je indeling gekozen hebt, kan je heerlijk relaxen en toekijken hoe de Smart Assistant al het werk doet.

3. Maak mappen met thema’s

Voor een fotoboek dat eruit ziet alsof het door een professional gemaakt is, is het belangrijk dat je foto’s gebruik met een zo hoog mogelijke resolutie. Op die manier ben je zeker van kwaliteitsvolle foto’s op elke pagina van je nieuwe album.

4. Gebruik altijd de afbeeldingen met de hoogste resolutie

Gebruik altijd je foto’s met de best mogelijke resolutie voor een professioneel ogend fotoboek, zodat je op elke pagina van je nieuwe album hoogwaardige fotoprints krijgt.

5. Voeg extra foto’s toe

Zelfs nadat de Smart Assistant je mooiste foto’s geüpload heeft, kan jij nog steeds beslissen over de foto’s en je kan er zelfs nog extra foto’s aan toevoegen. Om er zeker van te zijn dat al je favoriete foto’s in het fotoboek zijn opgenomen, kan je een screenshot maken van de eerste selectie van de Smart Assistant voordat het de foto’s aan je indeling toevoegt. Op die manier kan je nagaan of al de gewenste foto’s in het fotoboek zijn opgenomen voordat je ze op volgorde zet.

6. Leg de laatste hand aan je fotoboek

De Smart Assistant is ontworpen om het maken van een fotoboek eenvoudiger dan ooit te maken, maar je geniet zelf nog wel van je volledige creatieve vrijheid. Nadat de Smart Assistant klaar is met je afbeeldingen, kan je een unieke touch aan je boek toevoegen met behulp van clipart, eigen geschreven teksten en achtergronden. Je beslist helemaal zelf hoe je je fotoboek uniek maakt.

Geef de Smart Assistant een kans en ontdek zelf hoe het je kan helpen om je volgend fotoboek te maken.

Download ons fotoprogramma en probeer het even uit.

Reacties