Voor de meesten van ons zijn de foto’s die binnenin het fotoboek geplaatst worden het belangrijkst. Maar je kunt ook creatief aan de slag gaan met de kaft. We hebben 9 tips voor je op een rijtje gezet om de kaft van je volgende fotoboek tot leven te brengen, voor welke gelegenheid dan ook.

Baby

Maak een sjabloon van de naam van je baby

Een makkelijke maar effectieve manier om je kaft een echte oppepper te geven, is met een tekstsjabloon. Plaats bijvoorbeeld de naam van je baby over je favoriete foto van de kleine.

Gebruik een foto van de handafdruk van je kindje

Een ander leuk idee voor een babyfotoboek, is een foto van de handafdruk van je kindje op een witte achtergrond. Beter nog, maak er één voor elke verjaardag. Zo leg je elke mijlpaal voor de komende jaren vast.

Maak een kleurenthema op je kaft

Ga voor een kleurenthema op je kaft voor een knallend effect. Je kunt meerdere foto’s gebruiken in ons fotoprogramma, scheid ze van elkaar met kleurenblokken voor de meeste impact.

Bekijk onze blogs over het maken van de mooiste babyfoto’s en babyfotoboeken voor meer inspiratie.

Koppeltjes

Foto-uitsnijding

Wanneer je een fotoboek maakt van je trouwfeest, is het mooi om een foto van jullie beide uit te snijden, zoals we hierboven hebben gedaan. Om deze stijl te creëren, plaats je een foto op een gekleurde achtergrond naar keuze en pas je een geometrisch sjabloon toe uit het offline fotoprogramma.

Minimalistische dunne strook

Selecteer je favoriete spontane foto’s van jullie samen en maak een eenvoudige indeling met dunne stroken om ze samen op de kaft te plaatsen. Maak het af met een minimalistische toevoeging en schrijf jullie namen onderaan.

Sprankelend, strak en vrolijk

Zoek je een leuk idee voor een vrolijke fotoboekkaft die eenvoudig te maken is? Maak een foto van jullie samen in een grappige pose voor een gekleurde achtergrond. Zorg ervoor dat je genoeg witte ruimte rond de foto laat, zodat hij er extra uitspringt en voeg een luchtige titel toe als afwerking.

Ben je op zoek naar inspiratie voor het perfecte trouwalbum? Wij hebben het voor je.

Kookboeken

Kookboeken per categorie

Hou je van doe-het-zelf kookboeken? Maak dan je eigen bibliotheek door je gerechten in categorieën op te delen, zoals voorgerechten, vegetarisch en desserts. Je kunt de kaft in tweeën delen, de bovenste helft met een foto van een gerecht en de onderste helft met de ingrediëntenlijst. Dit kun je voor elke categorie doen.

Kookboeken per ingrediënt

Je kunt hetzelfde idee herhalen, maar dan door je favoriete ingrediënten in categorieën op te delen. Bijvoorbeeld al je vegetarische of visgerechten samen. Je kunt de boeken kleurenthema’s geven met een foto van het hoofdingrediënt voor een extra professionele uitstraling.

Klassiek kookboek

Heb je moeite met het kiezen van slechts één ingrediënt voor op de kaft? Ga dan gewoon voor meerdere ingrediënten samen. Zoek een mooi houten tafelblad, leg alle ingrediënten van je favoriete gerecht neer en maak een Instagram-achtige foto van bovenaf.

Bekijk onze tips voor het maken van de mooiste foto’s van gerechten en onze creatieve tips voor het maken van je eigen kookboek voor extra inspiratie.

shop nu

Er zijn, natuurlijk, nog veel meer manieren om de kaft van je fotoboek extra aandacht te geven. Laat je eigen creaties zien door #albelli te gebruiken en doe misschien nog wat meer inspiratie op.

Reacties