Begin op tijd – start nu

Een zorgeloos en geslaagd feest vergt best wel wat voorbereiding. Een checklist maakt de organisatie gelukkig een stuk makkelijker en overzichtelijker!

Praktisch

  • Wat is het budget?
  • Feesten we thuis of op locatie?
  • Wie zijn de gasten?
  • Welke outfit past het best?
  • Wat staat er op het menu?

Creatief

Een originele invalshoek

Omdat kinderen centraal staan op deze dag wil je het hen zo aangenaam mogelijk maken. Is je zoon gefascineerd door astronauten of droomt je dochtertje van een prinsessenfeest? Dan is dit de uitgelezen kans: een vrolijk thema zorgt voor extra sfeer, zeker met leuke randactiviteiten!

Ook in de uitnodigingen kan je al je creativiteit kwijt

Denk eraan om een leuke fotoshoot te houden op voorhand. Trek genoeg foto’s, dan kan je later de leukste eruit selecteren. Hoe hoger de resolutie hoe beter. Daarna maak je in een handomdraai unieke uitnodigingen voor het familiefeest! Voor de communiekaartjes en lentefeestkaartjes hebben we speciaal nieuwe en frisse kaartjes ontworpen.

Bedank je gasten

Niet alleen uitnodigingen, ook een leuk bedankkaartje bij afloop van het feest is een toffe herinnering. Vergeet ook niet om de speciale gasten op het feest extra in de watten te leggen. De communicant krijgt vaak wel een cadeautje, dan is het leuk om ook een souvenir terug te kunnen geven.

Communiefeest

Misschien wil je de grootouders, de peter en de meter wel een bedankje meegeven?

Zorg dat de laatste loodjes vederlicht zijn

Enkele weken voor het feest is het weer tijd voor actie! Is de checklist wel degelijk in orde? Wie komt er juist? Zijn de bedankingen geregeld? Is de menu afgewerkt en het boodschappenlijstje in orde? Past de outfit van het feestvarken nog? Kinderen groeien als kool, dus pas op. Is de tafeldecoratie compleet en zijn de extra activiteiten bedacht? Indien ja, super, geen stress!

Tijdens en na het feestgebeuren

En dan breekt de grote dag aan… Eén gouden regel: rustig blijven! Poetsen, hapjes maken, decoratie ophangen, … Een hele hoop taken op de dag zelf. Maar last, but not least: vergeet het fototoestel niet om alles vast te leggen! Wat is er leuker dan jaren later opnieuw de foto’s van deze mooie dag te herbekijken?

Souvenir communie

Na het feestgedruis kan je rustig genieten van de leuke foto’s en deze vereeuwigen in een fotoboek of reuzeleuke wanddecoratie.

Wij wensen jullie alvast een prettig communiefeest & lentefeest!

Reacties