Tien creatieve ideeën voor jouw zomers fotoboek

Door Albelli op 31 juli 2023

Een stralende zon en warme zomeravonden waarvan je wil dat ze nooit eindigen: dat is waar de zomer om draait. Ontdek onze tien tips om het perfecte gepersonaliseerde fotoboek te maken met albelli en houd elke zomerse herinnering levendig.

Een zomerfotoboek is een van de beste manieren om je zomerherinneringen te herbeleven en de zon het hele jaar te laten schijnen. Of je nu je zomer thuis hebt doorgebracht met de kinderen of op reis bent geweest met je beste vrienden: duik in onze lijst met tien eenvoudige tips voor het ontwerpen van een zomerfotoboek en koester al die fantastische zomerverhalen.

 1. Sorteer je foto’s

Heb je je favoriete kiekjes voor in je zomers fotoboek geselecteerd en geüpload? Goed zo! Begin daarna met ze te sorteren in chronologische volgorde of groepeer je foto’s in verschillende categorieën. Ga je voor categorieën? Denk dan aan bestemmingen, evenementen, familietijd of je favoriete culinaire momenten. Wie een fantastische reis wil koesteren in een fotoboek, ordent zijn avontuurlijke kiekjes best in chronologische volgorde.

 2. Bespaar tijd met een sjabloon

Je eigen fotoboek ontwerpen hoeft niet ingewikkeld te zijn. Onze voorontworpen sjablonen vormen de perfecte basis voor je eigen fotoboek. Upload je foto’s gemakkelijk in onze software en ga aan de slag. Elk van onze voorontworpen sjablonen kan je gemakkelijk aanpassen. Speel met lettertypes, voeg tekst of grappige anekdotes toe, ontdek onze bibliotheek met leuke illustraties en clipart en werk met plezier aan je fotoboek! Zit je krap met je tijd? Je kan je foto’s in een oogwenk automatisch plaatsen. Klaar!

 3. Kies een straffe cover

Heb je tijdens je vakantie al geëxperimenteerd met perspectief in je foto’s? Denk aan de iconische duw tegen de Toren van Pisa of de zon in iemands handpalm. Deze foto’s (mislukt of gelukt!) toveren een glimlach op je gezicht en kunnen een perfecte eyecatcher zijn voor op de cover van je fotoboek.

Andere ideeën voor een prachtige cover: een kiekje van een prachtig landschap of een leuke collage van je favoriete zomerfoto’s. Ontdek en experimenteer met alle mogelijkheden in de albelli software totdat je de perfecte cover hebt gevonden!

 4. Creëer karakters voor je fotoboek

Wanneer je reist met vrienden of familie is het onvermijdelijk dat sommige karaktereigenschappen en rare kantjes net dat tikkeltje harder opvallen. Zet dat wat jouw vrienden of familie speciaal maakt extra in de kijker en creëer karakters in je zomers fotoboek. Was jouw beste maatje een vroege vogel tijdens de vakantie? Of was jouw papa de koning van de dutjes tijdens een familietrip? Schrijf het neer in je reisfotoboek.

Onze ultieme tip om je fotoboek leven in te blazen: benoem elke foto van je karakters met hun bijnaam op de eerste pagina’s van je fotoboek. Voeg daarna op de rest van de pagina’s grappige tekstjes toe, gerelateerd aan je karakters.

 5. Gebruik een kaart om je reis uit te stippelen

Ging je op avontuur deze zomer of ontdekte je nieuwe plekjes tijdens een citytrip? Stippel je route achteraf uit in je fotoboek met onze superslimme Google Maps-functie. Deze functie is exclusief beschikbaar in onze Windows software. Mac-gebruikers en gebruikers van onze onlinesoftware kunnen gemakkelijk een screenshot van een kaart uit Google Maps toevoegen. Een leuke designtip: ontdek onze bibliotheek met clipart en duid de interessante plekken aan op de kaart.

6. Toon je allerbeste foto’s

We hebben allemaal honderden foto’s op onze gsm staan, maar er zijn er maar een handvol die echt tot de favorieten behoren. Kies de foto’s waar je het meest trots op bent en geef ze hun verdiende plek op een dubbele pagina. Experimenteer met de lay-out en voeg aan de zijkant enkele foto’s van een kleiner formaat toe voor een leuk collage-effect.

7. Gebruik platliggend premium voor een naadloos design

Als je je beste foto’s een extra touch wil geven, kies dan voor onze platliggend premium-optie. Met deze optie kan je memorabele foto’s de aandacht geven die ze verdienen. Je kan met platliggend premium een afbeelding over een dubbele pagina afdrukken zonder dat de vouw van het fotoboek je foto onderbreekt. Als je van plan bent om dit boek een plekje te geven op je salontafel, zijn dit de mooiste pagina’s om open te laten. Helemaal klaar voor je gasten om doorbladerd te worden!

8. Varieer het aantal foto’s op elke pagina

Een collage-effect creëren in je fotoboek is gemakkelijk dankzij onze lay-outs met meerdere foto’s. Ideaal als je liever kleinere foto’s gebruikt of de nadruk wil leggen op details. Omdat je meer foto’s in je fotoboek kan plaatsen, kan het je ook helpen om je verhaal extra diepte te geven.

Wil je een reisfotoboek maken? Plaats het dagelijks hoogtepunt op een dubbele pagina en vul de kleinere vierkanten eromheen met andere foto’s – van jou en je vrienden – van die welbepaalde uitstap. Trek genoeg tijd uit voor het ontwerpen van de perfecte collage en speel met de verschillende opties.

9. Creatief aan de slag met clipart

Clipart is de perfecte finishing touch voor je fotoboek op maat. Wist je dat ons getalenteerd ontwerpteam meer dan 4000 verschillende clipart-ontwerpen maakte waaruit jij kan kiezen? Van clipart in strandthema tot ontwerpen voor stedentrips en een bibliotheek met clipart die de natuur en het buitenleven viert: ontdek de verschillende thema’s en voeg iets extra’s toe aan het ontwerp van je fotoboek.

10. Aarzel niet om meer pagina’s toe te voegen

De zomer brengt veel memorabele momenten voort. Zijn al deze grootse momenten – de leukste evenementen en de epische landschapsfoto’s – al verwerkt in je standaardpagina’s van je fotoboek? Twijfel niet om een aantal extra pagina’s toe voegen om ook de kleine momenten te eren. Je kan tot 96 extra pagina’s toevoegen aan je fotoboek om er zeker van te zijn dat je niets mist.

Probeer onze Smart Assistent als je het gevoel hebt dat je te veel zomerfoto’s hebt om te sorteren. Hij sorteert als je foto’s, kiest de beste eruit en zet ze voor je in een lay-out voor een fotoboek. Gemakkelijk!

Elke reis zit vol met fotomomenten. De meesten onder ons, moeten dan ook toegeven dat onze gsm helemaal vol staat met geweldige foto’s. Maar wanneer kijken we nog naar die foto’s? Gooi deze herinneringen niet zomaar weg en duik in ons assortiment van speciale kaders, afbeeldingen en reisthema’s en maak nu je eigen albelli vakantiefotoboek.

BEGIN METEEN