Zeven tips om met onze themaproducten aan de slag te gaan

Door Albelli op 21 september 2023

Advies nodig over het maken van een gepersonaliseerd cadeau met onze themaproducten? Ons creatief team geeft je de beste tips en tricks om prachtige fotoproducten te creëren met albelli.

Van zelf ontworpen fotoboeken tot wanddecoratie: albelli heeft een enorm aanbod themafotoproducten om het perfecte cadeau mee te maken. Wij geven je alvast een portie inspiratie voor je volgende fotocadeau. Ontdek onze beste tips over hoe je van onze populaire themaproducten een prachtig cadeau maakt voor elke gelegenheid.

  • Maak prachtige fotoproducten met albelli
  • 100% tevredenheidsgarantie
  • Snel en eenvoudig online bestellen

Een familieplanner maken

Elkaars activiteiten bijhouden was nog nooit zo makkelijk met onze gepersonaliseerde familieplanner. Geschikt voor elk gezin, maak ook een praktisch gepersonaliseerd fotocadeau voor het nieuwe jaar.

Bekijk onze ‘creatieve planner’ themakalender ontwerpen. Een handige manier om je meerdere foto’s op één pagina te plaatsen met onze lay-outtool. Toptip van ons ontwerpteam: bepaal alvorens je start met het maken van je familieplanner de stijl van je ontwerp. Met een consistente lay-out laat je de pagina’s van de planner perfect in elkaar overvloeien.

Geef moderne planners een persoonlijke flair


Een minimalistische kalender om eenvoudig activiteiten in op te nemen kan je volledig zelf maken. Behoud overzicht door een maximum aantal foto’s toe te voegen aan je fotokalender. Door slechts één foto te gebruiken voor elke kalendermaand, creëer je overzichtelijke uitstraling. Een van onze populairste themakalenders is dan ook de ‘eenvoudige planner’. De ideale keuze voor zij met een stijlvol en tijdloos interieur.

Zelf ontworpen kaarten versturen

Maak berichten naar vrienden en familie persoonlijk, leuk en luchtig met een zelf ontworpen kaartje. Want een grappig en opbeurende boodschap doet wonderen. Onze ‘oogverblindend mooi’-themakaarten zijn dan ook precies wat je zoekt. De kaart wordt gedrukt op papier met een (extra) matte of hoogglanzende afwerking. Bekijk hier het ontwerp.

Tips voor het schrijven van een ‘ik mis je’-kaart

Er gaat niets boven een hartverwarmend berichtje ontvangen van iemand die aan je denkt. Hoe je zo’n berichtje nu schrijft? Ons copywriting-team helpt je op weg. Met een simpele boodschap zoals ‘ik denk aan jou’ kom je al een heel eind, maar met een persoonlijke tekst maak je echt het verschil.

Zorg er ook voor dat je boodschap en het ontwerp van je kaart op elkaar zijn afgestemd. Zo past een kaart met een modern ontwerp perfect bij een korte, welgemeende boodschap. Bekijk ons ontwerp met ‘photo booth-thema’ voor meer inspiratie.

Maak optimaal gebruik van de witruimte

Je weet dat je op een ontwerpafdeling bent beland als je mensen hoort praten over witruimte. Maar waarom is witruimte eigenlijk zo belangrijk? De ontwerpers op onze afdeling leggen het uit. Witruimte wordt gebruikt rond je foto’s om je mooiste beelden te laten uitblinken. Ze vallen meer op en krijgen zo een ordelijke en strakke uitstraling.

Wit past ook nog eens goed bij elke foto. Zorg ervoor dat je rond de foto’s wat witruimte vrijlaat, zodat er een kader ontstaat. Zo laat je je mooiste foto’s nog meer stralen. Bekijk hier ons themaboek ‘klassiek reisboek’.

Een fotobabyboek maken

We zijn helemaal ondersteboven van de prachtige babyboeken die jullie bij ons maken, ontdek onze ontelbare prachtige themaboeken waarmee je aan de slag kan. Maak je een babyboek voor jezelf, dan kan je het simpel houden door het verhaal van je baby te vertellen aan de hand van mijlpalen. Als het een cadeau voor je trotse grootouders is, die hun kleinkind misschien nog niet hebben ontmoet, dan kan je net leuke zwangerschapsverhalen en anekdotes toevoegen. Zo genieten ze nog meer van die bijzondere eerste maanden.

Ons ‘puur en simpel’-themaboek is een eenvoudige en overzichtelijke manier om je babyboek vorm te geven. Bekijk het hier.

Wees consistent

Toen we ons bezoek aan de creatieve afdeling beëindigden, vroegen we of ze één doorslaggevend advies hadden voor het gebruiken van onze albelli-fotoproducten als gepersonaliseerd fotocadeau. En ze waren unaniem in hun antwoord: wees consistent! Zorg ervoor dat je consistent bent wat betreft de lettertypen, vormen, kleuren en de algemene lay-out. Wanneer je je eigen aanpassingen aan een pagina wilt doen, probeer dan iets te vinden dat overeenkomt met een of meer kleuren die op je foto’s voorkomen. Dit kan eenvoudig door de titel of tekst een bepaalde kleur te geven. Als je vormen aan je ontwerp toevoegt, zorg er dan voor dat de kleur ook past bij de algemene lay-out.

Als je met een blanco ontwerp begint, kan je een paar kleuren kiezen uit het keuzemenu ‘trendy kleuren’ in de ontwerpsoftware en ervoor zorgen dat je deze in het hele fotoboek blijft gebruiken. Een mooi voorbeeld hiervan zien we in een van onze favoriete themafotoboeken: ‘Pop Art’. Het ontwerp heeft een gedurfde uitstraling en laat zien hoe het gebruik van consistente kleuren, vormen en patronen supereffectief kan zijn.

We hopen dat ons deskundig advies je heeft geïnspireerd om je eigen fantastische fotoproducten te maken en zodat je weet wat bij je past. Tijd om te ontwerpen! Bekijk de themaproducten op onze website, of klik op de onderstaande knop om direct aan de slag te gaan.

Meteen beginnen