Autolayouts

Onze gloednieuwe functie voor het Windows fotoprogramma maakt het gemakkelijker dan ooit om een fotoboek te maken.

De nieuwe optie ‘automatische indelingen’ maakt het heel makkelijk om je boek te vullen met zoveel foto’s als je maar wilt. Tot 10 per pagina om precies te zijn! Je foto’s worden automatisch geschikt op de pagina op de manier waarop ze het beste uitkomen.

We zullen je stap voor stap helpen met het gebruik van ‘automatische indelingen’ , zodat je alles uit deze nieuwe functie kunt halen.

Aan de slag

Download het fotoprogramma voor Windows (als je het nog niet hebt) en open het.

Foto boek foto programma update aan de slag

Zet de optie aan

Ga naar tabblad Pagina’s en kies de optie ‘automatische indelingen aan’. Als je het fotoprogramma net voor het eerst hebt gedownload, dan is de functie automatisch ingeschakeld.

Foto boek foto programma update zet hem aan

Begin met creëren

Sleep foto’s naar de pagina en kijk hoe ze automatisch worden geschikt in een indeling. Gebruik de blauwe ‘sleepzones’ aan de zijkant om je foto toe te voegen als er geen lege ruimte meer is op de pagina. Het fotoprogramma vult de pagina zo veel mogelijk met behoud van de verhoudingen van de foto.

Foto boek foto programma update begin met creëren

Verwissel foto’s

Wil je de positie van je foto’s op een pagina wijzigen? Klik dan op de dubbele pijl onderaan een foto en klik vervolgens op de foto waarmee je hem van plaats wilt verwisselen.

Foto boek foto programma update verwissel fotos

Geniet van volledige bewerkingsvrijheid

Ben je een foto vergeten? Geen zorgen! Wanneer je hebt gekozen voor de automatische indeling kan je nog steeds foto’s toevoegen en verwijderen tot je blij bent met het eindresultaat. Je kunt altijd foto’s verplaatsen, van grootte veranderen of bijsnijden.

Je foto’s worden automatisch uitgelijnd om het indelen nog makkelijker te maken, maar je kunt er ook voor kiezen om de shift-toets ingedrukt te houden om deze functie uit te schakelen. Er wordt alleen een nieuwe indeling gemaakt wanneer je een foto toevoegt of verwijdert van een pagina.

Foto boek foto programma update bewerken

Willekeurige volgorde

Probeer verschillende indelingen! Klik op ‘willekeurige volgorde’ naast de automatische indelingsfunctie. Met de willekeurige volgordefunctie kun je ook wisselen tussen stijlen en indelingen.

Foto boek foto programma update husselen

Pas dezelfde indeling overal toe

Wil je dezelfde indeling voor al je pagina’s? Klik dan op de knop “Stijl,” kies een stijl en klik op de knop “Op alle pagina’s.”

Foto boek foto programma update indelingen

download het programma

Om meer te weten te komen over de nieuwe functie hadden we een gesprek met de fotoprogramma-expert van albelli, Sue Li.
Waarom heb je deze functie ontwikkeld?

Eén van de grootste uitdagingen bij het maken van een fotoboek is al je foto’s in een mooie indeling op de pagina krijgen. Soms heb je wel meer dan 100 foto’s in je fotoboek! Je kunt het met één foto tegelijk doen, maar dat kost sommige klanten heel veel tijd en daarom wilden we klanten helpen bij het afmaken van hun boeken door de pagina’s automatisch op te vullen.

Op welke manier maakt deze functie het creëren van fotoboeken eenvoudiger voor onze klanten?

Via een gebruikersonderzoek kwamen we erachter dat veel gebruikers het automatisch vullen van hun boek niet fijn vonden, want ze wilden zelf kunnen bepalen welke foto’s ze aan de pagina toevoegen. Automatische indelingen op paginaniveau vormen een goede balans tussen tijd besparen en onze klanten toch de ruimte geven om elke pagina zelf aan te passen.

Terwijl je bezig bent kun je de optie altijd in- en uitschakelen. Tijdens het werken aan automatische indelingen hebben we ook de indelingsstijlen verbeterd, zodat het makkelijker is om door indelingen te bladeren en nieuwe te ontdekken.

Wat is je favoriete onderdeel van deze nieuwe functie?

Ik ben niet zo gestructureerd met mijn foto’s en ze komen meestal van veel verschillende bronnen, bijvoorbeeld mijn camera, smartphone en Facebook. Ik vind het fijn dat zelfs als ik een foto ben vergeten aan een pagina toe te voegen (of die later wil verwijderen), ik niet de hele indeling zelf moet over te doen.

Het fotoprogramma past de indeling automatisch aan, waar de foto’s ook vandaan komen. Bij automatische indelingen komen foto’s uit alle bronnen. Ik kan ze vanuit de verkenner op mijn computer slepen of vanuit de fotobrowser voor sociale media in het fotoprogramma.

Als je het maken van een fotoboek van je favoriete momenten al een tijdje aan het uitstellen bent is het nu het moment om er écht voor te gaan. Onze nieuwe functie maakt het makkelijker dan ooit om indelingen te creëren en te zorgen dat je fotoboek er geweldig uitziet. Begin nu met het maken van je fotoboek.

Reacties