Fotocollage maken

Creëer je eigen fotocollage met deze vier creatieve tips en verander je muren in een mini-kunstgalerij. Pronk met je favoriete momenten op een opvallende manier met foto-afdrukken in verschillende soortentypen en afmetingen of doe er eens combineer dit met wanddecoratie bij voor een speelse afwerking. Bekijk onze video over hoe je je foto-afdrukken en wanddecoratie ook eens op een ander manier gebruikt kunt gebruiken.

1. Maak een collage

Je fotocollage in een bepaalde vorm schikken is een leuke manier om je muren tot leven te brengen. Sterren, cirkels en driehoeken werken goed, maar er zijn geen vaste regels! Gebruik je creativiteit voor de mooiste resultaten.

Zelf fotocollage maken

Besluit welke foto’s je wilt gebruiken – het fijne van een collage is dat je hem zo groot kunt maken als je zelf wilt, met heel veel verschillende foto’s.

Foto kiezen voor collage

Maak een ruwe schets van de vorm van je collage op een vel papier of leg je foto’s alvast in de goede vorm op de vloer of tafel.

Fotocollage aan de muur

Plak je foto’s op de muur en genieten maar!

2. Gebruik de koelkast

Maak een fotocollage op een alledaags voorwerp, zoals een koelkast. Zo krijgt je keuken een eigenzinnig en leuk tintje.

fotocollage-koelkast

Selecteer de foto’s die je wilt gebruiken. Plak ze op de koelkast met dubbelzijdige tape of kleine magneetjes.

fotocollage-koelkast-3

Gebruik zoveel foto’s als je maar wilt voor deze collage en laat ze een beetje overlappen voor een speels effect.

fotocollage-koelkast-2

Kleurrijke foto’s zullen je koelkast (en je hele keuken) nieuw leven inblazen.

3. Foto’s in een fles

Het is leuk om creatieve manieren te bedenken om je foto’s te presenteren. Ze krijgen gegarandeerd aandacht als je ze in doorzichtig glazen flesjes oprolt.

fotocollage-fles

Zorg voor flessen van verschillende grootte en foto-afdrukken met verschillende afmetingen voor een eigenwijs effect. Ze hoeven niet perfect te passen.

fotocollage-fles-2

Rol de foto-afdrukken voorzichtig op en schuif ze in de flesjes. Schuif er nog een beetje mee totdat ze op de goede plek zitten.

fotocollage-fles-3

Zet de flesjes in een groepje op een plankje met de kleinste vooraan.

4. Maak gebruik van wanddecoratie

Vergeet vooral wanddecoratie niet als je een fotocollage maakt. Er zijn veel materialen en afwerkingen beschikbaar, zodat je de compositie kunt maken die jij het mooist vindt.

wanddecoratie-fotocollage

Gebruik bijvoorbeeld een serie foto’s van één gebeurtenis om een themapresentatie te maken of kies voor foto’s met hetzelfde kleurenpalet. Zet je wanddecoratiecollage op de schoorsteen en doe er wat foto-afdrukken tussen voor een leuke mix.

Heb je inspiratie opgedaan? Maak je eigen fotocollage met je favoriete afdrukken foto’s of gebruik wanddecoratie voor een compositie waar je met plezier elke dag naar kijkt. We hebben ook tips voor het ophangen van je foto’s en nog veel meer ideeën om een jouw unieke fotomuur te maken. We vinden het heel leuk om je creaties te bekijken, dus gebruik hashtag #mijnalbelli in jouw post en laat ons jouw fotocollage zien. Hierbij maak je ook nog eens Je maakt kans op een albelli cadeaubon en een plekje in onze galerij!.

Reacties