Valentijnsdag Fototips

Door Albelli op 8 februari 2022

Valentijn komt er alweer aan en onze gepersonaliseerde fotoproducten zijn het perfecte romantische cadeau voor je partner. Maak het nog wat specialer door zelf een fotoshoot met je geliefde te organiseren. Daarom hebben we dan ook een geweldige handleiding gemaakt met tips voor het maken van de mooiste foto’s.

  • Maak prachtige fotoproducten voor valentijn
  • 100% tevredenheidsgarantie
  • Snel en eenvoudig online te bestellen

Organiseer een fotoshoot

Om er zeker van te zijn dat je de mooiste foto’s maakt, kan je een echte fotoshoot organiseren. Neem dan ook de nodige tijd om de best mogelijke locatie te vinden. Probeer een plek die vinden die voor jou en je partner een symbolische waarde heeft en kies voor outfits die passen bij de sfeer die je wil uitstralen. Vraag een vriend of een vriendin om de foto’s te maken of gebruik een statief en een timer als je het liever wat persoonlijker wil.

Vind de beste hoek

Het is altijd een goed idee om verschillende shots te nemen – neem bijvoorbeeld verschillende close-ups van jullie samen, een selectie foto’s waarop de achtergrond duidelijk zichtbaar is en enkele foto’s waarop jullie volledig zichtbaar zijn. Door verschillende soorten foto’s te maken kan je echt een verhaal vertellen met een fotoboek, een gepersonaliseerde kalender of met losse foto-afdrukken.

Zorg voor een persoonlijke touch

Je moet ervoor zorgen dat de foto’s zowel je persoonlijkheid als je relatie weerspiegelen. Voordat je aan de slag gaat is het dus belangrijk om te bepalen of je voor een schattige en romantische look gaat, of dat je misschien liever het verhaal van jullie ontmoeting wil vertellen. Wil je de foto’s in de stad of op het platteland maken? Als je graag de focus op jezelf wil leggen, kan je best op zoek naar een neutrale achtergrond die de aandacht niet snel afleidt.

Ga op zoek naar inspiratie

Zelfs professionele modellen vinden het soms ongemakkelijk om te poseren. Probeer dus te ontspannen. Het voordeel van digitale fotografie is uiteraard dat je zoveel foto’s kan maken als je zelf wil. Voor je aan de slag gaat kan je eerst online even kijken welke looks, poses en settings die je wil nabootsen. Je kan bijvoorbeeld samen met je partner een moodboard maken met verschillende foto’s en stijlen van fotografie die jullie uit willen proberen. Maar zorg er wel voor dat je realistisch blijft.

Ken je instellingen

Neem de tijd om alle instellingen van je camera te verkennen en kies de instellingen die je wilt gebruiken voor je fotoshoot. Het gebruik van een ondiepe scherptediepte (f3.5 of lager) is een goed idee als je een paar foto’s maakt, omdat het de achtergrond vertroebelt en de focus op de twee onderwerpen legt. Als je probeert een bewegend onderwerp te fotograferen, zorg er dan voor dat je een sluitertijd gebruikt die snel genoeg is, zodat je de beweging in één frame kunt bevriezen. Voor meer informatie over de beste foto-instellingen om te gebruiken en ideeën over hoe je verschillende onderwerpen kunt fotograferen, kan je onze andere blogs bekijken.

Ga creatief aan de slag

Vergeet niet om je foto’s zo interessant mogelijk te maken. Probeer de natuurlijke omgeving te gebruiken om je fotoshoot te accentueren, zo kan je op het strand gebruik maken van de golven en de wind. Het weer, zoals bijvoorbeeld sneeuw en regen, kan emotie en dynamiek aan je foto’s toevoegen. Een langzame sluitertijd kan de achtergrond doen vervagen en je kan tijdens een nachtelijke opname straatverlichting gebruiken om een vleugje Hollywood glamour toe te voegen.

Een gepersonaliseerd fotoproduct is het perfecte valentijnscadeau voor je partner. Deze unieke en persoonlijke cadeautjes toveren ongetwijfeld een glimlach op hun gezicht (en misschien moeten ze ook wel een traantje wegpinken). Bezoek dus onze website en ga aan de slag.