Hoe kan je hun communie en lentefeest met foto’s vieren

Door Albelli op 5 februari 2024

Maak van je communie of lentefeest een onvergetelijke dag met deze ideeën van albelli – van persoonlijke uitnodigingen tot een fotoboek, wij hebben dé tips om deze speciale dag van je kind in stijl te vieren.

Of het nu de eerste of tweede communie of lentefeest van je kind is, beide zijn belangrijke mijlpalen en zijn een goede reden om met de hele familie samen te zijn. Om ervoor te zorgen dat ze deze dag nooit meer vergeten, vind je hier enkele ideeën om creatief aan de slag te gaan met kaarten, foto-afdrukken en meer.

Van zodra je alle decoratie hebt ingepakt en het laatste stukje cake verorberd hebt, vind je in deze blog wat inspiratie om ervoor te zorgen dat je voor altijd terug kan kijken op deze speciale dag.

Maak gepersonaliseerde communie of lentefeest uitnodigingen

Wanneer je je gastenlijst voor de communie of het lentefeest klaar hebt, is het tijd om met de uitnodigingen aan de slag te gaan. Waarom laat je je kinderen niet zelf hun uitnodigingen maken? Zo kunnen ze zelf een ontwerp kiezen dat ze leuk vinden, hun favoriete foto toevoegen en een persoonlijke boodschap erop schrijven.

Maak gepersonaliseerde cadeautjes voor het feest

Of het nu gaat om het decoreren van je eetkamer voor een familiefeest, het plannen van een grote bijeenkomst in de achtertuin of een groot feest in een prachtige feestzaal, je kan gepersonaliseerde plaatskaartjes voor al je gasten creëren.

Onze retroprints zijn erg eenvoudig om te toveren tot plaatskaartjes. Heb je een grote gastenlijst? Kies er dan voor om een hele stapel retro foto’s te laten afdrukken met je eigen VIP op de voorkant en schrijf met de hand de naam van de gast eronder. Bij een kleiner feestje voor alleen vrienden en familie kan je kaartjes met daarop foto’s van de gast zelf maken.

Deel herinneringen van jouw kleine schat in een fotoboek

Het kan een leuk idee zijn om een fotoboek te maken dat je tijdens het feest op tafel legt zodat je kleine ster extra in de kijker wordt gezet en je gasten meteen wat hebt om over te praten. Kies een ontwerp uit onze collectie en begin foto’s van elke mijlpaal toe te voegen vanaf hun geboorte tot nu. Je kan het afgewerkte boek dan op de salontafel plaatsen voor een feestje thuis of op tafel om gasten op locatie te verwelkomen. Zo kunnen ze allemaal bladeren en terugblikken op de meest speciale momenten van je kind en alle gebeurtenissen in de aanloop naar de communie.

Decoreer de ruimte met gepersonaliseerde wanddecoratie

Veel ballonnen, lichtjes en slingers zorgen ervoor dat de ruimte er prachtig uitziet, maar om nog een extraatje toe te voegen, kan je ook wat gepersonaliseerde wanddecoratie maken. Of het feestje nu bij je thuis of ergens anders georganiseerd wordt, je kan enkele canvassen of foto-afdrukken van de favoriete foto’s van je kind toevoegen om de ruimte net wat leuker te maken. Dit kunnen zeker ook foto’s zijn van de fotoshoot die werd georganiseerd voorafgaand aan het feest. Laat deze foto’s niet onderbenut blijven, ze zijn daarnaast zeer leuk om thuis op te hangen!

Bedank al je gasten om op deze speciale dag aanwezig te zijn

Wil je je graag aan één specifiek thema houden? Dan kan je kiezen voor bedankkaartjes die perfect bij je uitnodigingen passen. Toon wat liefde aan vrienden en familie die deze dag met jou gedeeld hebben. Je kan ze achteraf met de post versturen of ze vooraf creëren en aan je gasten geven wanneer ze naar huis gaan. Sinds kort hebben we ook mokken en magneten die je kan personaliseren. Dit kan een leuk cadeautje zijn om mee te geven aan de gasten na het feest, zo zullen ze deze dag zeker niet vergeten!

Deel herinneringen van jouw kleine schat in verschillende soorten fotoboeken

Het kan een leuk idee zijn om een fotoboek te maken dat je tijdens het feest op tafel legt zodat je kleine ster extra in de kijker wordt gezet en je gasten meteen wat hebben om over te praten. Kies een ontwerp uit onze collectie en begin foto’s van elke mijlpaal toe te voegen vanaf hun geboorte tot nu. Je kan het afgewerkte boek dan op de salontafel plaatsen voor een feestje thuis of op tafel om gasten op locatie te verwelkomen. Zo kunnen ze allemaal bladeren en terugblikken op de meest speciale momenten van je kind en alle gebeurtenissen in de aanloop naar de communie.

Een fotoboek van de fotoshoot die voorafging aan het feest is ook een leuk idee om deze mijlpaal in de spotlight te zetten. Deze prachtige foto’s mogen zeker in de schijnwerpers gezet worden!

Na het hele gebeuren kan het ook leuk zijn een fotoboek te maken van het feest op zich. Als je niet met iedereen aan het praten was of ervoor aan het zorgen was dat iedereen genoeg te eten had, was je zeker en vast foto’s aan het nemen van je zoon of dochter. Waarom zou je al deze foto’s vanop je camera en smartphone niet verzamelen om daarna een fotoboek te maken met daarin alle fantastische momenten van hun communie? Dit zou trouwens ook een geweldig cadeau zijn voor de grootouders.

Als je teveel foto’s hebt om doorheen te gaan, kan je onze Smart Assistant een kans geven. Hij helpt je om je beste foto’s te sorteren en automatisch in slechts enkele minuten tijd een prachtig fotoboek te maken.

Er zijn verschillende manieren om de communie van je kind in foto’s in de kijker te zetten. Of je inspiratie nodig hebt of als je gewoon terug wil kijken op de leukste momenten van die dag: met albelli kan je alles maken, van communiekaartjes tot fotoboeken.