Kerstmis is de perfecte periode om prachtige foto’s van de hele familie te maken. Je wil uiteraard de beste foto’s maken, vooral als je al aan het nadenken bent over welke fotoproducten je in het nieuwe jaar wil ontwerpen. Het maakt niet uit of je je smartphone of een spiegelreflexcamera gebruikt, hier vind je enkele tips om deze kerst de mooiste foto’s te maken. 

Maak geweldige portretfoto’s

Er is niks beters voor een mooie portretfoto dan natuurlijk licht. De winterzon is één van de meest doeltreffende lampen die je kan gebruiken. Zorg er wel voor dat je je foto’s niet in direct zonlicht maakt, als je dat wel doet staan je familie en vrienden er ongetwijfeld met dichtgeknepen oogjes op. Als je binnen bent, probeer er dan voor te zorgen dat er wat natuurlijk licht in de kamer is. ‘s Nachts kan je dan weer gebruik maken van een instelbaar licht om het juiste effect te krijgen. Een hoeklamp is een geweldige manier om je foto’s in het donker te belichten. Pas je belichting aan om meer licht binnen te laten als er niet voldoende natuurlijk licht is. Licht is natuurlijk heel belangrijk, maar probeer ook een ondiep diepteveld te gebruiken. Dit zorgt ervoor dat de achtergrond wazig is, waardoor er meer focus op je onderwerp ontstaat. Door dit te doen, vooral als de achtergrond kerstverlichting of -decoratie is, zorg je ervoor dat je een goed portret maakt in plaats van een normale kerstfoto. Het is ook een geweldig idee om geposeerde foto’s af te wisselen met spontane foto’s, zodat je de mooiste momenten kan vastleggen. 

Groepsfoto’s

Familiefoto’s zijn een echte kersttraditie en de beste tip die we je kunnen geven is ervoor te zorgen dat iedereen in beeld is – zorg ervoor dat niemand zich achter de decoraties verstopt. Zorg ervoor dat de grotere mensen achteraan staan en de kleinkinderen vooraan, maar probeer waar mogelijk de generaties door elkaar te halen. Zorg voor een leuke kerstsfeer door de foto rond de boom te maken, omringd door alle kerstdecoratie. Of zorg ervoor dat iedereen een leuke kersttrui aan heeft en maak een leuke foto rond de kersttafel. Vergroot je scherptediepte tot ergens in het middengebied (f4 tot f5.6) om ervoor te zorgen dat iedereen scherp is – zelfs als je meer dan één rij mensen in beeld hebt. Als je een groothoekfoto maakt, kan je best vermijden dat er mensen aan de rand van het frame zitten. Door de het effect van de groothoeklens kan het beeld aan de rand van de foto enigszins vervormen.  

Eten en decoratie

Zorg ervoor dat je een leuke foto van alle decoratie maakt voor alle gasten arriveren. Hetzelfde geldt voor de kersttafel: probeer een mooie foto te maken van het kerstdiner voordat iedereen aan tafel schuift. Probeer, net als bij de andere foto’s, de belichting zo te regelen dat deze niet te hard is en er niet te veel schaduwen zijn. Probeer uit te zoeken uit welke hoek het diner er het beste uitziet – van bovenaf of net vanuit een lagere positie? Zorg ervoor dat je foto’s zich op één bepaald onderwerp focussen – als het allemaal te druk wordt, kan het soms rommelig ogen. Plaats ook aanvullende objecten op de voorgrond en achtergrond om de foto een volledig verhaal te laten vertellen. 

Tijd om te relaxen

Terwijl je je voorbereidt op de beste kerst ooit, kan je altijd contact met ons opnemen als je vragen hebt of je kan gewoon naar onze FAQ-pagina gaan. Het enige wat je nu nog hoeft te doen is genieten van een fijne tijd met de hele familie. 

Reacties