Eén ding brengt ons altijd samen: eten! En we hebben ook nog een ander ding gemeen: we weten nooit wat we moeten maken. Om voor wat variatie in onze menu’s te zorgen, hebben we onze collega’s bij albelli gevraagd wat zij allemaal klaarmaken. Bekijk enkele van hun leuke en lekkere ideetjes. We hopen dat ze voor de nodige inspiratie zullen zorgen.

  • Ontwerp deze lente fantastische fotoproducten
  • 100% tevredenheidsgarantie
  • Snel en eenvoudig online te bestellen

Alles helemaal zelf maken

Je eigen pasta maken, een heerlijke cake of lekker brood: niets is lekkerder dan eten dat je helemaal zelf, of samen met je gezin, hebt bereid. Bekijk onze recepten en vergeet kant-en-klare sauzen en dozen pasta, het is tijd om zelf aan de slag te gaan. Deze heerlijke gnocchi werden bereid door Stella, één van onze designers.

Eten, koken, opdienen en praten.

Eten is echt wel een sociaal gebeuren, het is dan ook een goed idee om alle ingrediënten uit de keuken te halen en op de tafel in de woonkamer aan de slag te gaan. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor Japanse shabu-shabu, een hartige Zwitserse raclette of fondue of een heerlijke barbecue als je daar buiten voldoende plaats voor hebt. Het eten smaakt nog beter als iedereen helpt met de voorbereidingen. 

Wereldkeuken

Je hebt nu voldoende tijd om te experimenteren in de keuken, het is dan ook een leuk idee om twee keer per week iets helemaal nieuws te proberen. Er zijn zoveel internationale kookstijlen om te ontdekken: kies een land en ontdek hun typische gerechten. Dit is trouwens ook het perfecte moment om mooie foto’s van je gerechten te maken. Die foto’s kan je later ook makkelijk omtoveren tot foto-afdrukken met ons online bewerkprogramma. Als je in een moedige bui bent, kan je voor iets unieks kiezen zoals bijvoorbeeld Uzbek Plov, een traditioneel rijstgerecht uit Oezbekistan. Op de foto zie je alvast de versie van Rasul, onze Javascript Developer.

Plan je maaltijden

Een weekmenu kan je helpen om geld en tijd te besparen en bovendien is het de perfecte manier om bij te houden wat je precies eet. Daniel, één van onze medewerkers in ons IT-team zegt altijd het volgende: het is makkelijker om gezond te eten als je één keer voor drie dagen boodschappen doet, dan wanneer je elke dag naar de supermarkt gaat. Op die manier trap je niet zo makkelijk in de val. Je hebt de ingrediënten al in huis, dus is er geen excuus om niet te koken! Je kan samen met je familie een lijst maken met daarin jullie weekplanning. Dit maakt boodschappen doen ook heel wat eenvoudiger, je hoeft niet langer eeuwig door de supermarkt te slenteren om inspiratie op te doen.

Plezier voor het gezin

Je kinderen laten helpen bij het koken is de perfecte manier om hen bezig te houden en hen tegelijkertijd iets bij te leren. Laat hen eerst hun handen wassen en daarna kunnen ze helpen met het mixen, meten, bakken en roeren. Vergeet ook zeker niet af en toe te proeven! Bekijk deze heerlijk uitziende koekjes gemaakt door de zeer getalenteerde kinderen van onze HR medewerker, Sophie.

Voedselfotografie

Vergeet zeker geen foto te nemen van je maaltijd voordat je begint te eten. Door foto’s te nemen van je kookkunsten kan je goed vastleggen hoe je kookvaardigheden zich ontwikkelen. Uiteraard zijn er enkele dingen waar je op moet letten voor het maken van mooie foto’s. Drie dingen waar je altijd rekening mee moet houden zijn licht, hoeken en details. Het perfecte voorbeeld hiervan zie je in deze foto van Isabel, één van onze designers. Zij legde haar bananenbrood met blauwe bessen perfect vast. Bekijk hier onze gids voor nog meer tips.

Bak je eigen brood

We eten bijna bij elke maaltijd brood, het maakt niet uit wat voor gerecht of op welk tijdstip je eet. Er zijn heel wat verschillende soorten brood, het is dus zeker de moeite om je hierin te verdiepen. Zodra je je eigen brood begint te maken, zal je er nooit meer eentje in de supermarkt willen kopen. Ook de medewerkers van albelli bakken graag brood. Bekijk de geweldige baksels van onze content marketeer Alan en Camille, één van onze designers.

Vers en gezond

Gezonde maaltijden maken hoeft niet altijd ingewikkeld te zijn en je hebt ook zeker geen bijzondere ingrediënten nodig. Uiteraard hoeft het ook niet altijd een eenvoudige salade te zijn. Probeer eens Japanse sashimi of Peruviaanse ceviche. Je kan er ook voor kiezen om net zoals Jorge, één van onze Software Developers, een Hawaiiaanse poké bowl te maken. Zo’n poké bowls bestaat uit verse vis, rijst en verschillende groenten. Een heerlijke gezonde kom om van te genieten.

Maak je eigen kookboek

Elke familie heeft eigen, typische gerechten speciale ingrediënten of recepten die van de ene generatie op de andere wordt doorgegeven. Het is nu het perfecte moment om al deze verschillende recepten te verzamelen in een geweldig kookboek: vraag je oma om haar recepten, bekijk de handgeschreven recepten in je kookboek en verzamel alle recepten die jullie via WhatsApp of mail naar elkaar versturen. Het is ook een leuk idee om langs de recepten een foto te plaatsen van degene die het bedacht heeft of een foto van een bijzondere gelegenheid waarop je deze gerechten hebt bereid. Voordat je aan de slag gaat met je kookboek, kan je hier onder verschillende receptenboeken bekijken.

creëer nu

Eten brengt ons altijd samen, het maakt niet uit of dat aan de eettafel of via groepschat is. We hopen dat deze foto’s en ideetjes van onze teamgenoten je zullen inspireren om wat nieuws te proberen in de keuken, creatief met de kinderen aan de slag te gaan of gewoon om via een videogesprek met je familie over alle heerlijke gerechten te praten. We horen graag wat jij gaat maken en we willen graag alle albelli kookboeken zien die je gemaakt hebt. Deel dit dus met ons op Facebook en Instagram. Bon appétit!

Reacties