Vakantie fotoboek

Het is geen geheim – we houden van reizen. En we vinden het geweldig om van die reizen een fotoboek te maken. Het is dus niet verwonderlijk dat we ook graag vakantiefotoboeken maken. Blader eens door het vakantiefotoboek dat we hebben samengesteld ter inspiratie en bekijk onze tips om je eigen fotoboek te maken.

De omslag

Vakantie fotoboek omslag idee

Selecteer een foto voor de omslag van je fotoboek die je doet wegdromen naar het begin van een reis. Wij vinden deze kronkelende weg bijvoorbeeld erg mooi. Het staat symbool voor de start van een mooie reis.

Wees creatief met achtergronden

Vakantie fotoboek achtergrond idee

Het toevoegen van deze wereldkaartachtergrond maak de pagina extra opvallend. Het is ideaal voor wanneer je meerdere bestemmingen in één boek wilt tonen.

Thema clipart

Vakantie fotoboek clipart ideeën

Er zijn honderden clipart beschikbaar in ons fotoprogramma, dus welk thema je ook kiest voor je fotoboek, er zit altijd wel iets passends tussen. Deze clipart in vakantiethema passen perfect bij al je strandfoto’s.

Kies een thema

Vakantie fotoboek tema foto's

Plaats een serie foto’s van één dag op aansluitende pagina’s in je fotoboek. De kleuren komen overeen en het vertelt een verhaal van je reis.

Alles over landschappen

Vakantie fotoboek landschapsfoto's

Gebruik een paar foto’s van schitterende landschappen en niet alleen foto’s met personen op.

Wees creatief

Vakantie fotoboek creatieve ideeën

Probeer verschillende achtergronden (zoals deze met bladeren) te combineren met verschillende clipart. Wees niet bang om meer dan één ontwerpoptie toe te voegen aan de pagina’s. Zoals je kunt zien op deze pagina, laat het de foto’s extra opvallen.

Haal het beste uit de lay-outs

Vakantie fotoboek lay out inspiratie

We hebben vele nieuwe lay-outs toegevoegd aan ons fotoprogramma, het was dan ook nog nooit zo makkelijk om een professioneel ogend fotoboek te maken. Je kunt zelfs kiezen voor automatisch vullen en het fotoprogramma zal de foto’s voor je ordenen en plaatsen.

Zeg het met woorden

Vakantie fotoboek tekst ideeën

Het toevoegen van tekst aan je fotoboek zorgt voor een speciale touch en helpt je herinneren wat je die dag hebt gedaan.

Accentueer een leuk dagje uit

Vakantie fotoboek dagje uit thema

Voel je niet beperkt tot een bepaald aantal foto’s per pagina. Een collage zoals deze is een super leuke manier om veel foto’s op één pagina te plaatsen. Perfect om een speciale dag te accentueren. Je kunt gebruik maken van automatisch of handmatig vullen.

Bijpassende kleuren

Vakantie fotoboek bijpassende kleuren

Maak gebruik van achtergronden en kaders om de kleuren van de foto’s extra te laten opvallen. Dit Franse landschap lijkt nog kleurrijker met de toevoeging van een eenvoudig kader.

Dus, of je nou net terug bent van vakantie, of een reis aan het plannen bent, we hopen dat je inspiratie hebt opgedaan voor het maken van je eigen vakantiefotoboek.

Ga voor meer ideeën naar onze eenvoudige gids voor het maken van fotoboeken of bekijk onze fotografietips om je mooiste fotoboek ooit te maken. Waar wacht je nog op? Aan de slag.

Reacties