Een verzameling van reis- en avontuuraccessoires op een groenblauwe en gele achtergrond.

Klaar voor de zomer? Zorg ervoor dat je zo goed mogelijk voorbereid bent om enkele fantastische foto’s te maken van je reizen en pak zeker deze 5 must-have items in om de sfeer zo goed mogelijk vast te kunnen leggen.

1. Een statief

Een statief is de perfecte tool om fantastische foto’s, panorama’s en time-lapses mee te maken. Maar het is natuurlijk wel zo dat je het dan altijd bij je moet hebben. De grootte ervan hangt af van de soort vakantie die je gepland hebt – als je van de ene stad naar de andere gaat, is een wat kleiner statief handiger om mee te nemen in je rugzak, maar als van het platteland of de bergen gaat genieten, kan een groot statief je helpen om de prachtigste foto’s vast te leggen. Statieven zijn verkrijgbaar in allerlei groottes en formaten, ga dus op zoek tot je dat ene statief gevonden hebt dat het best bij jou past.

Een foto van het Colosseum in Rome bij zonsondergang met een persoon die een selfiestick vasthoudt die is gericht op het 17e-eeuwse schip in het medaillon.

2. Geheugenkaarten

Het laatste wat je wil is de vervelende melding “Geheugenkaart vol” op je camera zien verschijnen. Zorg er dus voor dat je minstens één of twee extra geheugenkaartjes bij hebt, afhankelijk van hoeveel foto’s je wil maken. Micro SD-kaartjes bieden echt waar voor hun geld, ze zijn zo klein dat je er heel wat van mee kan nemen zonder dat je het echt zal merken.

Een foto van de Sagrada Familia in Barcelona bij zonsondergang met een afbeelding van een standaard geheugenkaart op de vinger van een persoon in het medaillon.

3. Een powerbank of draagbare oplader

Uiteraard wil je vermijden dat je batterij leeg raakt tijdens je reis. Daarom mag een powerbank zeker niet ontbreken. Je kiest best voor eentje met minstens 10.000 mAh zodat je je camera meerdere keren per dag kan opladen – iets waar je erg blij mee zal zijn als je na 7 uur wandelen eindelijk dat ene gouden shot gevonden hebt!

Een prachtige foto van een bergvallei met een klein dorpje op de achtergrond, een met pijnbomen bedekt landschap en een telefoon en powerbank die voor de kustlijn worden gehouden in het medaillon.

4. Een notitieboek en pen

Een foto helpt natuurlijk heel goed om een bepaalde scène of een bepaald moment vast te leggen, maar vaak gebeurt er nog veel meer dat niet vastgelegd kan worden. Het kan daarom heel handig zijn om een notitieboekje mee te nemen en een reisdagboek bij te houden – of een fotodagboek – waar je de geluiden, de geur, de namen van de mensen of de locaties in opschrijft. Dat kan erg goed van pas komen wanneer je weer thuis bent en een fotoboek wil maken.

Een stelletje op ligstoelen op een zonnig strand met een notitieboek waarin wordt geschreven in het medaillon.

5. De camera

Uiteraard ga je een camera meenemen, maar welke? Als je al heel wat andere spullen moet meenemen, zal een zware camera je alleen maar vertragen en eerder een last voor je worden. Maar als je echt op zoek bent naar indrukwekkende foto’s, dan kan het niet groot genoeg zijn. Uiteraard kan je ze ook allebei meenemen en ter plekke kiezen welke je gaat gebruiken op basis van je plannen voor de dag. Als je een geweldige camera op je smartphone hebt, is die uiteraard ook goed genoeg om je dagelijkse portie foto’s mee te maken.

Twee jonge vrouwen, liggend in het gras met bloemen over hun ogen, een jong meisje dat een retrocamera vasthoudt in het medaillon.

Wanneer je aan je vakantielijstje begint, mag je dus zeker niet vergeten om deze essentials eraan toe te voegen zodat je helemaal klaar bent voor een zomer vol met foto’s. En denk eraan, het maakt niet uit wat voor reis je gaat maken, download de albelli app op iOS en Android en tover al je fantastische foto’s om tot prachtige fotoproducten en dat zelfs voordat je weer thuis bent.

Wij willen natuurlijk graag het eindresultaat zien! Deel je foto’s dus met ons op Facebook en Instagram door ons te taggen in je posts en verhalen en door gebruik te maken van #shareyoursummer.

Download de albelli app

Reacties