Woonruimte-decoreren-fotoproducten

De gedachte aan opnieuw decoreren kan misschien ontmoedigen, maar dat hoeft helemaal niet. Met een paar creatieve details kun je een woonruimte eruit laten zien alsof deze een complete make-over heeft gekregen. Vergeet verven en moeilijke doe-het-zelf klussen, je kunt nieuw leven in je woonruimte blazen door goedgekozen fotoproducten toe te voegen.

1. Mix kunst en meubelen

Woonruimte-decoreren-fotoproducten-mix-kunst-meubelen

Speel met je meubelen en wanddecoratie om een interactie tussen beide te creëren. Maak een foto van bloemen of een mooie huisplant en hang het aan de muur boven een vaas; zo creëer je direct een natuurlijke sfeer zonder dat je water hoeft geven. Of maak een serie foto’s die bij de kleuren van je woonruimte past en hang het boven je bank om een stijlvolle, doelbewuste synergie te creëren.

2. Gebruik fotoboeken als decoratie

Woonruimte-decoreren-fotoproducten-fotoboeken-decoratie

Houd er in het creatieproces rekening mee hoe je fotoboek in huis past wanneer hij dicht is. Een reeks vergelijkbare fotoboeken naast/op/tegen elkaar op een boekenplank kan er heel leuk uitzien! Je kunt ook kaften met foto’s maken in vergelijkbare kleuren of stijlen en ze vervolgens op de salontafel neerleggen. Een andere optie is het neerleggen van een stapel van ongeveer zes fotoboeken op je nachtkastje en er een kaars of een kleine kamerplant op zetten.

3. Maak een fotomuur met vergelijkbare foto’s

Woonruimte-decoreren-fotoproducten-fotomuur

Een trucje dat interieurdesigners vaak gebruiken is het maken van een fotomuur met themafoto’s. Laat een reeks vergelijkbare foto’s afdrukken op canvas wanddecoratie en kader ze in voor een extra speciale afwerking. Hang ze vervolgens symmetrisch op, of groepeer ze in een willekeurige vorm. Een eenvoudige manier om een thema in je foto’s te creëren, is het gebruik van hetzelfde filter. Bekijk onze tips voor het bewerken van je foto’s voor meer informatie.

4. Mokken met citaten als bloempotten

Woonruimte-decoreren-fotoproducten-mokken-bloempotten

Kamer- of kruidenplanten brengen direct leven in huis en gepersonaliseerde mokken als bloempotten geven ze een unieke uitstraling. Maak drie of meer mokken met leuke citaten erop. Dit kun je doen door in ons online fotoprogramma ‘mokken’ en vervolgens ‘clipart’ te selecteren in het linker menu. Dan kun je de optie ‘woorden’ selecteren in het vervolgmenu. Hier vind je citaten die perfect zijn om af te drukken op mokken die je vervolgens kunt gebruiken als bloempotten of om kruidenplanten in te zetten voor in de keuken.

5. Gebruik touwen en kaders om je foto-afdrukken in huis te plaatsen

Woonruimte-decoreren-fotoproducten-fotoafdrukken-lijst

Als je van een excentrieke uitstraling houdt, ga dan naar de lokale tweedehandswinkel en koop een reeks verschillende fotolijsten. Neem dan een stuk touw (in de kleur of stijl naar keuze) en plak meerdere foto-afdrukken op het touw voordat je het verticaal of horizontaal in de fotolijst ophangt. Hang de lijst aan de muur en voilà, een eenvoudige, maar creatieve manier om je foto-afdrukken op te hangen.

6. Foto-afdrukken op klemborden

Maak foto-afdrukken van al je favoriete momenten en koop dan een aantal klemborden. Zoals bij de tip hierboven kun je elk soort klembord gebruiken, van bijpassend en effen tot bedrukt en verschillend. Plakken of lijmen is niet nodig – bevestig de foto gewoon aan het klembord en hang het aan je muur. Als je geen haken in je muren kunt bevestigen, zien de klemborden er net zo chique uit op een boekenplank of tegen een muur.

We hopen dat deze tips je hebben geholpen om in te zien dat je niet veel tijd of geld nodig hebt om je huis een creatieve make-over te geven. Heb je nog andere suggesties voor het decoreren van je huis met fotoproducten? We horen het graag van je in de onderstaande reacties, of op Facebook en Instagram.

Reacties