Het Gouden Uur is het beste fotomoment

Midden op de dag recht tegen de felle zon in fotograferen levert niet de allerbeste foto’s op. Dat wisten we natuurlijk al. Maar wat is dan wel het beste moment van de dag om een foto te nemen? Dat is het zogenaamde Gouden Uur. Wat is dat en hoe bereken je die? Met deze website kom je een heel eind. Op suntoday.org kun je op elk moment, waar je ook bent zien wat het Gouden Uur is, oftewel de tijdspanne waarin het licht op zijn mooist is.

1. Wat is het Gouden Uur precies?

Het Gouden Uur is het eerste en laatste uur van de dag dat de zon schijnt. Het zonlicht heeft tijdens deze uren een speciale kwaliteit en levert hierdoor de mooiste foto’s op (denk aan dramatisch rode luchten, gouden heuvels en langgerekte schaduwen). De moeite waard om hier rekening mee te houden dus.

2. Hoe bereken je het Gouden Uur?

Vul op de website golden-hour.com (zie afbeelding hieronder) rechtsboven je stad in (vb. Brussel). Onder in beeld zie je nu het verloop van de zon door de dag heen. Die twee rechtopstaande gele balkjes geven de Gouden Uren aan. Als je met je muis er overheen gaat, zie je de exacte tijdstippen.
Please update your browser

We built this website with the latest technologies, which makes this website faster and easier to use. Unfortunately your browser's version does not support these technologies.