Elke zomer heeft een verhaal. Vertel dat van jou in een fotoboek vol met je favoriete momenten. We hebben 10 creatieve tips die je kunt gebruiken om je beste fotoboek ooit te maken en jouw zomer in volle glorie te laten zien. Je zult het geweldig vinden om erin te bladeren op koudere herfstdagen en om alle zonnige momenten terug te zien.

1. Vertel het verhaal van jouw zomer

Dit betekent meestal dat je de zomer in chronologische volgorde in je fotoboek plaatst. Op deze manier creëer je een samenhangend verhaal van het moment dat je het fotoboek opent, totdat je de laatste pagina omslaat. Maar een chronologische volgorde is niet de enige optie. Je kunt het verhaal van jouw zomer ook vertellen aan de hand van locaties, verschillende gebeurtenissen en personen. Groepeer en orden je foto’s zoals jij het wilt.

2. Gebruik een van onze voorontwerpen

Kun je geen keuze maken wat betreft het ontwerp en weet je niet hoe je het fotoboek er op zijn best uit kunt laten zien? Kies dan één van onze reisontwerpen om mee aan de slag te gaan. Ze zijn allemaal volledig aanpasbaar en je kunt zo creatief zijn als je zelf wilt, maar ze zien er ook goed uit zonder veel moeite. Perfect voor als je een beetje haast hebt.

3. Maak een grappige fotokaft

Een fotokaft voor je zomerfotoboek zorgt ervoor dat het een eye-catcher in huis wordt en dat je glimlacht wanneer je hem ziet liggen. Wij houden van grappige foto’s voor op de kaft, zoals het vasthouden van de zon tijdens de zonsondergang, of het omduwen van de Toren van Pisa. Laat je inspireren door onze creatieve ideeën voor fotokaften.

4. Maak personages van je vrienden en familie

Iedereen heeft een andere rol binnen een familie of vriendengroep. Een leuke manier om deze rollen te laten zien is om ze terug te laten komen als personages in je fotoboek. Je kunt clipart toevoegen om de personages tot leven te brengen en ze labelen met verschillende teksten. Bijvoorbeeld ‘De slaperige opa’, ‘De luie tiener’, ‘De zonverbrande oom’. Laat ze in het hele fotoboek terugkomen om een grappig verhaal te vertellen.

5. Gebruik kaarten om reizen uit te stippelen

Als je hebt rondgereisd tijdens de zomer, onbekende plekken hebt bezocht, of een onvergetelijke reis hebt gemaakt, gebruik dan onze slimme Google Maps-integratie om je reis uit te stippelen. Deze functie is alleen beschikbaar in het Windows fotoprogramma, maar als je een Mac gebruikt kun je ook een screenshot van je reis in Google Maps maken en toevoegen als een foto in je fotoboek voor hetzelfde effect.

6. Maak een dubbele pagina met je mooiste foto’s

Maak voor elke speciale gebeurtenis, reis of dagje uit, een dubbele pagina met je favoriete foto. Kies daarna een aantal bijpassende foto’s uit, bijvoorbeeld met dezelfde kleuren of personen en voeg ze toe als kleinere foto’s op de dezelfde pagina. Als een mini collage.

7. Varieer het aantal foto’s per pagina

Afhankelijk van de stijl van je fotoboek, kan het variëren van het aantal foto’s per pagina een eenvoudige manier zijn om je fotoboek interessanter te maken. Maak bijvoorbeeld een fotocollage van zes vergelijkbare foto’s van één dag en voeg op de volgende pagina twee grotere foto’s toe, om zo een mooi afwisselend ritme te creëren.

8. Gebruik platliggend premium

Wanneer je kiest voor een platliggend premium fotoboek kun je favoriete foto’s op twee aansluitende pagina’s laten afdrukken, zonder onderbreking. Kies je meest indrukwekkende zomerfoto’s uit (zorg ervoor dat ze van goede kwaliteit zijn om te voorkomen dat ze wazig worden) en plaats ze op twee aansluitende pagina’s. Pas dit in het midden van het fotoboek toe, om de foto extra te benadrukken en laat je fotoboek open op de salontafel liggen.

9. Voeg clipart toe

We hebben meer dan 100 clipartopties om uit te kiezen. Door ze aan de pagina’s van je fotoboek toe te voegen, maak je hem nog leuker en creëer je direct een thema per pagina. Heb je veel strandfoto’s? Voeg dan clipart met een strandthema toe. Heb je een zonnige wandeling gemaakt? Bekijk dan onze natuur clipart eens. Ze zijn allemaal intern ontworpen door ons getalenteerde ontwerpteam, om een speciale afwerking aan je fotoboek toe te voegen.

10. Haal het beste uit extra pagina’s

Je wilt natuurlijk feestjes en vakanties aan je fotoboek toevoegen, maar kleine momentjes zijn soms net zo speciaal. Voeg tot wel 96 extra pagina’s toe aan je fotoboek, zodat je niets hoeft weg te laten.

shop nu

Heb jij al een zomerfotoboek gemaakt? Of ben je het van plan? Heb je zelf nog ideeën om het extra speciaal te maken? Laat het dan hieronder in de reacties weten. We laten ons graag inspireren door onze creatieve klanten.

Reacties