Elke zomer heeft een ander verhaal, vertel het jouwe in een albelli fotoboek dat vol staat met al jouw favoriete momenten. Om ervoor te zorgen dat dit jouw beste fotoboek ooit wordt, vind je hier tien eenvoudige tips zodat je je zomer ook met je vrienden en familie kan delen en tijdens de herfst nog terug kan kijken op deze zonnige dagen.

1. Vertel het verhaal van jouw zomer

Een zomers fotoboek open op een rieten stoel met blauwe kussens erop. Zomerse vakantiefoto's op de linkerpagina en zomerse foto's met lekker eten erop aan de rechterkant.

Voor een traditionele volgorde met een begin, midden en einde, is het belangrijk dat je je foto’s chronologisch ordent. Dit is een perfecte manier om een reisdagboek te maken omdat je zo je avonturen dag per dag kan herbeleven.

Het chronologisch ordenen van de foto’s is trouwens niet de enige optie, je kan ze ook per thema groeperen. Probeer je foto’s aan elkaar te koppelen op basis van locatie, mensen, speciale evenementen of gerechten die je tijdens je reis geproefd hebt.

2. Bespaar tijd met één van onze vooraf ontworpen designs

Een vooraf ontworpen zomers fotoboek dat open ligt op een kaart. Er staat een kopje koffie langs het boek en de zomerse foto-afdrukken staan achter het fotoboek.

Als je vastzit met het ontwerpen van je fotoboek, voeg je foto’s dan aan één van onze vooraf ontworpen reisboeken toe. Ze kunnen volledig gepersonaliseerd worden dus je kan zelf zo creatief als je maar wil aan de slag gaan of je kan je foto’s er gewoon zo in plaatsen – perfect voor als je haast hebt.

3. Speel met perspectieven voor de omslag van je fotoboek

Een zomers fotoboek op een boekenkast, met een klein meisje op de omslag die poseert alsof ze tegen de Toren van Pisa aanleunt.

Heb je ooit al eens met perspectief gespeeld in je vakantiefoto’s? Zoals het leunen tegen de Toren van Pisa of het in je hand houden van de zonsondergang. Als ze goed uitgevoerd zijn, en zelfs als ze niet helemaal perfect zijn, toveren dit soort foto’s meteen een glimlach op je gezicht. Waar kan je ze dan ook beter plaatsen dan op de omslag? Bekijk onze ideetjes voor creatieve omslagen voor je fotoboek als je op zoek bent naar meer inspiratie.

4. Creëer typetjes voor je fotoboek

Een zomers fotoboek dat open ligt op een dubbele pagina. Op de pagina's zie je vier foto's, één van een slapende man in de zon, een andere van een klein meisje met een camera, nog een ander van een jongetje met een ijsje en de laatste met een vrouw die aan het surfen is.

Als je op stap gaat met vrienden of familie breng je heel wat verschillende persoonlijkheden samen. Het kan dan ook een leuk idee zijn om typetjes te creëren voor in je fotoboek. Het is geweldige manier om het verhaal van je zomer tot leven te laten komen. Je kan aan elk typetje tekst en clipart toevoegen zodat je er doorheen het hele fotoboek steeds weer kan naar verwijzen.

5. Gebruik kaarten om je verhalen te plannen

Een reisfotoboek geopend op een marmeren tafelblad. Op de linkerpagina staat een kaart met locaties uitgezet met ijslolly clipart. Op de rechterkant zie je een raster met zes vakantiefoto's.

Als je deze zomer een fantastisch avontuur hebt meegemaakt of een nieuwe plek hebt ontdekt tijdens een citytrip, dan kan je je reis vastleggen met onze slimme Google Maps feature. Dit is exclusief voor ons Windows bewerkprogramma. Als je het Mac of het online bewerkprogramma gebruikt, kan je een screenshot van de kaart toevoegen. Je kan eventueel wat clipart gebruiken om de verschillende locaties vast te leggen.

6. Plaats je beste foto op een dubbele pagina

Een open fotoboek op een houten tafelblad. Je ziet een foto die verspreid is over twee pagina's van een vrouw die in de zee drijft met het strand en palmbomen op de achtergrond en twee afbeeldingen in de stijl van instant camera in de rechterbovenhoek.

Als je een bepaalde foto hebt waar je extra trots op bent, dan wil je die graag in de kijker zetten. Je kan deze foto over twee pagina’s verdelen en je kan er dan voor kiezen om nog enkele kleinere foto’s toe te voegen – zoals een collage.

7. Kies voor platliggend

Een vrouw die met haar handen door een platliggend fotoboek bladert met één grote foto van een zwembad bij zonsondergang die over twee pagina's loopt, met een kleinere foto in de stijl van een instant camera op een groenblauwe achtergrond aan de rand van de linkerpagina.

Onze platliggende premium fotoboeken zijn perfect om dat ene bijzondere shot extra in de kijker te zetten. Het leuke aan platliggende fotoboeken is dat je een afbeelding over een dubbele pagina kan laten printen zonder dat je last hebt van die vervelende vouw in het midden van je fotoboek.

Kies je beste zomerfoto eruit, een grote landschapsfoto bijvoorbeeld, en laat het de vouw overlappen voor een zo groot mogelijke impact. Je kan je fotoboek dan bijvoorbeeld open op je salontafel laten liggen om zo je gasten te imponeren. Zorg er wel voor dat de foto van hoogstaande kwaliteit is, als je afbeelding te klein is, zou hij er wel eens wazig uit kunnen gaan zien.

8. Varieer het aantal foto’s op elke pagina

Een fotoboek open op een wit dekbedovertrek. Je ziet op beide pagina's een raster met drie afbeeldingen, elk met een zomerse foto erin.

Dankzij onze indelingen met meerdere foto’s is het erg eenvoudig om het effect van een collage na te bootsen. Dit soort indelingen is perfect als je houdt van kleine foto’s of als je de aandacht wil vestigen op kleine details. Het kan ook helpen om extra kleur aan je verhaal toe te voegen. In een vakantieboek bijvoorbeeld zou je je favoriete moment groot kunnen weergeven en de ruimte errond opvullen met foto’s van jou en je vrienden van op die dag.

9. Creatief aan de slag met clipart

Een open fotoboek op een houten tafelblad. Op beide pagina's zie je zomerse foto's van twee vrienden omringd door zomerse clipart van een watermeloen, cocktails, palmboombladeren en mensen in zwemoutfit.

Clipart is perfect om de laatste hand aan je fotoboek te leggen. Ons getalenteerde ontwerpteam heeft meer dan 4000 verschillende clipart designs gemaakt om uit te kiezen. Daarnaast zijn er ook tal van illustraties met vakantie- en reisthema’s die een zomerse aanvulling op je boek kunnen vormen. We hebben strandachtige clipart voor je vakantiefoto’s, designs omtrent citytrips voor je weekendjes weg en als je bent gaan hiken, kan je onze categorie ‘Bloemen’ bekijken voor heel wat verschillende designs met bladeren.

10. Haal zoveel mogelijk uit je extra pagina’s

Een hand die doorheen een zomers fotoboek met extra pagina's erin bladert.

De zomer zit boordevol leuke herinneringen, dus als je al je pagina’s al hebt opgebruikt aan belangrijke evenementen zoals vakanties, verjaardagen en trouwfeesten, dan je kan extra pagina’s toevoegen om ook de kleine momenten te herbeleven. Je kan tot 96 extra pagina’s aan je boek toevoegen zodat je zeker niets hoeft te missen.

Je hebt nu heel wat creatieve tips kunnen lezen zodat je zelf aan de slag kan gaan met je zomers albelli fotoboek.

Als je teveel foto’s hebt om te sorteren, kan je onze Smart Assistant misschien eens een kans geven? Hij sorteert al je foto’s, kiest de beste eruit en plaatst ze voor jou alvast in het fotoboek.

Nu creëren

 

Reacties