Ter ere van Valentijn hebben we speciaal voor jou een paar romantische fotofilters op een rijtje gezet die je zelf kunt maken. Met deze eenvoudige filters maak je met slechts een klik mooie en romantische foto’s van zelfs de gewoonste onderwerpen. Dus of je nu selfies neemt met je lief of een pittoresk landschap vastlegt, met deze ideeën levert het je de mooiste foto’s op!

Top-tip: Maak van je meest romantische foto’s wanddecoratie, GSM hoesjes of mokken en geef ze als gepersonaliseerde cadeaus voor Valentijn.

1- Maak lichthartjes

Een bokeh-filter creëert magische lichtfiguurtjes in je foto’s. Je hebt alleen maar een vel papier, een schaar en wat tape nodig om er een te maken! Maak je hart-bokeh door eerst een stuk donker papier uit te knippen om je cameralens mee te bedekken. Knip daarna een kleine hartvorm (zo’n 1,3 tot 1,9 cm) uit het midden van het papier. Maak je bokeh vast aan je lens en je bent klaar voor de foto’s!

Tip: Combineer een onderwerp dat dichtbij is met lichten op grotere afstand om hartvormige lichtjes in de verte te creëren!

1--black-white_563

2 – Doe er een panty om

Een van de eenvoudigste filters die er zijn… Je maakt met gemak een prachtige, zachte filter met een transparante panty! Doe gewoon een stukje van de panty over je lens en maak het stevig vast met een elastiek. Je krijgt een romantisch en nostalgisch effect door foto’s te maken in de schaduw of als het bewolkt is.

Tip: Voor een minder sterk effect maak je een ladder in de panty om wat meer licht door te laten.

2-stamps_563

3 – Maak foto’s met cellofaan

Maak een cellofaanfilter om ontsnappend licht na te bootsen of wat kleur toe te voegen (bijvoorbeeld rood of roze). Doe eenvoudig een stukje cellofaan over de lens met een elastiek en je bent er klaar voor!

Hoe kom je aan cellofaan? Dat is eenvoudig: trek je keukenkast open, haal dat pak koekjes eruit waar je al zo lang op aast, eet de koekjes op en voilà: je hebt een lege cellofaanverpakking die perfect is voor je filter! Of je kunt het halen bij de hobbywinkel in de buurt (handig voor gekleurd en kruimelvrij cellofaan).

Tip: Probeer verschillende hoeveelheden, posities en diktes van het cellofaan uit om andere effecten te krijgen.

3-pink-mondriaan_563

Bonus: Beste romantische digitale filters
Heb je geen tijd om zelf dingen te maken, of heb je niet zo’n zin om zelf te knutselen? Deze top-drie Instagram-filters geven de foto’s op je GSM een romantische look!
Nashville
Effect: hoge belichting, laag contrast, warme temperatuur
Look: lieflijke pasteltint, vergelijkbaar met de pantyfilter
Sierra
Effect: hoge belichting, laag contrast, iets hogere belichting in het midden
Look: wazig, als in een dagdroom
Rise
Effect: lage belichting, warme temperatuur, gelige tint
Look: gouden gloed, zacht, flatteus licht

Heb jij nog meer ideeën voor romantische filters? Deel ze in de reacties hieronder!

Reacties