Het maken van babyfoto’s kan een lastig klusje zijn. Ze zitten niet graag stil en kunnen waarschijnlijk nog niet echt poseren. Maar het is enorm belangrijk om deze eerste jaren vast te leggen, ze veranderen dan namelijk elke dag en zo kan je later altijd nog eens terugkijken. Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kan doen om het beste uit de schattigste momenten te halen.

1. Kies jouw stijl

Kies een stijl voordat je foto’s begint te maken en houd je hier aan. Snap het verschil tussen portret en documentaire foto’s. Kies ook wat je precies zoekt in elke foto, dan is het maken van deze foto veel gemakkelijker.

2. Neem tijd om goed te kijken

9-tips-mooie-baby-fotos-kijken

Hoewel het een goed idee is om zoveel mogelijk foto’s te maken om de perfecte foto te kunnen krijgen, besteed er geen hele dag aan. Neem de tijd voor de kleine details, kijk hoe het kind zich beweegt tijdens het spelen, de houding van het kind als het slaapt, de momenten waarbij het kind lacht…en gebruik deze details om je te richten op de beste momenten.

3. Interactie

Wees niet bang van interactie met de kinderen, trek hun aandacht en verwacht een reactie. De aandacht van een peuter is vaak kort, dus maak gebruik van het moment dat ze recht in de camera kijken.

4. Buk

9-tips-mooie-baby-fotos-hoek

Buk tot op de ooghoogte van het kind. Daardoor lijken wij hetzelfde als hen en geeft het hen niet het idee dat ze “omhoog” moeten kijken. Het is geweldig om binnen te dringen in de wereld van een kind door op hun hoogte te tonen wat zij zien.

5. Wees creatief met kleuren en achtergronden

9-tips-mooie-baby-fotos-achtergrond

Hoewel het kind de ster van de fotosessie is, betekent dit nog niet dat je de omgeving moet vergeten. Door kleuren, texturen en leuke versieringen toe te voegen, kan je van een standaard foto een kunstwerk maken.

6. Beheers het licht

9-tips-mooie-baby-fotos-kijken

Alhoewel lichtvoorkeuren persoonlijk zijn, zal een diffuus licht meestal mooier zijn bij het maken van babyfoto’s. Neem de foto’s in kamers met grote ramen waar veel natuurlijk licht doorheen komt. Als je buiten foto’s maakt, profiteer dan van het “gouden uurtje” in de latere uren van de dag, wanneer de zon aan horizon staat en het licht warm en effen is.

Als het nodig is om de flits te gebruiken, probeer je dan zo te positioneren dat het licht niet direct op de baby schijnt. Richt de flits indien mogelijk op een dusdanige manier dat het terugkaatst op het plafond of bedek de flits met een plastic zak om het licht zoveel mogelijk te dempen.

7. Controleer de opening van je lens

9-tips-mooie-baby-fotos-opening

Als de lens van je camera een openingscontrole heeft, zet hem dan op zijn breedst. F1.2 of f1.4 geven een vaag ondiep veld, je loopt hier het risico dat de lens niet op het volledige gezicht van het kind focust. Om ervoor te zorgen dat je een goed diepteveld hebt, moet je er aan denken je lens een beetje naar beneden te positioneren.

8. Zet andere mensen op de foto

Terwijl de baby het aandachtspunt is tijdens de fotosessie, is het goed om af en toe familieleden en vrieden te fotograferen terwijl ze met het kind bezig zijn. Dit geeft een “real life” gevoel aan je foto’s en zorgt voor leuke herinneringen die vrienden en familieleden niet snel zullen vergeten.

9. Sla geen enkel detail over

Dat de baby in slaap is gevallen, betekent niet dat het tijd is om de camera uit te zetten. Dit is het perfecte moment om details op te vangen die niet eenvoudig te fotograferen zijn op andere momenten. Een close-up van het voetje van de kleine, of zijn handje die een laken vasthoudt zijn hier een paar leuke voorbeelden van.

Met deze tips zijn we er zeker van dat je babyfoto’s mooier (en schattiger) dan ooit zullen worden.

Daarna is het tijd om je geweldige foto’s op een prachtig fotoproduct te zetten. Maak een fotoboek met je favoriete foto’s of maak een wanddecoratie om aan de muur te hangen. Neem ook gerust een kijkje bij de baby themaboeken.

Deel de foto’s op Facebook en Instagram met de hashtag #albelli zodat wij kunnen zien wat je er van gemaakt hebt.

Creëer nu

 

Reacties