Afbeelding van een fotomok omgetoverd tot een cadeauset met zakjes chocolade en mini marshmallows

Laat je gepersonaliseerde mokken niet zomaar in de keukenkast staan! Doe er liever wat leuks mee. Ga creatie aan de slag, probeer een nieuw DIY-project uit of experimenteer met je woningdecoratie. Er zijn heel wat leuke manieren om wat extra te doen met je albelli mokken. Bekijk onze ideetjes om zelf inspiratie op te doen.

Creëer plantenpotten voor in huis

Mokken gebruikt als kleine plantenpotten met leuke plantjes en een cactus

Mokken zijn geweldige kleine plantenpotten of kruidenbakken, vooral als je een beetje te weinig ruimte hebt. Je kan er precies de juiste hoeveelheid van je favoriete verse kruiden in planten, zodat je ze altijd bij de hand hebt als je wat lekkers klaar gaat maken. Bovendien staat zo’n mooie plant of cactus leuk in eender welke kamer.

Maak een knutselproject voor de kinderen

Gepersonaliseerde fotomok met een foto van twee meisjes en hun namen met de hand in stift geschreven

Een leuke activiteit voor met de kinderen op een regenachtige dag: het enige wat je nog nodig hebt zijn enkele porseleinstiften. Met de stiften kunnen ze op je gepersonaliseerde mokken krabbelen of ze kunnen enkele mokken met hun foto erop versieren en als cadeau aan de grootouders schenken.

Maak een DIY vogelvoerbakje met je mokken

Een kleine witte mok die buiten hangt met een vogel aan de rand

Vul je mokken met lekkere vogelvriendelijke lekkernijen en hang ze aan een boom of balkon om je gevederde vrienden van eten te voorzien. Vraag je kinderen om hulp, ze vinden het zeker en vast fantastisch om te zien hoe de vogels van hun zelfgemaakte vogelvoer genieten.

Ontwerp je eigen opbergsysteem

Mokken zijn perfect om je bureau netjes te houden of om je kwasten in op te bergen. Je kan je bureau opvrolijken met de familiefoto’s op je mok en er daarna al je pennen, potloden en schrijfgerei in opbergen. Je zou er eigenlijk zo eentje voor iedereen in je familie kunnen maken. Je kan ze eventueel personaliseren met hun naam en een leuke foto zodat zij ze ook op hun bureau kunnen gebruiken.

Maak cake met behulp van je mok voor een gezellige namiddag

Twee fotomokken met winterse foto's met daarin chocoladecake met slagroom en chocoladesaus erop

Als je zin hebt in wat zoets, dan hoef je niet meer verder te zoeken. Het enige wat je nodig hebt zijn je microgolfoven en je mokken (natuurlijk welk mokken die veilig zijn voor in de microgolfoven, zoals de onze). Met enkele eenvoudige ingrediënten zet je in een handomdraai een heerlijke cake op tafel. Met behulp van je favoriete mok natuurlijk! Misschien is het wel een leuk idee om fotomokken met daarop afbeeldingen van je favoriete snoep te ontwerpen zodat je je cake in stijl op kan eten.

Creëer unieke kandelaars

Een gepersonaliseerde fotomok met een foto van twee honden, met een brandende kaars erin

Als je graag knutselt, kan je proberen om je fotomok om te toveren in een kandelaar. Je kan bijvoorbeeld een bijpassende set maken met dezelfde afbeelding op elke mok, of je kan een aantal kerstige fotomokken maken met daarop je meest feestelijke familiefoto’s. Vul vervolgens je mokken met was en een lont, en voeg eventueel een huiselijke geur toe zodat je kaarsje geparfumeerd wordt.

Tover je mokken om in snoepbekers

Twee gepersonaliseerde fotomokken die gebruikt worden als popcorn beker

Gebruik je mokken als snoepbekers tijdens een gezellige filmavond met de kids. Personaliseer elke mok met de naam en foto van elk gezinslid. Wanneer het eindelijk tijd is om rustig op de zetel te gaan zitten, kunnen jullie allemaal van jullie eigen portie popcorn genieten. En als je wat inspiratie nodig hebt om je mokken te personaliseren, dan kan je hieronder onze ideetjes raadplegen.

Maak kleine cadeausets van je mokken

Een gepersonaliseerde fotomok omgetoverd tot cadeauset met zakjes chocolade en mini marshmallows

Je wil je mokken graag gebruiken om er heerlijke chocolademelk uit te drinken? Waarom gebruik je ze dan ook niet als leuke DIY-cadeausets? Je zou de mok kunnen personaliseren met tektst, een kerstboodschap bijvoorbeeld of een leuke tekst voor een speciale verjaardag, en het daarna met leuke goodies opvullen. Voeg enkele marshmallows, wat chocolade en enkele zakjes cacaopoeder toe, pak ze in vrolijk cadeaupapier in en werk het geheel af met een strikje. Een perfect cadeau met een persoonlijke toets.

Er zijn tal van manieren om je fotomokken te gebruiken. Dus waarom zou je je eigen mok niet personaliseren met albelli en thuis creatief aan de slag gaan.

We willen ook graag zien met welke ideetjes jij voor de dag komt, dus aarzel zeker niet om de leukste foto’s van je gepersonaliseerde mokken met onze te delen via de hashtag #albelli.

Reacties