Je brengt nu heel wat tijd thuis door en dat is de perfecte gelegenheid om nieuwe vaardigheden te leren, boeken te lezen en te genieten met je gezin. We hebben onze medewerkers gevraagd hoe zij zich nu bezig houden. Ze gaven enkele tips om vrolijk en gezond te blijven en natuurlijk om creatief aan de slag te gaan met albelli fotoproducten.

  • Ontwerp deze lente fantastische fotoproducten
  • 100% tevredenheidsgarantie
  • Snel en eenvoudig online te bestellen

Blijf actief

Iedereen zei eigenlijk hetzelfde: het is belangrijk om actief te blijven. Afke, een van onze Recruiters, begint haar ochtenden graag met een yogales op Youtube en maakt tijdens de lunch een wandeling. Even wandelen of joggen is natuurlijk heerlijk, maar als je kinderen hebt moet je vaak wat creatiever aan de slag. Om de kinderen erbij te betrekken, stemmen Customer Care Manager Ann en haar familie af op een live sportsessie met een trainer op Youtube. Dit is de perfecte manier om kinderen van alle leeftijden te betrekken.

Ontdek de wereld van online verhalen vertellen

Onze Senior Designer, Camille, vindt online audioboeken een geweldige manier om samen met haar dochter te genieten van bestsellerromans. Ze zijn ideaal om de kinderen bezig te houden als je verder moet gaan met andere dingen in huis of als je gewoon lekker achterover wil leunen. Er zijn een aantal kinderauteurs die hun eigen boeken lezen, zodat de kinderen de sfeer van het boek echt kunnen proeven – op die manier bespaar je jezelf het voorlezen van een boek met allerlei verschillende stemmetjes. Maar als je niet weet welk boek je moet luisteren, heeft onze ingenieur, Sajnikanth, een slimme tip van zijn oudste kind: Google Home. Het enige wat je moet doen is het volgende: vraag aan Google om je een verhaal voor te lezen. Het systeem kiest op die manier zelf een boek uit. Simply say, “Hey Google, tell me a story”, and the home system will read one out for you.

Koken maar!

Koken is de perfecte manier om even alles te vergeten en te relaxen, het maakt daarbij niet uit of je een heel menu gaat maken of gewoon thuis brood gaat proberen bakken. Koken met kinderen is trouwens de perfecte manier voor hen om nieuwe ingrediënten en smaken te leren kennen. De rommel moet je er dan maar even bijnemen. Als je op zoek bent naar wat keukeninspiratie om te beginnen, dan raadt Mischa, die in het Brand Team werkt, en die eindelijk tijd heeft gevonden om alle kookboeken die hij heeft gekocht, ook echt te lezen, aan om ‘The Food Lab’ van J. Kenji Lopez-Alt te lezen.

Ontwerp een fotoboek van je familievakantie

Lijkt je laatste vakantie alweer een eeuwigheid geleden? Die van ons in ieder geval wel. Dit is dan ook het perfecte moment om aan de slag te gaan met de foto’s van je laatste vakantie en een leuk fotoboek te maken. Upload al je favoriete foto’s en voeg er randen, kaders en tekst aan toe. Je kan uiteindelijk ook verschillende indelingen uitproberen. Onze bewerkprogramma’s zijn eenvoudig in gebruik zodat ook de kinderen erbij betrokken kunnen worden. Laat iedereen één pagina ontwerpen en maak er zo een leuke gezinsactiviteit van. Bekijk hier onze handige gids voor meer tips en ideetjes voor het maken van een bijzonder fotoboek.

Ga creatief aan de slag

Als je thuis bent en meer tijd hebt dan normaal, dan is dit het perfecte moment om creatief aan de slag te gaan. Er zijn heel wat gratis tutorials op Youtube die je kunnen helpen bij het leren van een nieuwe skill zoals bijvoorbeeld kalligrafie of Photoshop. Je kan ook offline creatief aan de slag gaan met de kinderen, je kan bijvoorbeeld proberen je eigen kleren te maken of te knutselen met de kindjes. Wendy, onze UX Designer, hielp haar dochter met het ontwerpen van een gezellig huiskamerfort. Dat was niet alleen een geweldige ervaring, maar het heeft haar dochter ook een plek gegeven om te genieten van haar eigen persoonlijke ruimte.

Blijf verbonden

Hoewel we elkaar momenteel niet face-to-face kunnen zien, zijn er toch heel wat manieren om verbonden te blijven via videochat. Je kan hiervoor zowel je smartphone als je computer gebruiken. Jean-Philippe, de verantwoordelijke voor Data, Analytics en Pricing, heeft zijn vier jaar oude zoon laten zien hoe hij een videoconferentie kan houden met zijn vrienden, zodat ze kunnen praten over de vrachtwagens die ze hebben getekend. Maar ook offline kan je verbonden blijven. Er zijn heel wat verschillende manieren om voor de nodige steun in je buurt te zorgen, denk maar aan boodschappen doen bij lokale winkels en eten bestellen bij restaurants. Draag zorg voor je gemeenschap. Zo heeft Marieke, onze Product Marketing Manager, lieve briefjes geschreven en tekeningen gemaakt voor haar oudere buren om hun dagen op te fleuren.

Speel een spelletje

Er is één ding dat alle families goed kunnen: spelletjes spelen. Je kan iedereen in huis vragen om mee te doen met verstoppertje of een leuk gezelschapsspel. Je kan ook in de tuin of op het balkon leuke spelletjes spelen zodat je tegelijkertijd ook kan genieten van de zon. Onze Plant Controller, Jo-an, heeft een dartbord in hun tuin geïnstalleerd om te genieten van het nodige plezier met de familie in de frisse lucht.

Organiseer jezelf

Een dagplanning is een goede manier om ervoor te zorgen dat je zoveel mogelijk uit je dag haalt. Het is ook een handig visueel hulpmiddel om iedereen in huis te laten zien wat ze moeten doen die dag. Taken afvinken voelt ook altijd zo heerlijk aan. Jessica, één van onze ingenieurs, heeft slim gebruik gemaakt van de plexiglas wanddecoratie van albelli: ze gebruikt het namelijk de komende weken als planner. Ze toverde het om tot een gepersonaliseerd whiteboard zodat ze steeds een overzicht behoudt van de taken. Audrey uit ons Country Marketing team heeft een ander leuk idee: ze maakt lijstjes met activiteiten voor de week. Iedereen moet per dag minstens één van de activiteiten uitvoeren. Als je een lijstje maakt met allerlei leuke dingen zoals schilderen, koekjes bakken, spelletjes spelen en jezelf verzorgen, dan heeft de hele familie elke dag opnieuw iets om naar uit te kijken.

Maak je huis schoon

Dit is het perfecte moment voor een grote lenteschoonmaak van het hele huis, van één specifieke kamer of van je garderobe. Eén van onze Content Specialists, Gabriele, zegt dat hij eindelijk de tijd heeft gehad om zijn balkon op te ruimen en te reorganiseren. Je kan deze periode ook gebruiken om de muren in je huis van een frisse, nieuwe look te voorzien. Zo kan je bijvoorbeeld met albelli leuke wanddecoratie ontwerpen. Dit is een eenvoudige manier om je ruimte van een frisse look te voorzien, zonder er veel tijd aan te besteden. Je kan deze handleiding bekijken voor tips over het maken van de mooiste wanddecoratie.

We hopen dat onze tips je hebben geïnspireerd om creatief met je fotoproducten van albelli aan de slag te gaan, wat nieuwe hobby’s op te doen, maar vooral om plezier te blijven hebben en qualitytime met je gezin door te brengen. We sluiten af met deze laatste tip van Diana van ons Country Marketing-team over hoe ze omgaat met de tijd die ze thuis doorbrengt: “ik neem het gewoon zoals het is en ik probeer er het beste van te maken”.

Reacties