7 creatieve cadeau ideeën voor fotoboeken

Door Albelli op 24 oktober 2017

Op zoek naar het perfecte persoonlijke cadeau? Bekijk deze creatieve ideeën voor fotoboeken.

Iemand een fotoboek geven is een heel speciaal cadeau. Het is een van de meest persoonlijke cadeaus die je kunt geven, want het is gevuld met foto’s van bijzondere momenten die je fijn vond om samen te delen. Met de feestdagen voor de deur, is het de perfecte tijd om na te denken over het maken van een fotoboek en dat is makkelijker dan je denkt!

Allereerst moet je beslissen wat voor soort fotoboek je gaat maken. Blader maar eens door onze fotoboekgallerij om te zien wat onze klanten gemaakt hebben.

Wanneer je iemand een fotoboek cadeau doet, dan denken we dat het een leuk idee is om na te denken over een creatief thema, zodat het een geheel wordt. Het is altijd goed om met wat inspiratie te beginnen, dus we hebben zeven ideeën bedacht die je persoonlijke cadeau nog specialer kunnen maken.

1. Een kookboek

Verzamel je favoriete recepten en foodfoto’s in een fotoboek om met je kookkunsten te pronken. Je kunt ook familieleden vragen om mee te doen en een familiekookboek maken. Kijk voor meer inspiratie naar onze fotoboekuitleg die we samen met wat tips gemaakt hebben, zodat je jouw eigen fotoboek kunt maken.

Tips fotoboek

2. Een boek over de familiegeschiedenis

Scan al je oude familiefoto’s in van vroeger en maak een boek met jullie familiegeschiedenis. Je kunt bij de foto’s ook namen en geboortedata zetten. Een extra leuk en persoonlijk cadeau.

Fotoboek ideeën

3. Een boek met jaarlijks terugkerende gebeurtenissen

We kijken allemaal graag terug op hoe we veranderd zijn door de jaren heen. Een leuke manier om dat te doen is met een fotoboek vol familiefoto’s van die ene jaarlijkse gebeurtenis. De kerst van de afgelopen 20 jaar bijvoorbeeld, of de laatste 10 verjaardagen van je zoon of dochter.

Heb je problemen met het bijhouden van al je foto’s van het hele jaar? Laat je inspireren door ons ultieme stappenplan om je te helpen je foto’s goed geordend te houden.

Creatief fotoboek

4. Een verhalenboek

Kinderen zullen een gepersonaliseerd verhalenboek prachtig vinden. Plaats foto’s van hen op hun avonturen naast andere foto’s om hun fantasie te prikkelen en een verhaal te vertellen dat ze telkens weer willen doorbladeren als het bedtijd is.

Ideeën voor fotoboek

5. Een seizoensboek

Of je nu van de prachtige kleuren van de herfst of de frisse sfeer van de lente houdt, een fotoboek vol seizoensfoto’s is er één om jaar na jaar in te blijven kijken.

Fotoboek maken tips 1

6. Een boek met ‘reden waarom ik van je houd’

Verras iemand die je heel dierbaar is met een speciaal fotoboek met alle redenen waarom je van hem of haar houdt. Gebruik foto’s van jullie twee en versier het boek met grappige anekdotes en grapjes die jullie alleen kennen.

Tips fotoboek 1

7. Een reisboek

Leg je recente buitenlandse avonturen vast door de mooiste momenten af te drukken in een fotoboek. Dit perfecte cadeau voor je reismaatje zorgt dat jullie thuis nog lang kunnen nagenieten van de vakantie. Ons voorbeeld van een fotoboek van Porto zal je veel visuele inspiratie geven, of lees onze tips voor het maken van je eigen reisfotoboek.

Fotoboek ideeën 1

Ben je geïnspireerd? Nu is het de perfecte tijd van het jaar om je geliefden een persoonlijk cadeau te geven, dat ze nog jarenlang met plezier terug zullen kijken.

maak een fotoboek

Als je eenmaal je fotoboek hebt gemaakt, zouden we deze graag willen zien! Je kunt een foto ervan delen op Instagram door de #mijnallbelli hashtag

Ken je soms iemand die je plezier kunt doen met een aantal kerstcadeau-ideeën? Waarom zou je dit blog niet delen op Facebook, Pinterest of Twitter door middel van de onderstaande pictogrammen en je weet maar nooit… misschien begrijpen ze de hint!