Negen tips voor het maken van het beste trouwalbum

Door Albelli op 29 juni 2023

Ben je bijna klaar om het jawoord te geven of ben je net getrouwd? Kijk dan terug op jouw perfecte trouwfeest met het perfecte fotoalbum van albelli. Hier vind je negen tips die je kunnen helpen om creatief aan de slag te gaan.

Deze tips zijn perfect geschikt voor alle pasgetrouwde koppels en zij die binnenkort gaan trouwen. We hebben negen tips die je kunnen helpen bij het maken van een perfect fotoboek van albelli zodat je één van de mooiste dagen uit je leven zeker nooit meer zal vergeten. Ook wanneer je alleen maar de getuige of het bruidsmeisje was, kunnen deze tips je helpen om een prachtig trouwalbum voor het gelukkige koppel te maken.

Het maken van het mooiste trouwalbum ooit klinkt als een moeilijke taak, maar eigenlijk valt het allemaal best wel mee. Je kan het album helemaal zelf maken met onze online en offline bewerkprogramma’s of je kan ervoor kiezen om één van onze vooraf ontworpen fotoboeken te personaliseren. Als je dan ook nog eens enkele van onze tips volgt, kan je het hele proces nog eenvoudiger maken.

Maar voordat je begint met het ordenen van je fotobestanden, kan je even deze creatieve ideeën doornemen die je kunnen helpen inspiratie op te doen.

1. Kies een trouwalbum dat bij je past

Er bestaat niet één stijl die bij iedereen past. Hetzelfde geldt voor trouwalbums. Er bestaan verschillende indelingen en formaten die bij verschillende smaken en doelen passen. Een klein vierkant fotoboek is bijvoorbeeld perfect als aandenken voor je gasten. Een groot portretboek is dan weer geschikt voor mooi geposeerde foto’s van het pasgetrouwde koppel. En een groot fotoboek met landschapsfoto’s doet het goed als koffietafelboek.

2. Heb je hulp nodig bij het creatieve gedeelte? Maak gebruik van een vooraf ontworpen boek

Heb jij soms ook van die dagen waarop je je extra creatief voelt en meteen met een nieuw project wil beginnen? Maar help,  opeens is je inspiratie weer weg. Op dagen dat je wat meer inspiratie nodig hebt, kan je gebruik maken van één van onze vooraf ontworpen trouwalbums. Je kan kiezen uit verschillende designs zodat je ongetwijfeld een stijl vindt die past bij het thema van jouw grote dag. Als je je huwelijk nog aan het plannen bent en je alles graag consistent wil houden, kan je er zelfs voor kiezen om de uitnodigingen en het album in hetzelfde thema te creëren.

Scroll zeker even door onze designs heen om te kijken welke stijl het best bij je past en welke ook bijpassende kaarten hebben. In onze eenvoudige handleiding kan je zien hoe gemakkelijk zo’n vooraf ontworpen album nu eigenlijk echt is.

3. De juiste kaft kan het verschil maken

We weten dat je een boek niet alleen maar op basis van de kaft mag beoordelen, maar de juiste kaft zegt vaak heel wat over de binnenkant. Om je huwelijk goed te starten, is het belangrijk dat je de juiste kaft kiest. Als je houdt van een wat traditionelere look kan je kiezen voor een leren kaft.

Om het glamoureuze thema van je receptie door te trekken naar je foto’s, is een hardback kaft perfect. Je creëert op die manier de look van een mooi koffietafelboek. Een zachte kaft geeft je dan weer het idee dat je een tijdschrift in handen hebt. Je zou bijvoorbeeld je favoriete foto op de voorkant en in het midden kunnen plaatsen. Bovendien is het erg licht en makkelijk om doorheen te bladeren.

4. Gebruik indelingen die bij de stijl van je foto’s passen

Er bestaan veel verschillende indelingen, maar als je je keuze gaat maken, kan je rekening houden met de stijl van je foto’s. Grote groepsfoto’s of foto’s van jou en je geliefde met een prachtig landschap op de achtergrond, staan het mooist op een dubbele pagina bijvoorbeeld. Deze zien er trouwens nog beter uit in een premium platliggend boek, omdat hier één foto vloeiend over twee pagina’s weergegeven kan worden zonder dat de vouw in het boek je foto doorbreekt. Aan de andere kant zijn indelingen met meerdere foto’s perfect voor kleine gedetailleerde foto’s, zoals een close-up van een boeket of je trouwringen.

5. Kies voor achtergrondkleuren die bij het kleurenthema van je huwelijksdag passen

Onze fotoboekredacteuren bieden je tal van verschillende opties om mee te werken, zoals clipart en achtergrondkleuren. Achtergrondkleuren zijn de perfecte manier om het kleurenthema van je bloemen of je tafeldecoratie door te trekken naar je trouwalbum. Ons kleurenpalet is heel gevarieerd zodat je zeker de juiste tint kan vinden.

6. Maak gepersonaliseerde trouwalbums voor je trouwfeest

Je trouwfeest, en uiteraard belangrijke personen in je leven zoals de bruidsmeisjes of de getuigen, spelen een belangrijke rol op jouw grote dag. Ze zijn er niet alleen maar om je te steunen, vaak doen ze ook heel wat klusjes achter de schermen. Je kan hen dan ook bedanken voor alles wat ze gedaan hebben door ze elk een gepersonaliseerd fotoboek cadeau te doen. Je kan onder andere foto’s toevoegen van toen jullie je klaarmaakten, foto’s van hun speeches en zelfs foto’s van tijdens het vrijgezellenfeest.

 7. Voeg aandenkens van je trouwdag toe

Je steekt erg veel werk in de kleine details, dus waarom zou je hen ook niet in je trouwalbum verwerken? Je kan alles inscannen, van uitnodigingen tot naamkaartjes en zelfs de mooiste bloemen uit je boeket.

In onze handleiding vind je heel wat tips om als een echte pro te scannen.

8. Kies de perfecte titel voor je trouwalbum

Niet alleen de kaft, maar ook de titel is belangrijk. Als je houdt van een wat traditionelere stijl, kan je kiezen voor een stukje uit je huwelijksgeloften. Of je kan het eenvoudiger houden en gewoon jullie namen en de datum als titel kiezen. Maar als jullie samen een favoriet liedje of quote hebben, kan je ook dit als titel gebruiken.

9. Combineer professionele foto’s met foto’s die door jullie gasten genomen werden

Professionele trouwfoto’s zien er altijd perfect uit, maar vaak nemen ook de gasten heel wat leuke foto’s. Het kan dus leuk zijn om beide te combineren en jullie trouwdag vanuit verschillende perspectieven te bekijken. Omdat je op de dag zelf druk bezig bent, kan dit de perfecte manier zijn om alle momenten die je gemist hebt in te halen.

En als je toch professionele foto’s met die van je vrienden gaat combineren, kan je onze Smart Assistant gebruiken om je hierbij te helpen. Hierdoor kan je erg snel een volledig fotoboek maken. Lees hier meer over hoe dat precies werkt. 

Je trouwdag is JOUW dag en je trouwalbum zou hiervan de reflectie moeten zijn. Stop er je volledige persoonlijkheid en al je herinneringen erin zodat je een prachtig trouwalbum kan maken dat je eeuwig zal koesteren.

Voor meer unieke ideetjes kan je onze blog bekijken waarin we je vertellen hoe je je dag nog persoonlijker kan maken. 

Ken je iemand die bijna gaat trouwen? Deel deze blog dan met hem of haar op social media zodat ook zij gebruik kunnen maken van onze tips.

Creëer nu