fotoboek-snel

Drukke levens, lange werkdagen en weinig tijd voor onszelf betekent dat we aan sommige dingen (zoals het ordenen van onze foto’s) nooit toekomen. Maar zo hoeft het niet te gaan! We hebben een handige gids samengesteld om te laten zien hoe je een fotoboek maakt in minder dan een uur en onze contentspecialist Liz heeft het uitgeprobeerd. Hieronder deelt ze haar hints en tips om snel een fotoboek te maken, zodat je binnenkort ook aan de slag kunt gaan…

 

Stap 1: Plan je fotoboek (5 minuten)

Ik raad je aan om een thema te bedenken voor je fotoboek, zoals een recente reis, de foto’s van een heel jaar of een feest (mijn boek ging over mijn vakantie in Portugal). Beslis daarna wat voor afmeting en oriëntatie je wilt en hoeveel pagina’s. Ik heb gekozen voor ons populairste boek: Liggend L met 24 pagina’s.

screenshot fotobibliotheek

Stap 2: Verzamel de foto’s in een map op je computer (25 minuten)

Dit is een belangrijke stap, die bijna de helft van mijn tijd in beslag nam. Verplaats de foto’s van je telefoon of camera naar je computer. Android-gebruikers kunnen ze downloaden vanuit Google Photos en iPhone-gebruikers kunnen dat doen vanuit iCloud. Verzamel daarna eventuele foto’s van WhatsApp of de galerij van je telefoon door je telefoon via een USB-kabel op je computer aan te sluiten.

fotoboekprogramma

Toptip: verbind je digitale camera met je computer net als ik heb gedaan met mijn telefoon.

 

Stap 3: Voeg je foto’s toe aan je boek (10 minuten)

Download het fotoprogramma als je dat nog niet gedaan hebt en beslis hoe je foto’s aan je boek gaat toevoegen. Ik vond handmatig vullen sneller gaan dan automatisch vullen, en ik vond het prettig om de controle te hebben. Orden je pagina’s chronologisch of op kleur en stijl van de foto’s, zodat je sneller en makkelijke foto’s voor elke pagina kunt kiezen. Gebruik daarna de automatisch ingevulde foto- en tekstindelingen in de tab ‘Pagina’ om snel de gewenste indelingen toe te passen.

clip art

Toptip: bedenk hoeveel foto’s en hoeveel pagina’s je hebt voor je boek en kies een indeling die daarbij past.

 

Stap 4: Ontwerp je boek (15 minuten)

Hoewel het meer tijd kostte, kon ik het toch niet laten om mijn boek wat te verfraaien met onze onlangs vernieuwde clipart en achtergronden. Neem even de tijd om de opties te bekijken onder de tab ‘Invoegen’. Omdat mijn boek over mijn strandtrip naar Portugal ging, koos ik een groene ‘Trendy kleuren’-achtergrond en strand-clipart uit het thema ‘Reizen’.

fotoboek preview

Toptip: houd het simpel door slechts een of twee elementen te kiezen voor het hele boek.

 

Stap 5: Voorbeeld bekijken en bestellen (5 minuten)

Je wordt naar de website geleid waar je kunt inloggen of een account kunt aanmaken en je boek kunt betalen. Als je een promotiecode hebt (bijvoorbeeld een uit onze nieuwsbrief), dan kun je die toevoegen bij het afrekenen.

snel fotoboek

Dat was het. Bekijk het voltooide product hier als je wilt zien hoe het uiteindelijk is geworden.

 
En als je nu een uurtje over hebt, waarom probeer je dan niet zelf een fotoboek te maken? Of je kunt altijd onze smartphone en iPad apps gebruiken als andere manier om snelle fotoboeken te maken.

Reacties