Wat is het verschil tussen fotoboeken met een harde of een zachte kaft? Wat is het beste? Het maakt niet uit welke kaft jij voor je albelli fotoboek uitkiest, wij willen alleen maar dat je zoveel mogelijk uit je momenten kan halen. De kaft is het eerste wat jij, je familie en je vrienden zien van je albelli fotoboek en we weten dat het moeilijk kan zijn om te kiezen tussen een zachte of harde kaft…

Het verschil tussen een fotoboek met een zachte of een harde kaft

We zien vaak dat mensen steeds opnieuw voor dezelfde kaft kiezen die ze eerder als eens uitgestest hebben bij een ander fotoboek. Maar elk boek is anders en er is gewoon geen juist of fout antwoord. Het is belangrijk dat je een kaft kies die je mooi vindt en waar je je goed bij voelt. Probeer jezelf voor te stellen hoe je zou willen dat je fotoboek eruit gaat zien. Stel je jezelf dan een harde of zachte kaft voor? Op die manier krijg je alvast een idee van wat je zou willen.

Gelukkig bestaan er geen regels omtrent de kaft van een fotoboek, maar als je het toch niet zeker weet, hebben we enkele suggesties voor je.

Een harde kaft beschermt het boek uiteraard beter en zorgt voor een luxueus gevoel en gewicht. Ze zien er vaak indrukwekkender uit als je ze aan anderen toont, een zachte kaft daarentegen voelt toegankelijker, moderner en gezelliger aan, en is natuurlijk goedkoper om te produceren.

Welk soort fotoboeken heeft een harde kaft?

Fotoboeken met harde kaft zijn vaak feestelijke boeken waarin geboortes, huwelijken en verjaardagen in de kijker worden gezet. Een albelli fotoboek met harde kaft is een goede keuze als je wil dat je boek er formeler en serieuzer uitziet. Harde kaften gaan bijvoorbeeld goed samen met glanzende pagina’s en indelingen met verschillende foto’s op één pagina.

Welk soort fotoboeken heeft een zachte kaft?

Zachte kaften zijn perfect voor boeken waarin je je reisfoto’s of kunstzinnige straatfoto’s wil laten zien. Twee soort boeken waar we bij albelli gek op zijn. Als je je foto’s een volledige pagina in beslag laat nemen, als je maar één foto per pagina wil gebruiken of als je voor een matte afwerking kiest, kan je best voor een zachte kaft kiezen. Moderne designpublicaties en fotoboeken in kunstgalerijen hebben vaak een zachte kaft.

Volg je har

Uiteindelijk is het jouw keuze! Het zijn jouw foto’s en alleen jij weet of een harde of zachte kaft bij jouw fotoboek past. Bij ons bij je aan het juiste adres!

Je bent nu klaar om het perfecte fotoboek te maken.

Maak een fotoboek

Reacties